Emeka Uche poängräddare, 1-1 mot Karlstad

Granit Berisha utvisad. 0-1 på straff i 50 min. Men Grebbestad lyckades resa sig och i 80:e minuten kvitterade inhopparen Emeka Uche efter Tobias Carlssons fina frispark som halvräddades av Karlstads målvakt.

Se 30 bilder från Emeka Uches 1-1 mål via Grebbestads facebooksida

Första halvlek
Matchen som spelades i Tanum på Sparvallens konstgräs hade en fin inramning vädermässigt. Soligt men visserligen anings kall vind men bra yttre förhållande för att spela fotboll.

Karlstad höll på att få en smakstart på matchen då Daniel Carr slumpartat fick med sig bollen till ett friläge efter bara tre minuters spel men Grebbestads för dagen mycket duktige burväktare Jonatan Hårenberg kom ut fint och klarade avslutet.

Matchinledning präglades av en hel del boll för Karlstad men Grebbestad ställde om fint vid flera tillfällen och båda lagen hade inledningsvis ett par riktigt fina lägen.

Efter 10 minuter ställde Grebbestad om fint med långboll Erik Johansson som slog ett bra inlägg som dock blev anings hög för Christoffer Söderlund. Grebbestad vann dock bollen och lyfte på nytt in, nu mot Anton Henriksson som fint nickade ner till Granit Berisha som blev fri och lyfte bollen över utrusande målvakt som fick fingrarna på bollen som gick ribba ut till hörna för Grebbestad.

Fem minuter senare var Karlstad framme och hotade bra. Detta efter ett inspel från högerkanten där Haytham Chebil släppte bollen till Agon Beqiri som fick ett jätteläge från straffpunkten men Jonatan Hårenberg klarade skottet som gick lågt och nästan rakt på.

Två minuter senare var det Grebbestads tur att vara nära. Erik Andreasson vann boll fint inne i Karlstads straffområde och spelade in till Granit Berisha som som sköt från nära håll men rakt på täckande försvarare.

Efter denna intensiva inledning med ett par bra lägen åt vardera hållet som var Karlstad fortsatt det mer bollförande laget men Grebbestad lyckades fint stänga av ytor för Karlstad centralt och emellanåt var det lite frustrerat från Karlstads sida som slog en del felpassningar och visade med utslagna armar att spelet ände inte fungerade perfekt.

Karlstad fick ändå till några chanser och först var det Marcus Nilsson som slog ett inlägg som en tämligen fri Daniel Carr nickade men inte klarade av att hålla ner nicken som smet en bit över.

Sedan hade Agon Beqiri ett skott som blev lurigt då den tog på en täckande Grebbestadsförsvarare och Jonatan Hårenberg kunde lättat ändå konstatera att bollen smet någon meter utanför.

Andra halvlek
Karlstad öppnade sedan med en bra chans sedan Jimmie Larsson missat att få på bollen och Edin Sinanovic kunde bryta och storma fram mot mål men Jonatan Hårenberg klarade skottet med en ny bra parad. Detta efter 47 minuter.

Sedan han klockan bara ticka fram två minuter till innan nästa läge kom. Återigen var Edin Sinanovic inblandad när han spelade fram Daniel Carr som sköt och Jonatan Hårenberg dök ner och klarade till en hörna.

Hörnan i samma minut blev farlig då en Karlstadspelare kom upp fint och nickade förbi Jonatan Hårenberg. Men dör dök Granit Berisha upp och räddade med händerna Domaren hade inget val utan plockade upp det röda kortet för Granit och Karlstad fick dessutom straff.

Straffen, i minut 50, slogs av Oskar Alvers. Jonatan Hårenberg gick år rätt håll men var aldrig nära att klara den mycket bra slagna straffen.

Tungt, tung för Grebbestad. En man mindre och underläge. Men jag måste säga att Grebbestad trots detta besvärliga läge varken drabbades av panik eller uppgivenhet. Man fortsatte att spela lugnt och metodiskt enligt Matti Demegårds plan och man visade stort tålamod.

Karlstad å sin sida hade om väntat fortsatt mycket boll men fick ändå ut förvånansvärt lite av bollövertaget.

Karlstad fick visserligen efter 54 minuter ett bra avslut av Agon Beqiri som Jonatan Hårenberg klarade med en enhandsparad.

Grebbestad satsade av förståeliga själ ganska hårt på fasta situation, något som man sista tjugo minuterna fick ganska många av. Bland annat en hörna efter 73 minuter som Anton Henriksson fick på en hyfsad nick på där Kristofer Hedlund stod och tittade långt efter men bollen smet en bit över.

