Grebbestad vann igen, Vänersborgs IF besegrades med 3-1

Det var inget skönspel men tillslut fick Grebbestad hål på Vänersborg och kunde vinna med 3-1 (1-1). Vänersborg tog ledningen redan efter sex minuter men sedan vände Grebbestad efter mål av Erik Andreasson, Christoffer Söderlund och Granit Berisha.

Tabelltvåan Grebbestad mot nästjumbon Vänersborgs IF kunde väl bara sluta på ett vis? Nja, lyckligtvis är ju inte fotboll så enkel tack och lov. Men ibland som idag hade man kanske önskat det.

Grebbestad fick en tuff start med tidigt baklängesmål. Men även om kvitteringen kom snabbt hade man svårt att få till ett bra spel denna afton. Vänersborg gjorde sitt för att dra ner tempot med målvakten Markus Mäkinen i spetsen och en poäng såg att att vara målsättningen att få med sig hem.

Vänersborg krigade bra och gjorde det svårt för Grebbestad och kunde så när kanske tagit alla poängen? Inhopparen Moussa Taher var mycket kvick och skapade ett antal fina lägen i början på andra halvlek och kanske skulle han utnyttjat något av dom?

Men tillslut fick Grebbestad hål på Vänersborg via två fina mål i den andra halvlekens slutskede. Segern tog Grebbestad upp i serieledning om än tillfälligt då Karlstad BK ännu inte spelat.

Första halvlek
Grebbestad öppnade med en chans redan efter tre minuters spel när Granit Berisha kom på djupet men skottet tog på ett försvarsben och gick mot första stolpen där Markus Mäkinen var med och räddade.

I stället var det Vänersborgs som tog ledningen tidigt. På en hörna kom Simon Svensson upp högst och nickade in 0-1 men visst såg det lite för enkelt ut?

Nästan direkt efter fick Vänersborgs David Bennhage en skada och när han behandlades utanför planen var Vänersborg en man mindre. Då passade ändå Vänersborg på med en ny chans då man åter nådde Simon Svensson, nu med en boll över Grebbestads backlinje. Simon tog sig ner mot kanten, fick dålig vinkel men bra träff och Jontan Hårenberg tvingades till en bra räddning.

Men efter 10 minuter, fortsatt med Bennhage på sidlinjen, kvitterade Grebbestad. Man kom på vänsterkanten där Felix Norén fick in bollen till Erik Andreasson som snabbt klippte till och 1-1 var ett faktum. Eriks första seriemål för Grebbestad sedan övergången i vintras.

Grebbestad såg nu lite piggare ut och minuten senare hade Jonas Henriksson ett skott vid stolproten som Markus Mäkinen klarade.

Grebbestad hade sedan runt 15-30 minuter sin absolut bästa period spelmässigt i matchen och Vänersborg var inte i närheten och allt annat än en Grebbestadsvinst verkade mycket långt borta.

Men efter en halvtimmes spel försvann det fina spelet och Vänersborg var åter med bättre i matchen även om man helt klart såg nöjda ut med poängen. Anfallsmässigt var det snabba omställningar som gällde och då gärna via inhopparen Moussa Taher som fick ersätta David Bennhage.

Efter en hörna i 36:e minuten kom Anton Henriksson högst och fick på en ganska bra nick som Markus Mäkinen tippade till en ny hörna.
Tre minuter senare, efter 39 minuter, kontrade Vänersborg med en djupledsboll mot Moussa Taher men samtidigt som han ryckte förbi Tobias Carlsson fick han en dålig touch och bollen for iväg allt för långt och ända till Grebbestads målvakt. Där hade vi haft ett friläge annars för Vänersborg.

Andra halvlek
Inledningen av andra halvlek var långt ifrån bra av Grebbestad. Vänersborg skapade tidigt två avslut varav det sista blev farligast och Jonatan Hårenberg fick rädda vid första stolpen.

Det var kanske lite oorganiserat från båda håll inledningsvis i den andra halvleken för även Grebbestad vaskade fram några lägen som efter fem minuter. Ett snabbt inkast till Anton Henriksson som kunde ta med sig bollen och sköt med höger yttersida men Markus Mäkinen var med och räddade.

