Update 3 april: GIF och coronavirus Covid-19

GIF följer de rekommendationer som löpande kommer från Riksidrottsförbundet, Svenska Fotbollförbundet, Bohusläns Fotbollförbund, Svenska Bordtennisförbundet, Svenska Tennisförbundet och myndigheter vad gäller coronaviruset.

Folkhälsomyndigheten meddelar att det i dagsläget inte finns anledning att ställa in mindre lokala sammankomster såsom träningar. OBS rekommendation mot samlingar med fler än 50 personer.

Vi instämmer i uttalandet från Svenska Fotbollförbundet att alla vi som tillsammans är svensk fotboll också har ett ansvar att upprätthålla och fortsätta att driva vår verksamhet i den utsträckning situationen tillåter.

Bedömningen just nu är att det är möjligt att träna fotboll, både på senior-och ungdomsnivå, med reservationen för rekommendationen mot fler än 50 personer i samlingen.
Nytt är att Folkhälsomyndigheten rekommenderar att inte spela träningsmatcher eller cuper.
BFF stöder tills vidare denna rekommendation.

Vi vill att ledare och spelare i GIF tänker på följande:

• Ingen träning/match om du har det minsta lilla symptom på luftvägsinfektion (feber, hosta, hes, ont i halsen).
• Använd din egna vattenflaska. Byt vatten vid varje tillfälle den används.
• Håll en hög nivå på hygien, tvätta händer ofta.

Se nedan om de beslut som tagits och som berör GIFs fotbollsaktiviteter under 2020: