Hemmamatch mot Ahlafors med tunga avbräck

Nästa seriematch är hemma mot en överraskning i serien, Ahlafors IF. Endast en förlust så här långt och bara två poäng bakom Grebbestad i tabellen med sin sjätte plats.

Sedan hemsidan startade har Grebbestad och Ahlafors endast legat i samma serie vid två tillfällen.
2006 och 2013, båda gångerna i div 3.

Ahlafors IF
Ahlafors vann i fjol div 3 Mellersta Götaland i stor stil. Med sina 51 poäng på 22 matcher var man 8 poäng före tvåan Gerdsken BK.

Att man vann trean visar att det är ett bra lag som kommer till Siljevi och årets resultat bevisar även detta. Man ligger på en fin 6:e plats bara två poäng bakom Grebbestad på 3:e plats.

Man är inne i en riktigt intensiv period med många matcher då man tidigt fick två matcher uppskjutna. Men nu har man spelat ifatt.

Frågan är hur det hårda matchandet har slitit på laget? 1-1 mot Lidköping hemma hade man nog hoppats mer på då Lidköping kämpar i botten för tillfället.

Senast spelade man 1-1 mot Gauthiod vilket är ett starkt resultat då Gauthiod år efter år är med och kämpar i toppen av denna serie.

Man öppnade matchen bra och man tog ledningen efter bara tre minuter då Niclas Elfving hittade rätt. Andra halvlek blev dock jobbigare då André Josefsson fick sitt andra gula kort och Ahlafors var en man mindre sista halvtimmen. Gauthiod kom allt mer i matchen men hemmalagets målvakt Andreas Skånberg storspelade men till slut fick han kapitulera efter 80 minuter. Ahlafors lyckades ändå klara 1-1 vilket var starkt gjort.

Årets enda förlust i serien hittills var när man hade en riktigt jobbig match borta mot Karlstad. Tidigt i den andra halvleken stod det hela 5-0 till Karlstad. Ahlafors lyckades sedan putsa till siffrorna och det slutade 6-3 till Karlstad.

Man har även besegrat starka Stenungsund så varning utfäst för Ahlafors.

André Josefsson avstängd mot Grebbestad efter sin utvisning senast.

Grebbestads IF
Grebbestad kommer till matchen mot Ahlafors med en stark seger med 2-1 borta mot Karlstad. Ett mycket starkt Karlstad och jag tror ingen protesterat om resultatet varit det omvända om vi ser till spelet i matchen.

Men genomgående var det ändå så att Grebbestad hade matchens bästa och hetaste målchanser.

Grebbestads Joakim Berggren gjorde sitt första mål för säsongen när han satte en frispark efter 9 minuter.

Karlstad kvitterade sedan efter 34 minuter.

Men i den 84:e minuten kom Grebbestads segermål. Christoffer Söderlund och Jesper Mattsson jagade båda på en djupledsboll från Mathias Hegeland. Jesper fick på en tå och petade fram bollen till Christoffer som fint lobbsköt segermålet för Grebbestad.

Tunga avbräck
Vi har tidigare berättat här på hemsidan om segerskytten mot Karlstad, Christoffer Söderlund, är borta resten av säsongen efter operation i tisdags.

Idag kan vi bekräfta ytterligare ett tungt avbräck. Årets succéspelare, Jesper Mattsson, skadade sig i slutet av matchen och är borta på obestämd tid. Helt klar är han inte tillbaka om en vecka, troligen inte heler om två veckor. Vi vet helt enkelt inte just nu hur länge han blir borta. Oerhört tungt då Jesper varit vår genomgående bästa spelare på slutet och gjort flest mål för Grebbestad.

Däremot är David Karlsson äntligen igång efter sin skada. Han har inte spelat match sedan 7/7 då Grebbestad vann i DM. Gissningsvis är han kanske inte aktuell redan nu för spel utan han behöver kanske någon vecka till?

Forza GIF!

Vi tar en liten titt på tidigare möten med Ahlafors IF
Matcher sedan dessa börjades fyllas i på hemsidan, år 2000: Grebbestad och Ahlafors IF har mötts 4 ggr.
- Totalt matcher:  4 st, Grebbestad 2 vinster, 0 st oavgjort, Ahlafors 2 vinster, 6-11 i målskillnad
- Träningsmatcher:  Inga
- Tävlingsmatcher, serie, 4 st, Grebbestad 2 vinster, 0 st oavgjort, Ahlafors 2 vinster, 6-11 i målskillnad
- Fem senaste, senast först (endast 4 matcher spelade): GIF-AIF 3-0 (2013), AIF-GIF 0-2 (2013), GIF-AIF 0-5 (2006), AIF-GIF 6-1 (2006)
- Senaste matchen: 2013-09-28 GIF-AIF
35 min 1-0 Felix Norén, ass Sebastian Jacconelli
45 min 2-0 Anton Henriksson, ass Christoffer Söderlund
58 min 3-0 Anton Henriksson, ass Jonas Henriksson