15 februari: Nu kan du följa hur Siljevi blir en div.1-arena

Inför årets säsong ställs ett antal krav på GIF för att Svenska Fotboll Förbundet skall godkänna Siljevi för spel i div. 1. Det rör sig främst om åtgärder för att öka säkerhet och komfort på arenan.

Mycket på kravlistan kan vi klara av genom att göra en del saker på annat sätt än tidigare, men en del kräver fysiska åtgärder på och kring arenan.

Förra veckan hade vi ett planeringsmöte för att lägga upp åtgärds- och tidplan.
Denna vecka har vi haft första mötet i arbetsgruppen för att dra upp riktlinjerna så att jobbet kan starta nästa vecka.

Ända sedan tidigt i höstas har Tanums Kommun varit med i dialogen på ett fantastiskt och positivt sätt, TACK, och de har beslutat avsätta budgetmedel för de större åtgärderna som skall genomföras.

Titta här på bilder från Siljeviarbetena inför säsongen 2018

Detta skall nu utföras på Siljevi:

- Röjning i skogen runt arenan
- Bortsprängning av en bergklack som ligger för nära planen
- Uppsättning av staket runt anläggningen
- Uppsättning av avgränsning mellan publik- och spelytor
- Komplettering av toalettresurser
- Ny ljudanläggning

GIF skall dessutom göra ett antal åtgärder, på läktare och i en del byggnader.

Flera personer har meddelat sitt intresse av att hjälpa GIF med olika saker och tre av dem - Kenth Ekstrand, Stefan Sjödin och Lars Andrésen - har ställt upp som koordinatorer av GIFs arbetsuppgifter för de kommande arbetena.
Behöver vi fler resurser i detta jobb återkommer vi på olika sätt med ett rop om hjälp.

Än en gång TACK till Tanums Kommun som ställer upp med engagemang och resurser för att göra detta möjligt.

På bilden ses fr v Lars Andrésen, Patrik Törnros från Tanums Kommun och Stefan Sjödin.

Happy Valentine på er alla !!

I förrgår 13:00

FC TROLLHÄTTAN