1-1 igen mot Lidköping

För tredje gång på de fyra senaste matcherna slutade det 1-1 mellan Grebbestad och Lidköping. I dagens träningsmatch var det hemmalaget Grebbestad som tog ledningen innan Lidköping kvitterade. Lidköping var det bättre laget och var närmast vinst om man ser till spelet ute på planen.

När lagen möttes senast i Lidköping i slutet av juni var det riktigt varmt. Så även idag. Skillnaden är väl att planen Framnäs i Lidköping är bättre än Sparvalen i Tanum.

Första halvlek
Lidköping öppnade med lite bollrullande i backlinjen men det var Grebbestad som var piggast i inledningen och redan efter två minuter testade Grebbestads Oskar Lindberg Joel Thorstensson i Lidköpingsmål som kunde klara skottet.

Även om Grebbestad öppnade piggast var det en ganska jämn första halvlek där Lidköpings första lägen kom efter 10 minuter. Man var på väg igenom ett par tre gånger där Grebbestad kunde bryta. Men Lidköping kom tillbaka gång efter gång och till slut kom det ett skott utifrån från Oscar Engelmark som gick en bit över.

Minuten senare ställde Grebbestad om snabbt med boll upp på Jesper Mattsson som passade vidare till Oskar Lindberg som gick på skott. Men han fick ingen fart på bollen som enkelt kunde räddas av Joel Thorstensson.

Lidköping slarvade en del inledningsvis med farliga uppspel och passningar i de bakre regionerna och efter 13 minuter kunde Grebbestad utnyttja detta. Andrew Palumbo var det som bröt, avancerade fram och hittade in till Jesper Mattsson som tog emot och sköt in 1-0 för Grebbestad.

Lidköping kom sedan in i en bra period spelmässigt men nästa läge blev ändå Grebbestads då Markus Svensson hittade Oskar Lindberg med en bra långboll. Oskar tog med sig bollen och sköt vid första stolpen där Joel Thorstensson kunde rädda till en hörna.

Efter 18 minuter bröt Oscar Engelmark högt upp och kunde gå på skott men skottet smet en bit utanför och var då tämligen ofarligt.

Två minuter senare lyfte Filip Hansson fram bollen mot Christoffer Söderlund men Joel Thorstensson var bra med och rensade undan bollen. Men bollen hamnade hos Andrew Palumbo som provade med snabbt skott då Joel var ute på vift men skottet smet klart utanför.

Grebbestads avslutning på halvleken var sedan inte inte bra och Lidköping kunde kvittera efter 40 minuters spel. Liksom vid Grebberstads ledningsmål kom målet efter slarv i de bakre leden och plötsligt var tre man fria mot Mathias Jansson och det var Oliver Jonsson som tog hand om bollen och sköt. Mathias Jansson var på bollen men kunde inte förhindra 1-1.

Andra halvlek
Grebbestad saknade flera spelare till matchen, David Karlsson, Victor Edvardsson, Lukas Bäckström, Jimmie Larsson och Joakim Berggren. Möjligen kan detta vara en förklaring till att det var Lidköping som dominerade i den andra halvleken?

I Grebbestad fick vi i de avslutande 45 minuterna se et nytt ansikte i Ylber Maloku, en spelare från Kosovo som provspelade. Vi får se om det leder till något mer spel i Grebbestad?

Efter 53 minuter hade Grebbestad dragit på sig en frispark och det såg ut som Grebbestad stod och sov lite och inte alls var med när Lidköping spelade en bra boll på djupet till Oliver Jonsson som blev fri och sköt bra men Anders Tjernberg som stod andra halvlek fick bästa möjliga stort med en riktigt vass benparad på Olivers avslut.

Två minuter senare var det Grebbestad som var nära att ta ledningen. Ett snabbt inkast och boll in till Jesper Mattsson som snabbt passade vidare till Andrew Palumbo som blev fri men skottet smet strax utanför, jätteläge.

Lidköping förde som sagt spelet men skapade inte så jättemycket ändå. Men efter 69 minuter var det återigen lite slarv i Grebbestad och Kristijan Nikolla fick bollen och provade med ett skott som dock gick utanför.

Efter 71 minuter lyfte Kristijan Nikolla in en hörna och Elias Lindell mötte bra vid första stolpe men nicken smet ände metern över.

Ytterligare två minuter senare fick Kristijan Nikolla ett jätteläge. Grebbestad ville ha offside med spelet fick fortgå och Kristijan tog sig till ett ypperligt läge men skottet från nära håll smet precis utanför.

Efter 77 minuter fick Grebbestad ett hyfsat läge efter en snabb omställning efter Lidköpingshörna. Man spelade en långboll där Oskar Lindberg gjorde ett jättejobb som vann bollen och kom ner mot krtlinje och spelade in mot Edison Kelmendi som var hårt uppvaktat i skottögonblicket och kunde inte få skottet på mål.

Grebbestad hade sedan en hyfsad period och efter 83 minuter fick Edison Kelmendi skottläge efter en snabb frispark men skottet i burgaveln.

Matchens sista målchans fick Lidköping. Man lyfte in en boll som Grebbestad nickade undan men bollen hamnade hos Kristijan Nikolla som klippte till. Bra träff men även en bra räddning av Anders Tjernberg och matchen kunde sluta 1-1.

GIF-Lidköpings FK 1-1 Lidköpings FK Bilder Grebbestad-Lidköping

Hur länge är Söderlund avstängd?

2020-08-01 12:00

LIDKÖPINGS FK