Grebbestad vann seriefinalen, 3-2 mot Trollhättan - Update

Grebbestad vann efter en tuff match mot FC Trollhättan med 3-2 (2-0). Grebbestad klart bäst i inledningen men sedan blev det mycket Trollhättan i den andra. Segerskytt Jonas Henriksson med 10 minuter kvar.

Bilden: Jonas Henrikssons 3-2-mål

Grymt härlig vinst för Grebbestad som nu tog sin tredje raka vinst mot Trollhättan. Inte illa mot ett lag som har klara ambitioner att ta sig upp i div 1. Vädermässigt var det ingen höjdare. Prognoser på både SMHI och YR sa molnigt men inget regn. Jo tack, regnet öste ner även om det lättade något i den andra halvleken.

Bra gjort av båda lagen att bemästra den blöta planen och skönt att inget slumpartat avgjorde matchen på grund av vädret. Tänker på att någon olyckligt halkar eller boll som plötsligt stannade upp eller liknande.

Desto roligare att så många hittade till Siljevi trots regnet. De flesta försökte samsas om plats på läktaren under tak men många tvingades så matchen igenom under sina paraplyer.

Första halvlek
Grebbestad var klart bäst i matchinledningen då Trollhättan hade svårt att få till något eget spel. Ett första avslut på mål i matchen kom efter åtta minuter då Jonas Henriksson fick iväg ett skott som Filippos Sachsanidis klarade utan några problem.

Grebbestads vänsterback Felix Norén verkar vara sugen på att få göra mål. Otroligt nära mot Karlstad där skottet tillslut gick precis utanför. Och senast mot Nordvärmland hade han et nyt bra avslut som målvakten klarade.

Nu mot Trollhättan kom chansen efter 15 minuters spel då han fint kom igenom efter väggspel. Skottläget och avslutet var bra men vi fick se en utmärkt räddning av Filippos Sachsanidis.

Men i samma minut kom Grebbestads ledningsmål, den 15:e. Mathias Hegeland tog sig runt på kanten nere vid kortlinjen och fick på ett bra inlägg som möttes perfekt av Anton Henriksson som nickade in 1-0 för Grebbestad.

Två minuter senare kom Trollhättan fram och Johan Lundgren hittade in till Pelle Ödlund som sköt men skottet ändå klart utanför.

Sedan efter 19 minuter fick Anton Henriksson nytt läge. Markus Svensson kombinerade fint med Emeka Uche innan Markus lyfte fram bollen mot Anton Henriksson som mötte på volley. Dock för mycket fot under bollen och skottet högt över men ett bra läge var det.

Efter 24 minuter ställde Trollhättan om bra. Boll upp på Fredrik Söderqvist som slog bollen över sig till djupledslöpande Sean Conaboy som fick på ett bra skott men något snäv vinkel och Grebbestads målvakt Jonatan Hårenberg behövde inte ingripa när skottet smet utanför den bortre stolpen.

Efter denna chans började Trollhättan sakteliga jobba sig in i matchen som hittills ägts av Grebbestad.

Efter 33 minuter fick Trollhättan även ett jätteläge. Man lyfte in en frispark nära Grebbestads mål där kanske Jonatan Hårenberg borde kommit ut? Nu blev det i stället en duell och andrabollen damp ner perfekt till Pelle Ödlund som fick ett jätteläge. Kanske blev han för ivrig för skottet blev riktigt svagt och utanför.

Men i stället för 1-1 där så fick Grebbestad en straff efter 40 minuter sedan Emeka Uche rivits ner. Straffen satte Jonas Henriksson fint till 2-0.

Målet kom lägligt då Trollhättan kommit högre upp i planen och målet nära paus vilket var extra skönt.

Andra halvlek
Så med det senas målet så kändes det ganska bra inför de sista 45 minuterna. Men vi fick se ett helt annat Trollhättan än under första halvlek. Man tog direkt hand om taktpinnen och tryckte tillbaka Grebbestad. Dels genom bra spel och sedan satsade man mycket hårt på sina fasta situationer. Frisparkar, hörnor och långa inkast. Detta plus att Grebbestad blev låga i försvarsspelet gjorde att det handlade mycket om Trollhättan i den andra halvleken.

Ett första bra avslut för Trollhättan kom efter 48 minuter då Johan Lundgren sköt utifrån. Bra fart på skottet men en lite bit utanför.

Några minuter senare kom Trollhättan i nytt anföll, nu från högerkanten där ett inspel nådde Jonas Emanuelsson som sköt men inte heller han prickade målet.

