Grebbestad seriesegrare! - Update

Efter seger mot Skoftebyn och några dramatiska minuter efter slutsignalen i Grebbestads match så kom äntligen beskedet: 2-2 slut i Trollhättan! 2-2 och jättejubel på Sparvallen i Tanum där sista matchen spelades, Grebbestad seriesegrare!

Första halvlek
Förutsättningarna var klara för Grebbestads del, endast en seger skulle kunna ta dom upp till topp. När matchen startade var det Skoftebyn som öppnade bäst första tio minuterna och man fick också matchens första målchans efter fem minuter. Detta sedan Fredrik Larsson hunnit upp en boll på kanten och fått in den bra till Albin Freiholtz som sköt ett lurigt skott men utanför.

Två minuter senare var Grebbestad framme och hotade då Mathias Hegeland slog ett bra inspel men varken Jonas eller Anton Henriksson nådde bollen.

Men efter de första tio minuterna var det Grebbestad som tog över och resten av halvleken gick till Grebbestad och Skoftebyns tränare var inte helt nöjd med sitt lag och fick ropa ut till sina spelare vid flera tillfällen.

Grebbestad vann bollen ofta högt upp i detta skede och efter 20 minuter ledde detta till en bra chans när man kunde spela in till Felix Norén vars skott dock smet en bit utanför.

1-0 Efter 22 minuter fick Grebbestad en hörna. Hörnan slogs av Mathias Hegeland och nådde fint Anton Henriksson som nickade in 1-0 för Grebbestad.

Men trots bra spelövertag så blev det inte en uppsjö med bra chanser. Men efter 40 minuter var det nära ett ypperligt läge för Grebbestad då Jonas Henriksson snodde bollen av en slarvande mittback i Skoftebyn. Men bollen kom lite för långt ifrån Jonas som inte hann upp bollen före målvakten Michael Källehult

I 44:e minuten kom Grebbestad i ett snabbt fint anfall och Anton Henriksson var på väg igenom och det kamp mot Michael Källehult och en försvarare och dom fick stopp på Anton. Men andrabollen hamnade hos Christoffer Söderlund som fick läget från kanten och en snäv vinkel så skottet smet utanför det tomma målet.

Grebbestad hann med ett läge till minuten senare då Mathias Hegeland återigen kom bra på sin högerkant. Långt bra inlägg mot bakre stolpe där Christoffer Söderlund kom och nickade men bollen i burgaveln.

Andra halvlek
I den 51:a minuten slarvade Skoftebyn rejält i försvaret igen och Christoffer Söderlund fick skottläget men Michael Källehult var bra med och räddade.

Två minuter senare vann Grebbestad återigen bollen av ett slarvikt försvar och Markus Svensson kunde peta fram bollen till Anton Henriksson som slog på ett bra skott utifrån som Michael Källehult klarade till hörna.

Men utöver dessa chanser så blev det betydligt mer Skoftebyn i inledningen av den andra halvleken. Och efter 58 minuter fick man ett bra frisparksläge men Fredrik Larssons skott gick rakt i muren.

Bästa läget för Skoftebyn kom efter 63 minuter på en hörna. Såg tyvärr inte vem som nådde höst men man fick på en bra nick som Grebbestads målvaktsfantom Jonatan Hårenberg klarade med en bra räddning och sedan fick hjälp med ett rensa bort returen.

Fram till runt en 70 minuter i andra halvlek så var det mycket Skoftebyn spelmässigt men utöver fasta situationer skapade man egentligen inget.

Sedan sista 20 minuterna blev det mer Grebbestad igen, lite naturligt kanske då Skoftebyn var tvungna att gå fram med folk för att få till en kvittering.

Men då blev det i stället Grebbestad som kunde få till några bra lägen som efter 73 minuter Jonas Henriksson gjorde det ra på högerkanten och hans inspel nådde Christoffer Söderlund som fick ett fint läge men Michael Källehult räddade fint igen till en hörna.

Efter 83 minuter kom ett ypperligt läge för Grebbestad att punktera matchen. Detta efter ett långt inkast och duell om förstabollen så hamnade bollen hos frie Granit Berisha men hans skott smet precis över.

Ytterligare ett jätteläge fick Jonas Henriksson som blev fri i 91:a minuten men ännu en gång var det en bra räddning från Michael Källehult som räddade Skoftebyn.

I tredje tilläggsminuten fick Skoftebyn en hörna. Men gjorde en variant och kom till skott och en viss kalabalik innan Grebbestad fick bort bollen. - Kändes ändå lugnt och skottet hade inte träffat målet, sa Jonatan Hårenberg senare på segerfesten.

Efter match fick vi en pratstund med tränare Matti Demegård

Efter 90 dramatiska minuter här så blev det ytterligare några spännande minuter innan beskedet om slutresultatet kom från Trollhättan, beskriv känslorna
- Dom sista minuterna på vår match var nervösa givetvis. Vi lyckades inte få in 2-0 och då en tryggare avslutning. Vi har tillräckligt med målchanser för att göra 2-0-målet men lyckades inte, varken i första eller andra halvlek.

- Sedan blåstes ju vår match av och då blev det några minuter med väntan, nervös väntan. Vad jag förstod forcerade Trollhättan ordentligt på slutet men lyckades inte riktigt hela vägen.

Skoftebyn öppnade matchen bra innan det svängde över till vår fördel i första halvlek
- Resten av halvleken var klart våran och vi skapade en del bra målchanser och ett par tre hyfsade lägen. Sedan i andra halvlek vann vi boll flera gånger och hade lägen på omställning men slarvade med passningen som gjorde att vi inte får avslut.

Skoftebyn kom betydligt högre upp i planen i den andra halvleken utan att direkt skapa många målchanser
- Ja, chanserna dom fick skapade dom på fasta situationer. Dom hade en nick där efter en hörna där Jonatan Hårenberg svarade för en kanonräddning. Men i spelet skapade dom inget.

Känslan när Anton Henriksson nickade in 1-0?
- Den är ju fantastiskt skön men sedan var det ju en lång väg kvar. Målet var skönt men sedan är man helt fokuserad på fortsättningen.

Själv är jag så upprymd av seriesegern så jag knappt kan prata, så vi rundar av där Matti med ett stort Grattis
- Stort grattis till dig själv med

GIF-Skoftebyns IF 1-0 Skoftebyns IF Imorgon är en annan dag ... Bilder Grerbbestad-Skoftebyn

Våra flicklag är för bra för att möta Kongahälla!

Träningsmatch
2020-02-14 19:30

IFK UDDEVALLA
3-2

Kamratgården, Uddevalla
Träningsmatch
2020-02-29 12:00
KRÅKERÖY IL, NORGE (h)
Sparvallen konstgräs, Tanumshede


 
Tennis
GLTK H70 (h)
2020-02-24 11:00
Strömstad tennishall