Efter 34 år, Dennis Wise besöker Grebbestads IF

1985 gjorde Dennis Wise succé i Grebbestad IF då han tillsammans med Sean Piddle, på lån från Wimbledon, hjälpte Grebbestad kvar i ”gamla” division 3. Lånet gällde under hösten och Dennis hann med 10 matcher i a-laget och gjorde då 5 mål. 1 match spelades även i andralaget där han då gjorde 2 mål.

Se 33 bilder från Dennis Wise tillbaka i Grebbestad

Läs mer om Dennis Wise statistik i Grebbestads IF

Vad det gäller Sean Priddle så spelade han 11 matcher under hösten i a-laget och svarade där för 1 mål.

Jag var ombedd att vara nere till 14:30 då Dennis skulle komma hem till sportchefen Peter Svensson. När jag kom fanns redan ett antal gamla Grebbestadsspelare från 1985 på plats. Bland dessa såg vi Lars Andersson med 510 matcher för Grebbestad och Mikael Mattsson med 485 matcher. Dessa två har gjort allra flest matcher för Grebbestads IF. I övrigt såg vi Ulf Helgesson, Ulf Syversen, Peter Joelsson och Benny Svensson. På plats fanns naturligtvis även mr Grebbestad, Bengt Mattsson.

På plats för denna träff fanns även Daniel (Buss-Daniel) Andersson som spelat i Grebbestad men inte under Dennis Wise tid. Sportchefen Peter Svensson har även han spelat i Grebbestad men värvades först året efter Dennis tid och frågan är väl om man såg Peter som en naturlig ersättare?

Sedan fanns Ulrika Mattsson och Cecilia Mattsson samt Markus och Mattias Svensson.

Bohusläningens utsände Joel Hansson var även han på plats.

Kl. 14:36 kom så den som alla väntade Dennis Wise! För första gången på 34 år tillbaka till Grebbestad där han alltså under 1985 gjorde succé.

Dennis urskuldade sig snabbt för att han inte kom ihåg vad alla heter och det har ju ändå gått hela 34 år sedan så detta hade alla ändå förståelse för. Och sedan var han ju bara i GIF i ca 3,5 månader under hösten. Den enda han verkade komma ihåg med namn var Peter (Joelsson).

Den första han frågade efter var Mad man (Mikael Hansson) som mestadels höll till i andralaget då han var målvakt och det var ju inte lätt att peta undan Lars Andersson. - Han var galen men rolig var Dennis kommentar.

Det blev en lättsam tillställning under knappa två timmar där man inledningsvis hälsade och sedan satta och pratade gamla minnen. Lättsamt var order och många skratt och Dennis var mycket lättsam och verkade stortrivas.

Vem var då roligast att träffa för Dennis? Tror knappast det kan ha varit någon annan än Bengt Mattsson.

- 10 a-lagsmatcher för Grebbestad
- 5 a-lagsmål
- 1 rött kort (vilket då är anledningen till att Sean Priddle fick en a-lagsmatch mer än Dennis)
- 1 andralagsmatch
- 2 andralagsmål

Efter Grebbestad blev det ju stor succé England och då först i Wimbledon där han bland annat spelade i fem år och vann FA-cupen. Därefter blev det hela 11 säsonger i Chelsea. Därefter har han även spelat i Leicester, Millwall, Southampton och Coventry. Han här även varit manager i England och bland annat i Millwal som han tog till en FA-cup final. 21 matcher för Engelska landslaget har det även blivit.

Idag är han inte alls involverad i fotbollen utan känner att han är klar med den biten. Anledningen till besöket är att Dennis är i Sverige för att följa sin 11-årige son som nu spelar i Gothia Cup. Sonens lag spelade sin första match idag och dom vann med hela 9-1.

Dennis 19-årige son Henry har precis skrivit kontrakt med Watford.

I samband med Sverigebesöket och då det är relativt nära mellan Göteborg och Grebbestad så blev det äntligen tillfälle för Dennis att återkomma till Grebbestad. En träff man jobbat för i Grebbestad under många år.

Efter en stunds samtalande hemma hos Peter Svensson ville Dennis naturligtvis åka och se på Siljevi. Så sagt och gjort och samtliga personer klämdes ihop i ett antal bilar med undantag av Ulf Syversen som gled bort med sin båge.

Efter rundvandrimng i klubbstuga och omklädningsrum passade man på att kliva ut på Siljevis gröna matta och ta ett ”lagfoto”.

Efter Siljevi togs Dennis Wise med på en rundtur i Grebbestad med Cecilia Mattsson och Bengt Mattsson för att se hur det numera ser ut, innan dom återvände för mer prat hemma hos Peter Svensson.

Sedan efter knappa två trevliga timmar var det dags för Dennis att åka tillbaka till Göteborg för att delta i invigningen av Gothia Cup.

Tack Dennis för att du hade möjligheten att komma, mycket trevligt, återigen tack!

Dennis Wise

Olympic vann straffläggningen med 3-2.

Kval till division I
2019-10-19 14:00