#12 Christoffer Söderlund förlängde med Grebbestad

I dag söndag kom elfte påskriften för Grebbestad för 2018. Det var Christoffer Söderlund som skrev på och tränarteamet har nu en startelva klar. Frågan är väl bara: Vem av Jonatan Hårenberg och Anders Tjernberg får spela ute?

Christoffer Söderlund: En kämpe som alltid ger 100 % i matcherna. Kom till Grebbestad till säsongen 2013 och har spelat över 20 matcher varje säsong. Målproduktionen går sakta uppåt och efter 2, 2 och 3 mål prickade han i år in 4 st. Ultimat lagspelare som är användbar på flera olika platser.

Hej Christoffer, hur känns det men nyskrivet kontrakt
- Det känns kanonbra

Vad tycker du om den gångna säsongen som slutade med en överraskande vinst i div 2
- Det var fantastiskt roligt och vara med om det här. Det var ingen som trodde på det från början så det var som du säger överraskande och fantastiskt roligt.

Dom tidigare åren har du mestadels spelat yttermittfältare men fick en något annorlunda roll i år som var lite längre fram på planen. Hur har du trivts med den rollen?
- Jag har trivts bra med den rollen. Det är nästan som att vara yttermittfältare men att man hamnar lite längre fram så det har känts bra.

Du fick hängt in några baljor i år. Och du ökar sakta antalet och satte i år fyra mål. Kommer tendensen till att fortsätta även nästa år?
- Det får vi väl hoppas, Vi satsar på det.

Hur ser du på den kommande säsongen då med div 1. Det lär bli betydligt tuffare?
- Ja, det lär det ju bli. Det är bättre lag och spelare så det kommer att krävas mer av oss. Både av oss som spelare men även av tränare och klubb. Det blir en utmaning men det skall bli kul.

Klarar vi att hänga kvar
- Ja, det skulle jag vilja säga.

Då räcker det så här och slutligen, kul att du har förlängt
- Ja, det skall bli skitkul det här

----------------------------------------------------

Vi tog ett snabbt ord med Peter Svensson, sportchef i Grebbestad: Det blev en ny påskrift idag då Christoffer Söderlund förlängde. En viktig kugge i laget?
- Ja, så är det ju. Han spelade ju det flesta matcherna i fjol och det är som vi sagt tidigare att 2017 års trupp är prio 1 att få med på tåget så det känns bra med Christoffers påskrift.

Han hade en något ny roll i år där han fick en offensivare roll, hur tycker du det gick för honom?
- Han har gjort, precis som Söder alltid har gjort, han gör sitt jobb oavsett var han spelar. Han har väl spelat mest yttermittfältare men även som ytterback. Nu var han i en mer offensiv roll och man vet vad man får av Söder i varje match.

Fyra mål vilket är det mesta han gjort under en säsong med Grebbestad. Förvånad över den biten eller känns det naturligt då han hade en offensivare roll?
- Nja, lite förvånande är det allt. Han är väl inte känd för att vara en målskytt men samtidigt kul att han lyckas med den biten med.

Något annat du vill tillägga?
- Nej inte direkt. Men vi jobbar på och jobbar med fjolårets gubbar i första hand. Sedan kommer det väl att dyka upp lite nytt folk när vi börjar träna i januari, folk vi vill se på och utvärdera.

Se lite fler bilder på vilka som är klara :
Se vilka som är klara Truppen 2018 :

Det innebär att just nu är 11 spelare klar samt 3 ledare: Klicka på resp. namn så kommer ni till personens egna sida.

Ledare:

Marcus Broberg Kungshamns IF
Mattias Svensson Missade 2017 och missar även 2018

Christoffer Söderlund

Rosa, det var en lite lugnare första halvlek, men sedan tog det fart och 0-1, 1-1 och till slut 2-1. ...

2019-09-14 16:00

LIDKÖPINGS FK