Grebbestad föll mot IFK Uddevalla - update

IFK var betydligt hetare och vann rättvist mot Grebbestad. I paus var det 0-0 innan IFK strax efter halva andra halvleken gjorde två snabba mål. Grebbestads reduceringsmål gjordes av Raúl da Silva.

Redan från matchstart såg man att det var ett heltaggat IFK Uddevalla. Man sprang kopiöst och stressade Grebbestad över hela planen och jag skulle nog vilja säga att Grebbestad aldrig hade en period under hela matchen där dom pressade tillbaka IFK över en tid.

Nej då var IFK hetare i det mesta med bra rörelse i laget och med piggt rappt bra anfallsspel. Vad det gäller Grebbestad så fanns det en del att önska och laget kan bättre och vi får hoppas man plockar fram detta till matcherna mellan lagen i serien i stället.

Första halvlek
Matchen öppnade i bra piggt tempo från båda lagen. Första målchansen kom efter sju minuter när Filip Skarin provade ett skott utifrån men Grebbestads målvakt för dagen Anders Tjernberg var med fint och boxade till en hörna.

Tyvärr stämmer inte Uddevallas lag på fogis så det får bli endast nummer på många grejer på deras spelare, de som jag inte vet vilka de är.

Som strax efter hörnan som dom fick i sjunde minuten då man kom till skott genom nr 23 men Grebbestad var bra med och blockerade skottet.

Två minuter senare fick Grebbestad en första målchans. Detta efter en hörna från Victor Edvardsson mot den bakre stolpen dör Anton Henriksson kom högst och nickade mot första krysset men farten var för dålig och Linus Skarin hade inga problem att fånga nicken.

Efter 14 minuter såg vi ett snabbt bra anfall från Grebbestad med djupledsboll på Sebastian Stenqvist som hittade Andrew Palumbo. Andrew spelade in vidare till Victor Edvardsson som sköt men skottet smet strax över.

Efter 23 minuter hade vi en Grebbestads frispark som Victor Edvardsson lyfte in och nu var det Raúl da Silva som kom upp högst och nickade men nicken smet utanför den bortre stolpen.

Efter 25 minuter ar det mycket nära ledningsmål för IFK. Mahmoud Abed-Al-Mouti kom fint i en snabbt anfall och släppte vidare till Filip Skarin som fick en bra möjlighet men vi fick se en riktigt fin fotparad av Anders Tjernberg.

IFK skapade nu mer chanser i matchen och efter 28 minuter lyfte Granit Berisha in en frispark och efter några dueller hit och dit hamnade bollen hos Ilir Fazlija som sköt ett lurigt skott som smet strax utanför.

Strax efter slarvade Grebbestad på egen planhalva och IFK spelade snabbt in till Mahmoud Abed-Al-Mouti som sköt et bra skott men Anders Tjernberg räddade bra.

I den 44 minuten kontrade IFK bra med nr 13 som utmanade Grebbestadsförsvaret men David Karlsson svarade för ett fint försvarsarbete gjorde att nr 13 till slut tvingades till en passning som gick fel.

Andra halvlek
Andra halvlek påminde mycket om första halvlek och IFK var fortsatt det något bättre laget. Man kanske trodde dom skulle tröttna med sig presspel men det gjorde dom aldrig.

Efter 53 minuter slarvade Grebbestad och Filip Skarin hittade in till Mahmoud Abed-Al-Mouti som var på väg att bli fri då David Karlsson svarade för en strålande brytning via Mahmoud Abed-Al-Mouti så det blev inspark för Grebbestad.

Efter 73 minuter tog IFK ledningen. Man tog sig fint förbi på högerkanten och slog ett inlägg till Farhan Yousofi, provspelare från Svane som pris kommit in i matchen. Farhan gjorde inget misstag utan mötte perfekt och satte 1-0 för hemmalaget.

Klockan han bara ticka fram tre minuter till innan Farhan Yousofi slog till igen. Nr 8 vann boll på mitten och avancerade fint fram och passade till Farhan som återigen avslutade säkert, 2-0

Minuten senare var Grebbestad med i matchen igen. Grebbestad vann en andraboll efter en hörna och Andrew Palumbo lyfte in bollen mot mål där Raúl da Silva vann duellen med IFK´s målvakt Craig Stephenson och nickade in 2-1.

Men Uddevalla höll sedan ut och vann med 2-1. En som var mindre nöjd med resultatet var nog Anders Tjernberg som nu åkte på sin första förlust som målvakt som startade matchen för Grebbestad.

Efter matchen fick vi en liten pratstund med Grebbestads tränare Peter Levin.

Peter Levin, Det blev en förlust i dagens träningsmatch mot seriekonkurrenten IFK Uddevalla. Snabb reflektion så här direkt efter matchen
– Den spontana känslan är väl att Uddevalla var lite hetare än oss idag.

Dom gjorde det svårt för oss över hela planen med bra presspel
– Ja. Dom var aggressiva i sitt försvarsspel samtidigt som vi inte riktigt var på tårna och då passade det dom bra idag.

Båda halvlekarna ganska lika spelmässigt med att IFK var lite bättre än oss
– Ja, det var det jag menade. Det var så hela matchen att dom var mer på tårna än vad vi var helt enkelt. Vi höll väl spelet uppe hyfsat ändå men vi kan bättre.

Dom gjorde två snabba mål med kvicka anfall i den andra halvleken.
– Ja, det blev så. Vi tappade boll på mitten, var på väg framåt. Då får dom omställningar och dom fick då dessa chanser som dom nyttjade.

En snabb reducering men ändå inget riktigt läge för kvittering
– Nej. Vi fick väl lite energi men vi fick inte till någon riktig het målchans. Och Uddevalla vann rättvist

Någon spelare du vill lyfta fram idag?
– Jag tycker mittbacken David Karlsson var bra och även målvakten Anders Tjernberg

Notering: Inga bilder från matchen då jag avståd från att ta fram kameran i det rådande vädret med regn hela matchen.

IFK Uddevalla

Grattis till segern! Grymt vänt! Grattis till första seriesegern efter återkomsten, herr Levander!

Igår 14:00

IFK UDDEVALLA