Franske Jeremy Bonyaa klar för Grebbestad

En engelsman och portugis sedan tidigare. Nu bir det ännu mer engelska på fotbollsplanen då Grebbestad gjort klart med fransmannen Jeremy Bonyaa idag.

Vi tog naturligtvis tillfället i akt för en pratstund med Peter Svensson och Jeremy Bonyaa.
Vi börjar med et par ord med sportchefen Peter Svensson.

Peter Svensson. Själv har jag inte haft tid att besöka träningarna under veckan så därför kom en överraskning för mig. Berätta lite:
– Vi har haft en kille med fransk nationalitet här. Han har sökt sig till oss och har tränat med oss under veckan och han har sett bra ut så vi har bestämt oss för att ta in honom och det är lite bråttom nu då det bara är några dagar kvar av fönstret.

Träningsmatch på lördag då han kastas in i hetluften direkt?
– Japp, han kommer att starta som mittback mot Kvik Halden på lördag på bortaplan. Kvik Halden har gjort fina resultat i vår så det blir ett bra prov för honom direkt.

Så över till dagens nyförvärv:

Hej Jeremy och välkommen till Grebbestad
– Tack så mycket!

Hur ser din karriär ut så här långt, vart har du spelat tidigare?
– Jag har spelat ganska många lag. Det började i Us Ris-Orangis i Frankrike som är min moderklubb. Sedan har jag spelat i Cs Bretigny (Frankrike), FC Fleury 91 (Frankrike), FMU Men's Soccer (USA), Lee Men's Soccer (USA), Puntarenas San Luis FC (Costa Rica) och nu blir det Grebbestads IF

Beskriv dig själv som person, ålder, civilstånd, osv?
– Jag är från Frankrike och jag heter Jeremy Bonyaa. Jag är 26 år gammal. Jag kommer från en familj med fem barn och jag har en flickvän. Och jag är väldigt glad för att vara här i Grebbestad, i Svergie för att spela fotboll.

Beskriv dig själv som spelare, favoritposition, styrkor, svagheter
– Jag är mittback. Mina styrkor är att jag är atletisk. Jag är snabb och bra i luften där jag vinner alla dueller. Jag är teknisk och kontrollerar bollen bra. Svagheter? Kan kanske vara bättre på att slå långpassningar.

Hur är din svenska? Har du lärt dig något ännu?
– Jag kan några få ord. Jag heter Jeremy, säger Jeremy på fin svenska med lite brytning.

Är svenska ett svårt språk?
– Ja det är det men jag tror att jag kommer att lära mig en del under säsongen.

Vad har du fått för uppfattning om laget efter att ha tränat med laget under en vecka?
– Det är ett väldigt bra lag tycker jag. Vi spelar med högt tempo. Vi gillar att hålla bollen på backen och jag gillar verkligen sättet laget spelar på.

Vad har du för målsättning?
– Mitt främsta mål är att vinna serien med Grebbestad och gå upp i div 1. Personlig målsättning är ju att komma så högt upp som möjligt, till toppen om möjligt, det är mitt mål.

Brukar du göra lite mål?
– Jag brukar göra lite mål på hörnor då jag är bra i luften. Jag är lång och kan hoppa högt så jag kommer bra med på nickduellerna.

På lördag blir det match, ser du fram emot matchen?
– Ja, jag ser fram emot detta. Det skall bli bli så kul att få spela för Grebbestad och jag vill att vi skall vinna matchen och sedan ser vi fram emot seriestarten veckan efter.

Hur många gånger har du fått böter för fortkörning fått böter för fortkörning?
– Ingen

– Ja

Dricker helst?
– Vatten

En middag med en kändis, vem skulle du vilja satt mitt emot dig och åt då?
– Ronaldo (brasilianaren) var min favorit så han hade det varit trevligt med

Om du hamnade på en öde ö, vem hade du viljat ha med dig då?
– Min mamma

Tack så mycket och välkommen till Grebbestads IF
- Tack så mycket

Jeremy Bonyaa