Grebbestad gjorde ett par byte och in kom Oskar Lindberg och Emeka Uche och båda svarade för pigga inhopp.

Efter 80 minuter fick Grebbestad en frispark i fint läge och Tobias Carlsson stegade fram. Tobias fick på en bra frispark som Kristofer Hedlund klarade via stolpen men returen studsade rakt in i mitten längs mållinjen medans Kristofer Hedlund själv hamnade lång inne i mål. Och snabbast att uppfatta läget var Emeke Uche (efter tre minuter på planen) som i hård kamp(?) med Christoffer Söderlund störtade fram och kunde nicka in kvitteringen.

Karlstad ville sedan få till ett segermål men kom först i 94:e minuten till ett bra läge då man fick en frispark strax utanför Grebbetads straffområde. Edin Sinanovic sköt mycket fin och Jonatan Hårenberg var först på väg åt fel håll men fick till en fantastisk vändning och svarade för en superräddning.

Och direkt efter blåste domaren av, slut 1-1. En mycket värdefull poäng för Grebbestad och mycket starkt med tanke på en man mindre efter 50 minuter och dessutom underläge.

Efter match fick vi en pratstund med tränare Matti Demegård

Grattis till 1 poäng i en tuff hemmamatch där vi fick en man utvisad
- Så här direkt efteråt så känns det som en seger med tanke på att vi spelade i stort sett hela andra halvlek med en man mindre. Vi ligger under men ser ändå till att plocka med oss en poäng mot ett bra lag. Då kliver man av banan med känslan av seger.

En fartfylld inledning med några bra chanser åt vardera hållet
- ja. Jag tycker att vi håller formen i vårt försvarsspel och skapar möjligheter med omställningar där ett par av dom renderade bra målchanser. Visst, vi släpper även till några, det gör vi.

det blev mycket att försvara i den andra halvleken med en man mindre?
- Ja det blev det. Jag måste ge en eloge till killarna som håller organisationen i försvarsspelet riktigt bra. Det är lätt att tappa tålamodet när man ligger under.

Tålamod som du säger var väl nyckeln och det syntes tydligt att vi inte förivrade oss trots läget i matchen
- Vi pratade om att ha tålamod, inte förändra för mycket och satsa för mycket offensivt till en början med utan istället se hur matchbilden blev

Jag antar att du som helhet är mycket nöjd med poängen som helhet?
- Ja, det måste jag säga.

Någon spelare du vill lyfta fram extra idag?
- Idag vill jag lyfta fram alla spelarna utifrån hur matchen blev. En stor eloge till samtliga!

Jag fick även en lite pratstund med Karlstads tränare Paul Olausson efter matchen

1-1 i er bortapremiär. Jag misstänker att du inte är helt nöjd med resultatet med tanke på ledningsmål och utvisning för Grebbestad.
- Nej, det kan vi inte vara naturligtvis. Vi hade en väldigt bra start på andra halvlek. Vi får ledningen och Grebbestad en utvisning och vi har en ganska bra period direkt efter men sedan blev vi för bekväma och vi tappade duellerna. Vi tog en massa frisparka emot oss på egen halva och tillslut resulterade detta för Grebbestad.

Ni hade ganska mycket boll matchen igenom men skapade utifrån det inte så mycket?
- Vi hade väl 3 kanske 4 lägen inne i straffområdet. Bla Agon Beqiri i första men skottet rakt på målvakten. Sedan hade vi några bra skott till och man hade ju önskat att någon av dom resulterat i mål. Men vi hade väl inte riktigt driven för att punktera matchen även om det fanns tillräckligt med bra lägen för ytterligare något mål. Men en eloge till Grebbestad dom kämpade hårt med en man mindre. På något vis kanske det känns som dom var förtjänta av 1-1? Detta för att vi inte får ge dom så många lägen på fasta situationer som vi gjorde när vi har kontroll på matchen. Då får vi skylla oss själva.

GIF-Karlstad BK 1-1 Emeka Uche 55 bilder från Grebbestad-Karlstad Återstart av serien. Tuffast möjliga start med Karlstad BK borta

Grattis sportchefen !!

Div II Norra Götaland
2020-06-24 19:00

LIDKÖPINGS FK
1-1

IP Framnäs, Lidköping
Distriktsmästerskap
I övermorgon 19:00
HENÅN-GILLEBY IF (b)
Tavlebordsvallen, Henån


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.