Inför Oskarshamn – klockan klämtar

Grebbestad befinner sig i ett oerhört svårt läge i tabellen. Realistiskt bör nog Grebbestad vinna samtliga fyra återstående matcher som är kvar för att ha en chans att hänga kvar. Första matchen i denna kamp blir mot tabelltrean Oskarshamn som kämpar om en kvalplats till Superettan.

Prekärt tabelläge
Grebbestad står inför en näst intill omöjlig uppgift om man vill rädda sig kvar i div 1. Nummer 1 är att passera minst tre lag i tabellen med bara fyra matcher kvar. Tredje laget befinner sig just nu sju poäng före Grebbestad. Det innebär två vinster och en oavgjord match men samtidigt för man tro att även de andra lagen kommer att plocka poäng.

Jobbigt för Grebbestad som i de två senaste omgångarna fått nästan alla resultat emot sig i bottenstriden.

Men vi tar en liten titt på lagen som Grebbestad fortsatt kan passera i tabellen. Vi tittar där på tabellplacering och vilka lag som laget har kvar att spela emot. Och vi börjar med IK Oddevold.

9:a IK Oddevold 31 poäng -14

Grebbestad-Mjällby
Grebbestad-Utsikten
Husqvarna-Grebbestad

Som ni förstår av spelschemat kommer det inte bli lätt för Grebbestad att hänga kvar. Och som tränaren Matti Demegård sa: - Vi har ett berg att bestiga. Återstår om Grebbestad klarar bestiga berget.

Oskarshamns AIK
Oskarshamn jagar andraplatsen i tabellen som skulle leda till kvalspel för Superettan. I förrförra omgången fick sig den kampen en rejäl törn då man förlorade hemma mot dåvarande bottenlaget Åtvidaberg. Men Åtvidaberg i våras är inte riktigt samma Åtvidaberg som på hösten då dom värvade ordentligt för att hänga kvar i div 1.

Desto viktigare var vinsten senast då man besegrade Skövde med 2-1 på bortaplan. Segern tog Oskarshamn upp på tredje plats i tabellen, på samma poäng som Eskilsminne som har ett mål bättre i målskillnad.

Oskarshamn ledde med 2-0 innan Skövde reducerade i den andra halvleken. Sedan hade Skövde även ett antal riktigt bra lägen men Oskarshamn kunde med tur och skicklighet hålla undan.

Grebbestads IF
Åtta raka nu utan vinst för Grebbestad och det gör att man ligger där man ligger i tabellen, sist. Senast förlust mot Tvååker med 2-1 på bortaplan. Men det var knappast rättvist. Tvååker hade väl ett bra läge till i matchen förutom målen. Grebbestad hade fyra jättelägen till plus ett bra lobbskott utifrån som räddades via en fin räddning av Tvååkers målvakt.

Via kontakt i Varberg som läst tidningen verkar även Varberg medge att Grebbestad dessutom borde haft en straff på Christoffer Söderlund. Dessutom räddades bollen med handen av en försvarare vid jakten på 2-2 så Grebbestad gick miste om två straffar. Marginaler på vår sida? Nej knappast.

Och det är väl det som saknas att vi inte riktigt haft det lilla extra för att ta tre eller en poäng i ett antal matcher. Även om vi har många förluster i serien så är det faktiskt bara i ett fatal matcher där man direkt kan säga att vi inte varit värda något från matchen, som Utsikten borta.

Men fyra matcher återstår och än är det inte kört så det är bara att gå in och ge järnet och hoppas på det bästa. Och då varför inte starta med en vinst borta mot Oskarshamn?
Forza GIF

Vi tar en liten titt på tidigare möten med Oskarshamns AIK
Matcher sedan dessa börjades fyllas i på hemsidan, år 2000: Grebbestad och Oskarshman har mötts 1 ggr.
- Totalt matcher:  1 st, Grebbestad 0 vinster, 0 st oavgjort, Oskarshamn 1 st vinster, 1-2 i målskillnad
- Träningsmatcher:  Inga
- Tävlingsmatcher, serie, 1 st, Grebbestad 0 vinster, 0 st oavgjort, Oskarshamn 1 st vinster, 1-2 i målskillnad
- Fem senaste, senast först (endast 1 match spelad), : GIF-OAIK 1-2 (2018)
- Det blir 3 mål i snitt/match mellan Grebbestad och Oskarshamn
- Målrikaste matchen: 2018-04-07 GIF-OAIK 1-2
- Antal 0-0 matcher: Inga
- Största vinsten:  Ingen
- Största förlusten: 2018-04-07 GIF-OAIK 1-2
- Flest gjorda mål för Grebbestad: 2018-04-07 GIF-OAIK 1-2
- Flest insläppta för Grebbestad: 2018-04-07 GIF-OAIK 1-2
- Grebbestads senaste målskytt: Tobias Carlsson satte 1-1 i 14:e minuten 2018-04-07 när Grebbestad föll hemma med 1-2.
- Se alla tidigare matcher och nyheter som finns registrerade på Grebbestads hemsida Grebbestads IF-Oskarshamns AIK  genom åren

Tabell
1. Mjällby 60p +38 – Klara seriesegrare!
-----------------------

Oskarshamn-Torn 1-0
Oskarshamn-Mjällby 1-3

Skytteligan, straffar inom parentes