Grebbestad krigade till sig en 1-0-seger mot Skoftebyn

Som väntat en tuff drabbning mot ett fysiskt starkt Skoftebyn. Tidig ledning i andra efter mål av Anton Henriksson men sedan fick Grebbestad slita hårt för att ta med sig poängen hem. Segern gör att Grebbestad fortsatt är tvåa på samma poäng som ledande Karlstad BK.

Första halvlek
Första halvlek var en tämligen jämn halvlek, kanske något plus för Grebbestad? Men det var väldigt chansfattigt om man ser till riktigt bra chanser och den allra bästa kom väl på tilläggstid i den första halvleken.

Grebbestad bevakade sina positioner fint under första 45 minuterna och man såg väldigt tidigt att Skoftebyn vill ställa om men snabba djupledsbollar på sina yttermittfältare eller ytterbackar.

Solen värmde gott denna dag och när den tittade fram mellan molnen blev det riktigt varmt.

Första läget i matchen som luktade målchans kom efter 10 minuter då Felix Norén slog ett fint inspel mot Erik Andreasson som Michael Källehult räddade. Dock hade jag svårt från min position att se om Erik var på bollen eller inte?

I övrigt var det egentligen bara lite halvchanser åt båda håll och inget riktigt farligt.

Inte före klockan tickar över 45 minuter. Då fick Skoftebyn till en riktigt bra chans. Grebbestad tappade boll på mitten och Skoftebyn spelade djupt på Paul Khajo som slog ett bra inspel som nådde Skoftebyns farlige målskytt Linus Ewenborg. Men Linus kom aningens fel till bollen och avslutet gick utanför och där var det mycket nära ett ledningsmål för hemmalaget.

Andra halvlek
Andra halvlek öppnades med en hörna i 47:e minuten för Skoftebyn. Grebbestad tappade helt markeringen på Erik Johansson som nickade via backen och Jonatan Hårenberg fick göra en bra räddning genom att tippa till en ny hörna.

På den andra hörnan kontrade sedan Grebbestad snabbt och via en klack bak till Erik Andreasson fick Grebbestad en målchans men Eriks skott gick långt utanför.

Men strax efter, efter 49 minuter, tog Grebbestad ledningen. Tobias Carlsson spelade upp på Granit Berisha som vände upp fint och spelade bra på djupet till Anton Henriksson som blev fri. Skoftebyns målvakt Michael Källehult kom ut och räddade avslutet.

Men returen hamnade hos Anton Henriksson och då var Michael Källehult ur spel och Anton Henriksson kunde rulla in 0-1 trots en försvarare som försökte rädda.

Efter målet var det sedan ganska mycket boll för Skoftebyn och Grebbestad fick slita hårt. Men trots spelövertaget var det inte så många bra chanser som Skoftebyn fick till.

Ett första läge kom efter 55 minuter då Grebbestad blev av med bollen i backlinjen till Linus Ewenborg men sedan revanscherade sig GIF-försvaret med att bryta så målchansen försvann.

Grebbestad kontraslog bra vid några få tillfällen och efter 63 minuter spelade man bra upp på Anton Henriksson som kunde ta emot och sedan försöka placera in bollen vid bortre stolpen men skottet smet precis utanför.

Efter 70 minuter hade Grebbestad frispark högt upp och sedan i andraläget rullade man bak till Markus Svensson som fick på ett bra skott från ca 30 minuter som tvingade Michael Källehult till en bra räddning.

Minuten senare blev det en tilltrasslad situation i Grebbestads försvar till vänster och Engjell Ramadani klippte till snabbt men Jonatan Hårenberg var med bra och räddade fint.

Minuterna tickade på långsamt och efter 78 minuter fick Skoftebyn en frispark nästan i hörnet av 16-metaren. Kanske någon meter mot mitten. Engjell Ramadani sköt en mycket bra frispark som Jonatan Hårenberg räddade mycket fint.

Efter 86 minuter hade Grebbestad ett längre bra anfall och på slutet fick Granit Berisha bollen och drog på en farlig tåpaj som Michael Källehult räddade till en hörna.

I slutminuterna tryckte Skoftebyn på bra och matade in bollar i straffområdet. Man kom till några skottlägen där Grebbestads försvar kunde blockera skotten.

I 4:e tilläggsminuten fick Skoftebyn en billig frispark som man lyfte in. Tobias Carlsson nådde högst och kunde nicka undan men sedan i andraläget kom ett nytt snabbt inspel där Skoftebyn fick bollen i nät. Men man blev avvinkade för offside och Grebbestad kunde hålla undan och vinna med matchens enda mål.

Matti Demegård, grattis till en go seger. En riktig kämpaseger
- Det var en kämpaseger. Det är klart att vi slet och krigade i den andra halvleken. Men vi gjorde det bra, stor moral i laget.

Första halvlek ganska jämn med få bra målchanser.
- Jag tycker nog ändå att vi har favör på den första halvleken. Vi spelade bra i försvarsspelet. Dom har mycket boll i sin backlinje men dom skapade inte direkt chanser. Vi skapade möjligheter till flera omställningslägen som vi dock inte lyckades förvalta till att bli en målchans. Vi kommer till sista tredjedel, har många inspel men inte rätt kvalité på sista passningen.

- Andra halvlek inte riktigt lika bra som första. Vi får omställningsmöjligheter men förvaltar dom sett över det hela sämre. Vi lyckades göra ett väldigt fint mål. Tobias Carlsson spelade fint igenom till Granit Berisha som valde att vända upp och hota. Han satte ett fint instik till Anton Henriksson som kunde göra mål. Vi fick försvarar oss på långa bollar. Dom hade några tunga och duktiga huvudspelare. Vi fick kämpa och kriga med mycket andrabollsspel där som vi överlag hanterade bra. Men visst – Vi fick kriga!

Nervöst på slutet när dom lyfte in bollar och tillslut även fick en boll i mål men bortdömt för offside?
- Ja. Det var en situation där bollen gick ur straffområdet, vi lyfte lite och bollen lyftes in bakom vår backlinje. Man ser ju inte så bra från vår position men nog såg det ut att vara offside trots allt så jag hann inte bli så orolig.

Jonatan Hårenberg svarade för en fin räddning på en frispark?
- Visst är det så, jättefin räddning och bra gjort!

Någon spelare att lyfta fram idag?
- Jonatan Hårenberg, Tobias Carlsson. Erik Andreasson gör ett jättejobb i försvarsspelet. Anton Henriksson var bra.

Skoftebyns IF-GIF 0-1 Skoftebyns IF Bilder Skoftebyn-Grebbestad Avgörandet: Grebbestad tar emot Skoftebyn

GRATTIS GIF, 98 år i dag sedan föreningen stiftades vid möte på Gestgivaregården.

Träningsmatch
2020-03-21 13:00

HISINGSBACKA FC
3-1

Backavallen 2, Hisings Backa
Div II Norra Götaland
2020-06-13 14:00
IFK ÅMÅL (h)
Siljevi, Grebbestad


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.