Strax efter var det återigen Vänersborg som var nära. Moussa Taher fick boll på djupet och tog sig till bra läge men skottet smet över.

Lagen turades om med chanser och nästa då följaktligen till Grebbestad. En hörna slogs långt och nådde Tobias Carlsson som klippte till. Då mina ögon var i kameralincen :-) såg jag inte om det var målvakten eller försvaret som kunde stoppa skottet.

När vi närmade oss 75 minuter av matchen så började Grebbestad bli lite frustrerat på planen då spelet inte stämde fullt ut och Vänersborg drog ner på tempot.

Men efter några byten där man bland annat drog ner Anton Henriksson ett steg skulle bli matchvinnande. För efter 76 minuter slog han en perfekt djupledspassning mot Christoffer Söderlund som han före Vänersborgs målvakt och han kunde sätta 2-1.

I samband med målet skadade sig även Christoffer och fick några minuter senare bryta matchen.

Men 2-1 målet tycktes lösa upp alla knutar och bara minuter senare var matchen avgjord.

För bara fyra minuter senare, efter 80 minuter, kom nästa mål. Nu var det Emeka Uche som fint serverade Granit Berisha bollen och Granit kunde dunka in 3-1!

Slutminuterna blev det öppna landskap, stora ytor för Grebbestad men även Vänersborg kunde ta sig fram. Simon Svensson fick ytterligare ett läge men avslutet rakt i famnen på Jonatan Hårenberg.

Med minuten kvar samarbetade Jonas och Anton Henriksson fint och Jonas fick läget. Men Markus Mäkinen kunde rädda men returen kom till Jonas men då var Jonas i obalans och skottet långt utanför.

Efter match fick vi en pratstund med tränare Mikael Mattsson

Grattis till segern med 3-1 mot Vänersborg
- Tack tack

Det blev en tuff match där ni bland annat hamnade i underläge direkt
- Jo det stämmer. Vi kvitterade visserligen snabbt vilket var skönt så man slipper pressen med att jaga.

En riktigt bra period mitt i halvleken men sedan gick spelet i baklås?
- Vi hade en bra period men sedan avtog det. Det var väl lite blandat i första. Vi var lite nonchalanta och slarvade i uppspelen.

Dom hade en kvick forward som kom in och han fick några lägen
- Stämmer och vi hade väl lite tur att han hade en dålig touch på ett av lägena. Annars hade han varit helt ren så han var giftig.

Ni fick efterhand lite mer av spelet även om det inte var något skönspel
- Lite så känner man väl. Vi kände väl att det brukar öppna upp sig i dom andra halvlekarna. Så blev det och vi fick lite mer utrymmen och mer spel på offensiv planhalva.

2-1 kom som en befrielse?
- Ja, så är det ju. Snyggt mål. Anton Henriksson med en riktigt bra passning och bra avslut av Christoffer Söderlund. Så det var väldigt skönt.

3-1 kom snabbt och då var det avgjort?
- Jo, så kändes det. Då var det stängt!

Någon spelare att lyfta fram idag?
- Alla jobbar på bra vilket dom gjort hela våren. Där är det inga problem även om spelet inte stämmer. Sedan gjorde Anton Henriksson en mycket bra andra halvlek som han skall ha beröm för!

GIF-Vänersborgs IF 3-1 Vänersborgs IF Bilder Grebbestad-Vänersborgs IF Vänersborgs IF tar emot Grebbestad på fredag

Ser att det är full aktivitet på Siljevigräset - klippt, luftat, ytstädat, linjerat och bevattnat.
Det pratas om träningspremiär på naturgräs för A-truppen på måndag - lika kul som kosläpp, äntligen :)

Träningsmatch
2020-03-21 13:00

HISINGSBACKA FC
3-1

Backavallen 2, Hisings Backa
Div II Norra Götaland
2020-06-13 14:00
IFK ÅMÅL (h)
Siljevi, Grebbestad


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.