20 april: Ojojoj, nu händer det grejer på Siljevi ..

Inför årets säsong ställs ett antal krav på GIF för att Svenska Fotboll Förbundet skall godkänna Siljevi för spel i div. 1. Det rör sig främst om åtgärder för att öka säkerhet och komfort på arenan.

En del på kravlistan kan vi klara av genom att göra saker på annat sätt än tidigare, men en hel del kräver fysiska åtgärder på och kring arenan.

Det började i januari med ett planeringsmöte tillsammans med kommunen för att lägga upp åtgärds- och tidplan.
Därefter ett första möte i arbetsgruppen för att dra upp riktlinjerna så att jobbet kan starta upp ordentligt.

Ända sedan tidigt i höstas har Tanums Kommun varit med i dialogen på ett fantastiskt och positivt sätt, TACK, och de har beslutat avsätta budgetmedel för de större åtgärderna som skall genomföras.

Titta här på bilder från Siljeviarbetena inför säsongen 2018

Detta skall utföras på Siljevi innan spelstart:

- Röjning i skogen runt arenan. * KLART
- Bortsprängning av en bergklack som ligger för nära planen. * KLART
- Uppsättning av staket runt anläggningen. * KLART
- Uppsättning av avgränsning mellan publik- och spelytor. * Pågår för fullt.
- Komplettering av toalettresurser. * Nya toaletten på plats, finputs pågår.
- Ny ljudanläggning. * Alla kablar dragna, montering av högtalare pågår.
- Kioskrenovering * I stort sett KLART, några lister och hyllor återstår.
- Montering av nya reklamskyltar för GIF-partners. * I stort sett KLART.

GIF skall dessutom göra ett antal åtgärder på läktare och i en del byggnader.

Flera personer har meddelat sitt intresse av att hjälpa GIF med olika saker och tre av dem - Kenth Ekstrand, Stefan Sjödin och Lars Andrésen - har ställt upp som koordinatorer av GIFs arbetsuppgifter för de kommande arbetena.
Behöver vi fler resurser i detta jobb återkommer vi på olika sätt med ett rop om hjälp.

Än en gång TACK till Tanums Kommun som ställer upp med engagemang och resurser för att göra detta möjligt.

På bilden ses fr v Lars Andrésen, Patrik Törnros från Tanums Kommun och Stefan Sjödin.

Grebbestadsbor och alla GIF-fans - vi ses på Sparvallen imorgon senast 14.55 för att stötta rödsvart i match mot Karlskroniterna. Forza GIF !

Div I Södra
10 minuter sedan