Grebbestad vann stort i DM mot Skärhamn

Div 5-laget Skärhamn hade som väntat inte så mycket att sätta emot i DM-matchen mot Grebbestad. Matchen slutade hela 0-8 (0-4). Debutanten Edison Kelmendi fick äran att sätta sista målet i matchen.

För en gångs skull var ja inte själv på plats så lite annat referat här från matchen än det vanliga. Det samt att vi inte har några bilder från matchen utan endast bilden på målskyttarna som jag fått av Mattias Svensson

Efter match fick vi en pratstund med tränare Matti Demegård

Matti Demegård, Storseger idag för er. Jag har ju följt matchen via twitter och efter match fått målskyttar och assist. Det var ändå jämnt ganska långe målmässigt 0-0 till ungefär halva första halvlek. Var det lite trögstartat idag? .
- 0-1 kom väl efter 23 minuter tror jag? Trögstartat var det kanske så tillvida att det var lite trångt och vi gjorde det lite svårt genom att vara för centrala i början av halvleken. Sedan använde vi planens bredd lite bättre efter ett tag.

Efter första målet rullade det på lite bättre och målen trillade in. Nörjde med första halvlek som helhet?
- Fyra mål i första blev det. 12-2 i avslut för oss. Ett av deras avslut kom efter en hörna och den andra efter en omställning där dom fick på ett distansskott. Det var det som Skärhamn producerade framåt i målchanser. Försvarsmässigt är det väl inte så mycket att säga om i en sådan här match. Visst det finns några detaljer som kan vara bättre, det är klart och man vill alltid att det skall se så bra ut som möjligt.
- Anfallsmässigt var det som sagt lite för centralt i början innan vi började använda spelbredden. Vi pratade om att försöka ha bolltempo på det hela så vi fick flytta på motståndarna så att dom till slut inte skulle orka med så ytorna skulle öppnas upp får att då även kunna hota centralt. Det gjorde vi men vi kanske kunde ha gjort det ännu bättre tycker jag det var ändå godkänt.

Ni öppnade bra i andra med några ytterligare mål
- Fyra mål även i andra halvlek varav det sista kom helt på slutet, men dom första tre kom i början av halvleken. Godkänt men vi kanske skulle kunna haft ett ännu bättre passningsspel emellanåt. 12-1 i avslut i andra halvlek. Av våra 24 avslut har vi bla fem frilägen där vi inte gjorde mål.

Tobias Luvenberg och Anton Henriksson startade matchen tillsammans på topp och gjorde fem mål och tre assist tillsammans. Du måste vara nöjd med dina forwards?
- Vi spelade idag med två forwards tillsammans och dom gör det bra. Dom har egenskaper som gör att dom kompletterar varandra på ett bra sätt. Sedan hade dom det lite svårt i perioder då Skärhamn blev låga. Då finns det inga ytor för dom och då kan man bli frustrerad och så skall man gå och möta och hämta boll i stället men generellt gjorde dom det bra

Edison Kelmendi debuterade idag och fick äran att slå in 0-8
- Roligt! Det är alltid roligt när de unga killarna kommer och visar framfötterna och det gjorde han när han hoppade in!

Benjamin Uttgren debuterade även han idag. Oliver Uttgren var med ett antal matcher i fjol på försäsongen
- Oliver var som du säger med ett antal matcher redan i fjol. Benjamin debuterade och gjorde det bra när han hoppade in. Båda spelade respektlöst och tog för sig vilket är precis vad jag vill se när dom får vara med. Dom tror på sig själva och spelar för laget och då blir det bra.

Skärhamns IK-GIF 0-8 Skärhamns IK

Objektiv åskådare??? Tycker du ska försöka dig på ett sådant volleyskott själv innan du bedömer det som mer tur än skicklighet. Det skottet är verkligen inte lätt att skjuta, så den prestationen ska vi verkligen inte ta ifrån Mackan.

Div I Södra
2018-09-15 15:00