Intervju med nya tränaren Peter Levin

Idag på årets andra träning kom den nye tränare Peter Levin och visade upp sig. Han deltog inte aktivt och kommer att ligga lågt under denna vecka. Men sedan drar det igång på allvar. Vi passade på att ta en intervju med Peter som tydligen inte ser så mycket på James Bond, Never say never again har han inte sett.

Peter Levin tränade senast Grebbestad under 2013-2014 och ledde 2013 Grebbestad till en serieseger i div 3. Grebbestad var då fyra poäng före Stenungsund på en andraplats.

2014 i Grebbestads första år som div 2 lag slutade man på en fjärde plats. Carlstad United vann serien på 62 poäng, Gauthiod var tvåa med 49 poäng. På tredje plats hittade vi Nordvärmland med 44 poäng och sedan Grebbestad på en fin fjärde plats med sin 41poäng.

Peter Levins senaste tränaruppdrag var alltså även detta med Grebbestad och i samband med att det var träningsstart idag passade hemsidan på att ta ett snack med Peter.

Hej Peter, hur är läget?
– Bara bra får jag säga.

Tränare för Grebbestad ännu en gång?
– Jajamän, det blev så.

Det blir din tredje sejour i klubben som tränare, hur många gånger till tänker du återkomma?
– Haha, Det är som jag sagt tidigare smickrande att bli tillfrågad att ta över ansvaret efter Matti Demegård. Vi får se vad det leder till och det var roligt att man fick frågan.

Med anledning av att du nu blir Grebbestads tränare för tredje gången, har du sett på James Bond, Never say never again?
– Nix!

Skämt å sido, suget efter att träna ett lag är tillbaka igen?
– Absolut. Den största anledningen till att jag slutade 2014 var mycket med jobbet och tiden som inte räckte till. Jag har dock följt Grebbestad under de fyra åren och suttit på läktaren och visst, emellanåt kommer ju lusten tillbaka. Det har gjort att jag inte behövde ha så mycket betänketid när Peter Svensson frågade.

En av orsakerna när du slutade var även att du ville följa din dotters handbollsspelande mer. Hur har det gått för henne och spelar hon fortfarande?
– Hon flyttade i somras till Alingsås, 15 år gammal, för att gå i skolan och spela handboll där. Så hon kör på!

Även om du inte tränat Grebbestad så har du varit en flitig gäst på Siljevi och hemmamatcherna, hur många matcher om året har du sett ungefär?
– Jag vet inte riktigt men jag såg Bohusläningen skrev att jag hade sett varenda match tror jag. Men det har jag inte så det missuppfattade han lite men jag har nog sett ca 60-70 % av hemmamatcherna. Det har alltid varit kul att komma till Grebbestad och träffa folket runt omkring.

Det borde då göra att du har bra koll på killarna även om det blir lite förändringar på truppen.
– Grebbestad har fortsatt att spela sin fotboll med ett stort plus. Man har ju sett att Matti Demegård verkligen tagit tag i utvecklingsbiten av spelarna. Sedan har spelarna blivit äldre och mer rutinerade. Och roligt med att en som Tobias Carlsson tar steget upp till superettan. Fantastiskt av en klubb med Grebbestads storlek att få fram dessa spelare. Där har vi ju även Gustav Henriksson och David Edvardsson som lämnat för allsvenska lag.

Hur påverkar osäkerheten med truppen inför beslutet att hoppa på som tränare?
– Det är som det är i januari. Spelarna har idag den möjligheten. Grebbestad har åkt ner en division vilket gör att några kanske vill prova vingarna och prova högre upp. Det får man förstå. Det som är tufft för Grebbestad är ju det som är att orten ligger där den ligger geografiskt. Men jag har alltid varit imponerad över ur Grebbestad kan locka till sig spelare och där gör Peter Svensson ett fantastiskt arbete.

Har du hunnit att prata ihop dig med Mikael Mattsson och Mattias Svensson något ännu?
– Inte jättemycket. Jag har varit i kontakt med dom men jag var bortrest i helgen så det har vi inte riktigt hunnit med. Men min grej med ledarskapet är att man involverar dom i ledarskapet och det skall bli kul att jobba med Micke och Matti. Matti är ung och har säkert en lång ledarkarriär framför sig.

Du hade ett par fina säsonger i din senaste sejour som tränare för Grebbestad. Vad minns du bäst av 2013 säsongen?
– Det var ett fantastiskt år! Nykomling med en trupp där inte många var över 20 år. Många var bar runt 18 år med undantag av Jonas Henriksson som kom. Han tillförde en massa för oss med sin rutin, alla sina mål och han drog in en härlig inställning i laget.

- Sedan minns man ju supportergruppen GIF Ultras. Dom var verkligen som en 12:e spelare för oss och dem bidrog också väldigt mycket när vi vann trean till slut.

Och vad minns du av 2014?
– Det var ett hack upp i seriesystemet. Mindre marginaler, tuffare i eget straffområde, att göra egna mål. Man får ju färre chanser ju högre upp man kommer så det blir mindre marginaler.

- Men vi lyckades bra och spelade en liten seriefinal mot Carlstad United i början av hösten där vi föll med 1-0. Detta gjorde att dom fick et stort försprång och då fanns det ingen kvalplats och vi hamnade i ingenmansland. Det gjorde att vi började förbereda truppen för kommande år då vi lät spelare som normalt sett inte spelade så mycket få chansen vilket var viktigt, att förbereda dom för kommande säsong.

Sportchefen Peter Svenssons jobb med att få ihop en trupp blir lite lättare nu när tränare nu är klar?
– Ja, framför allt att man vet vem som skall träna laget. Vem som skall vara huvudansvarig. Det vet man ju från den tiden man spelade själv, man ville veta vem som skulle vara tränare. Men annars är det väl en fråga för Peter Svensson?

Då tackar vi för intervjun och hoppas på vi på att få ihop ett slagkraftigt lag även under 2019
– Det hoppas jag med, tack så mycket.

Gött med en seger till!!

I förrgår 14:00

VÅRGÅRDA IK