Trycket bestod från Trollhättan som efter 56 minuter fick en frispark i bra läge men Johan Lundgrens frispark gick över och Jonatan Hårenberg hade bra kontroll.

Jonatan Hårenbergs och Grebbestads nolla försvann efter 605 minuter
Senast Grebbestad släppte in mål i serien var när Lidköping nätade i 88:e minuten. Sedan har Grebbestad hållit nollan i sex raka matcher innan Trollhättan i matchens 63:e minut lyckades göra mål. Sviten på fantastiska 605 minuter (exkl. tilläggsminuter) var till ända.

Trollhättans mål då. Jo, en fast situation givetvis. Långt inkast där Grebbestad lyckades få bort bollen från straffområdet men bollen hamnade hos Jonas Emanuelsson som lyckades trycka bollen genom alla som stod i vägen och in i mål. 2-1 och game on.

Efter 70 minuter var det nära kvittering. Trollhättan fick in bollen i straffområdet och man fick iväg ett snabbt skott som Jonatan Hårenberg kalasräddade. Såg tyvärr inte vem av Trollhättans spelare som sköt.

Trycket från Trollhättan bestod och Grebbestad tappade snabbt boll när man gick till anfall och som ett brev på posten kom kvitteringen till 2-2 efter 75 minuters spel. Denna gång var det i öppet spel och Trollhättan kom på vänsterkanten och fick till ett bra inlägg som möttes perfekt av Josef Daoud som nickade in 2-2 i krysset

Men Trollhättan verkade inte vara nöjda med detta utan ville vinna matchen och kanske var det det som blev deras fall? För fem minuter senare kom Grebbestad i anfall. Bollen lyrades in till Anton Henriksson som nickskarvade in mot mål. Vem där? Jo där kom Jonas Henriksson perfekt bakom sin back, före målvakten och lyfte in 3-2 över Filippos Sachsanidis.

Trollhättan hade då tio ordinarie minuter på sig och man gjorde vad man kunde. I 84:e minuten slog Charles Ikenna Kean ett bra inspel till Pelle Ödlund som sköt men inte prickade målet.

Bästa kvitteringsläget för Trollhättan kom efter 91 minuter. Pelle Ödlund vann en luftduell och nickade ner mot Johan Lundgren som blev fri mot Jonatan Hårenberg som kom ut fint och räddade.

Efter denna chans kunde Grebbestad hålla undan och efter ca fem tilläggsminuter blåste domaren av.

Efter matchen: En pratstund med tränaren Matti Demegård

En första fråga Matti, hur känner du dig just nu?
- Jag är väldigt väldigt glad naturligtvis.

En fantastisk seriefinal, spännande och kamp matchen igenom
- Det var mycket kamp och det var mycket känslor därute, framför allt i slutet. Men så skall det vara när det gäller så mycket.

Bra start av Grebbestad som var klart bäst i inledningen
- Ja, första 25 minuterna var väldigt bra av oss. Vi skapade väl inte så många bra chanser men hade bra passningsspel och kom till ett antal nästanlägen. Men sedan tappade vi beslutsamhet i vårt anfallsspel och blir sökande och trevande. Därigenom tappar vi bolltempo och Trollhättan kom mer in i det men sista fem av första var sedan bra igen.

2-0 efter första halvlek. Då måste det känts bra
- Det kändes bra och vi hade positiva känslor när vi var inne i omklädningsrummet.

Vad hände sedan då? Det var bara Trollhättan ett tag
- Första delen av andra halvlek så blev vi lite för passiva. Vi blev lite låga i vårt försvarsspel. Svårt att säga om det beror på att man är rädd om poängen? Vi får utvärdera det senare. Men det blev mycket Trollhättan.

- Dom skapades en hel del fasta situationer, inkast, hörnor, kantfrisparkar och där är Trollhättan bra. Och när vi väl vann bollen hade vi svårt att behålla den en längre tid. Vi hade för dåligt med rörelse och för korta anfall.

Trollhättan kämpade sig in i matchen och kunde kvittera. Spontant, hur var känslan där? Trodde du på en möjlighet att återta ledningen?
- I det skedet hade dom moment. Vi sa precis att nu har vi två val: Antingen får vi försöka hitta nycklarna för att forcera till seger, eller så måste vi hitta nycklarna för att stänga matchen. Men vi hann inte komma fram till vare sig det ena eller det andra innan 3-2 målet kom.