2-2 mot Skoftebyn som knep tredjeplatsen - Update

Resultatet gjorde att Grebbestad tappade i tabellen och sjön till en sjätteplats. Grebbestad borde nog kanske vunnit matchen sett efter spel och chanser med man lyckades inte fullt ut framför mål.

Första halvlek
Den fina höstformen Grebbestad har haft gör att man är delad etta i en hösttabell med samma poäng som seriesegrarna Skövde. Inte så illa med tanke på den svaga våren Grebbestad hade och då låg näst sist, med samma poäng som jumbon Gunnilse. Tack för den fina hösten Grebbestad.

Årets sista match mellan tabelltrean Skoftebyn och fyran Grebbestad gällde alltså vilket av lagen som skulle ta tredjeplatsen. Och för Grebbestads del var det bara vinst som gällde för att detta skulle kunna ske, annars skulle Skoftebyn ta tredjeplatsen – deras bästa tabellplacering någonsin!

Efter några jämna inledningsminuter blev det Grebbestad som tog tag i taktpinnen och efter ett fint anfall på högerkanten fick Mattias Svensson till en fin passning till Rickard Johansson som i snäv vinkel kunde ge Grebbestad ledningen redan efter sju minuters spel.

Målet verkade chocka Skoftebyn för det var nu bara Grebbestad som hade flera fina anfall och borde gjort ytterligare mål.

Efter 10 minuter var Grebbestad nära för ett andra mål när Christoffer Söderlunds fina inlägg nådde Olle Kristoffersson som tyvärr inte klarade att hålla nere nicken som smet över. Kanonläge.

Ännu bättre läge fick Olle Kristoffersson två minuter senare. Ett mycket fint Grebbestadsanfall där bollen gick gick perfekt mellan Grebbestadsspelarna. Mattias Svensson, Rickard Johansson och Jonas Henriksson var alla med och byggde upp anfallet som tillslut såg Olle Kristoffersson få et jätteläge där vi nog borde haft tvåan. Men Skoftebyns målvakt Michael Källehult lyckades med en kanonräddning hålla Skoftebyn kvar i matchen när han fick bollen till en hörna.

Men efter Grebbestads fina period kom Skoftebyns kvittering efter 19 minuter mycket överraskande. Man spelade en bra boll på vänsterkanten där vänsterbacken Jesper Thorsell slog ett inlägg som Skoftebyns skyttekung Linus Ewenborg kunde nicka in till 1-1. Men hur kunde han få stå så fri och nicka?

Målet sporrade Skoftebyn som efter slarv i Grebbestadsförsvaret fick ett läge efter 26 minuter då Hampus Ekström kunde bryta in och skjuta bra men rakt på Grebbestads målvakt Martin Pettersson som klarade.

Spelet var sedan jämn och inte med speciellt många målchanser. Nästa chans kom först efter 40 minuter och det var för Grebbestad. Mattias Svensson satte en djupledsboll och Jonas Henriksson nådde bollen före Skoftebyns utrusande målvakt Michael Källehult men Jonas fick när han petade med sig bollen dålig vinkel och skottet mot det tomma målet gick utanför i burgaveln.

Minuten senare var det ett inkast för Skoftebyn som kunde spela in till Alfred Sundberg som gick på skott långt utifrån. Bra träff och placering men också en mycket fin räddning av Martin Pettersson.

[fet]] Andra halvlek
Andra halvleks första 20 minuter var Grebbestad aningens bättre än Skoftebyn. Men det var ändå ganska jämnt och extremt lite som luktade mål. Grebbestad hade et bra inlägg dör Skoftebyns målvakt Michael Källehult kom på mellis men bollen gick även över Olle Kristoffersson. I övrigt hade Grebbestad ett hyfsat frisparksläge men Jonas Henrikssons skott gick rakt i Skoftebyns mur.

I stället kom Skoftebyn efter 65 minuter in i sin bästa period i matchen. Man fick tryck på Grebbestad och man fick en hörna efter 69 minuter. Och på hörnan kunde mittbacken Krister Andersson nicka in 2-1 för hemmalaget. Tungt för Grebbestad som behövde vinna för att ta tredjeplatsen.

Direkt efter målet hade Grebbestad en svacka men med kvarten kvar gjorde man ett sista ryck för att ta sig in i matchen igen. Men Skoftebyn försvarade sig ganska bra med två stabila mittbackar som kunde nicka bort många bollar.

Men några lägen kom som efter 75minuter då Rickard Johansson fick ett hyfsat skottläge men Skoftebyn kunde täcka till en hörna.

Men efter 85 minuter kom Grebbestads kvittering. Mattias Svensson hittade fint djupledslöpande Rickard Johansson som fick ett bra läge men Michael Källehult räddade. Bollen flög i en båge och på väg ner möte Felix Kristoffersson med en perfekt cykelspark. Detta lev Grebbestads sista mål för säsongen och vilket vacker sätt att avsluta målgörandet.

Men Grebbestad hade u några minuter på sig att jaga ett segermål men Skoftebyn rensade bort bollen så långt dom kunde och lyckades hålla undan. Ett bra läge fick ändå Grebbestad när ett inspel nådde Christoffer Söderlund vars skott i bra position inte träffade målet.

Därmed tog Skoftebyn tredjeplatsen och då både Stenungsund och Karlstad vann sina matcher sjönk Grebbestad till en sjätteplats i tabellen.

Pratstund med Mathias Pettersson-Pohl efter matchen

Sista matchen för året och 2-2 blev det mot Skoftebyn vilket inte räckte för att ta tredjeplatsen. Besviken så här efteråt?
- Absolut, det är jag.

En riktigt bra start annars på matchen och ett tidigt ledningsmål plus ett par riktigt bra chanser till
- Vi spelade riktigt bra första 20 minuterna av matchen. Sedan kom dom tillbaka och lyckades kvittera. Men sett på det hela gjorde vi en bra första halvlek.

Vi är något bättre än dom första 20 innan dom kom in i en bra period där dom kunde ta ledningen
- Stämmer. Vi öppnar hyfsat men fick sedan en dipp och dom satte 2-1 på en fast situation. Men vi repade oss. Sett över hela matchen tycker jag att vi är det bättre laget. Sedan är dom tunga att möta med sina långbollar och fasta situationer. Spelmässigt gör vi en bra insats och skulle haft alla poängen.

Någon spelare du vill lyfta fram idag?
- Många gjorde en bra insats idag så laget får klart godkänt idag

Skoftebyns IF-GIF 2-2 Skoftebyns IF Bilder Skoftebyn-Grebbestad

Olympic vann straffläggningen med 3-2.

Kval till division I
2019-10-19 14:00