Grebbestad föll borta mot Torn

Grebbestad har fått en tung start på div 1-säsongen. Ny förlust 2-1, n borta mot ett fysiskt Torn som vann rättvist. Matchens lirare: Jonatan Hårenberg som radade upp räddningar men det hjälpte som sagt inte.

Första halvlek
Matchinledningen var ganska jämn och lagen kände lite på varandra. Man märkte tidigt att det var ett fysiskt spelande lag och man smällde gärna på bakifrån. Frispark kunde väl Grebbestad få men samtidigt borde domaren varna i dessa lägen.

Men efter dryga tio minuter började Torn fått till ett antal bra anfall där Tobias Karlsson fick till ett bra avslut med en hörna som resultat. Detta efter en kanonräddning av Jonatan Hårenberg.

I förra matchen fick Tobias Carlsson kliva av i paus för Grebbestads. Efter en veckas rehab trodde man att han skulle kunna spela men det höll bara i 16 minuter innan man tvingades till ett tidigt byte.

Efter 21 minuter ställde Torn om snabbt på vänsterkanten och Astrit Seljmani fick en bra boll och tog sig in förbi Ulrik Karnström och avslutade bra men återigen svarade Jonatan Hårenberg för en mycket bra räddning.

Fem minuter senare var Torn nära igen. Först kanske man skulle haft en frispark men domaren lät dom få fördel och plötsligt var André Johansson fri men Jonatan Hårenberg svarade för ny bra räddning. Returen gick tillbaka till André Johansson som dock fick svårare vinkel och vänsterskott som gick utanför.

Efter 27 minuter kom inte helt oväntat 1-0. En långboll ut mot vänster till Andreas Åkerlund som hittade in till Tobias Karlsson som kunde sätta bollen i nät.

Så här lång hade Grebbestad inte alls fått till något anfallsspel utan det blev mest försök till djupledsbollar som inte hittade rätt.

Men efter en skada på en Tornspelare så blev Torn en man kort för en persiod och Grebbestad kunde äntligen komma in mer i spelet och avslutande kvarten så såg det bättre ut.

Men Torn slog gärna långbollar och jobbade till 100 % på dessa och så när kunde man ökat på efter 39 på en sådan. För när Grebbestad låg på rensade Torn och Astrit Seljmani blev helt fri men återigen kom Jonatan Hårenberg ut perfekt och räddade.

På tilläggstid för skadan på Tornspelaren kunde Grebbestad kvittera. Man lyfte in en boll som Anton Henriksson kunde skarva vidare till Christoffer Söderlund som kunde ta emot och skjuta bollen förbi Torns målvakt Philip Mårtensson.

Det var det sista som hände i halvleken för direkt på avsparken blåste domaren av. 1-1 men med klart plus för Torn där Jonatan Hårenberg hållit oss kvar i matchen.

Andra halvlek
Andra halvlek startade men en Grebbestadschans i första minuten då Hampus Furublad sköt. Torns målvakt Philip Mårtensson agerade som bollen skulle smita utanför. Och visst, det gjorde den men med bra någon centimeter tillgodo.

I stället tog hemmalaget Torn åter ledningen, detta efter 49 minuter. Ma anfoll och gjorde en överlämning som ställde Andreas Åkerlund i fint skottläge och han placerade snyggt in bollen i mål, 2-1.

Efter 64 minuter kan man nog säga att matchen avgjordes? Inhoppande Jonas Henriksson hade ett bra avslut som räddades av Philip Mårtensson. Matthias Hegeland störtade fram på returen och en Tornspelare föll till backen skrikandes. Tv-bilderna visar dock att Mathias Hegeland inte var när spelaren men ändå fick han varning för sin reaktion vid frisparken. Och då hade han redan en varning och fick därmed lämna planen.

Ett tufft domslut med tanke på många smällar bakifrån som inte renderade i kort för Tornspelare.

Detta gjorde givetvis att Grebbestads kamp för en kvittering kom av sig något även om man ändå försökte.

Strax efter tvingades Grebbestad till ett andra byte på en mittback då även Jimmie Larsson tvingades lämna. Återigen störningar och flera ändringar på positioner på spelare. Dessutom fick Jonas Henriksson ett fult jack i läppen och tvingades till omplåstring och efter matchen ett besök på sjukhus för att sy.

Alla dessa störning var knappast bra för Grebbestad och efter 78 minuter fick Astrit Seljmani nytt friläge mot Jonas Henriksson. Återigen gick Jonatan segrande ur den duellen.

Efter 82 minuter slarvade Torn i ett uppspel och Grebbestad kunde bryta och man fick fram bollen till Ahmed Abdultaofik som tog sig till skottläge. Men han fick inte någon riktigt bra träff och Philip Mårtensson kunde rädda.

Efter 86 minuter fick Astri Seljmani nytt friläge. Detta trots att Felix Norén var först på bollen lyckades Astrit kämpa sig förbi och kom fri mot Jonatan Hårenberg som ännu en gång räddade ett friläge.


Efter match fick vi en pratstund med tränare Matti Demegård:

Matti Demegård, förlust idag med i en jobbig fysisk match .
- Ja det blev förlust idag och jag är jäkligt besviken. Vi presterade inte tillräckligt bra idag. Det är en fysisk kamp där vi inte riktigt mäter oss med dom. Framför allt i början av matchen. Men vi hade pratat om detta innan men jag tycker inte vi möter upp på detta.

Första 30 kom vi inte in i det och fick inte till något anfallsspel.
- Dom hade en gameplan och vi spelade dom rakt i händerna och då gjorde dom det väldigt bra. Vi blev centrala i våra beslut och så vann dom boll och så ställde dom om vilket dom var väldigt duktiga på.

Men det såg ändå lite bättre ut i slutet av halvleken och vi kunde kvittera på slutet
- Ja det gjorde det och då gick vi in i paus och pratade om vissa saker som vi behövde förändra. Men så åkte vi på ett baklängesmål tidigt. Vi fick jaga, tvingades till nytt mittbacksbyte samtidigt som vi åkte på en utvisning. Då blir det svårt och vi kunde inte mobilisera kraft för att forcera på slutet.

Sett över hela matchen så viner dom ändå rättvist
- Det är rättvist. Dom var bättre än oss. Vi gör en del saker som underlättar för dom. Ett tungt starkt fysiskt lag. Dom vinner inte bara på det utan dom har offensiva kvaliteter med.

Någon spelare du vill lyfta fram idag?
- Jonatan Hårenberg. Han gör en fantastiskt bra match idag

Torns IF-GIF 2-1 Torns IF Bilder Torn-Grebbestad

Grattis Anton! Visserligen en viktig kugge i Grebbestad men i minst division 1 hör dina fotbollskunskaper hemma.

Träningsmatch
2020-02-14 19:30

IFK UDDEVALLA
3-2

Kamratgården, Uddevalla
Träningsmatch
2020-02-29 12:00
KRÅKERÖY IL, NORGE (h)
Sparvallen konstgräs, Tanumshede


 
Tennis
GLTK H70 (h)
I övermorgon 11:00
Strömstad tennishall