Arbeten på Siljevis gräsmatta

Sedan i söndags har det genomförts ett rejält arbete för att förbättra Siljevis gräsmatta. Målet är att det nu skall bli en jämnare, mjukare och mindre regn- och torkkänslig gräsmatta.

Det är gräsexperten Leif Andersson från Bottna som med sin stora fina maskinpark gör det som vi inte kunde göra förra stekheta våren och sommaren.

Först hålpipning i söndags, sedan avstädning av jord- och gräsrester i måndags, på tisdag sticksådd över hela planen och onsdag avslutas arbetet med att lägga ut ca 40 ton dressgrus 0,2-2 mm (tack till Lars Andrésen som ställer upp med traktor och tid för att lasta på Leifs spridare). Det blir nog även en gödselgiva när det ändå är lite fukt i gräset.

Sedan återstår finputs av Maritha och andra och på torsdagskvällen blir det matchpremiär då F04-06 tar emot Grohed/LSK.

.

Är Jonas tillbaka helt och hållet, eller är det bar lite då och då?

2019-07-05 19:30

IK GAUTHIOD