Serieseger för Grebbestad/Hamburgsunds F04-06

I förra seriematchen säkrades seriesegern vilket gör att Grebbestad/Hamburgsunds flickor 04/06 år leder serien med fyra poäng inför den avslutande seriematchen mot H.E.F. Valbo BK.

Bilden
Stående från vänster: Ronnie Liljebjörn, Felicia Vestersund, Frida Spetz, Alicia Berrisch, Wilma Johansson, Ella Turesson Ejdesör, Elsa Delkvist, Ida Andersson, Björn Berntsson och Rikard Johansson.
Knästående från vänster: Alice Smart, Freja Högberg Mattson, Amanda Macke, Ella Vondrak Kaltenbach, Elin Liljebjörn, Maja Berntsson, Zerina Licina, Norma Sterbaeng, Agnes Johansson Kling, Linn Engman

Saknas på bild: Saknas på bild: Ebba Törnros, Fanny Palmhagen, Elvira Wili-Blomeì, Julia Hansson, Stella Svedberg, Filippa Ehnebom, Nora Jonasson och lagledaren Lisa Milke

Laget tränas av Rikard Johansson, Björn Berntsson. Fystränare är Ronnie Liljebjörn. Lisa Milke är lagledare och sammankallande.

Vi passar på att ta en liten pratstund med Rikard före dagens match mot Valbo.

Till en början, stort grattis till seriesegern
– Tack så mycket

Bara för att reda ut det hela. Ni är F04/06 vilket gör att det är ett 16-årslag. Men när jag kollar på tabellen på BFF så står det Flickor 15?
– Det är en 15-års serie där man får ha tre st överåriga spelare, 04:or.

Flicklagsfotboll är ju relativt nytt i Grebbestads IF och laget spelar ihop med Hamburgsunds IF. Mig veterligen är detta den störta framgången för något av lagen så här långt då med Grebbestads IF inblandat. Vad är det som gjort att laget tagit detta kliv framåt för att nå seriesegern?
– Jag har varit med laget nu i 5 år och jag vill minnas att tjejerna starta en stund före jag kom med. I börjar fick vi stryk hela tiden men vi har jobbat långsiktigt och inte fokuserat på resultaten.

– Tjejerna har fått lov att misslyckas och det viktigast för oss har varit att laget skall på spela ”Grebbestadsfotboll” där alla lagdelar är inblandade, spela genom laget och ha ett bra passningsspel.

– Detta ger oss resultat nu. Många av lagen sparkar fortfarande långt medan vi försöker spela oss igenom. Vi har träningsvilliga tjejer. Vi tränar tre dagar i veckan och har bra närvaro vilket ger resultat till slut.

– Sedan är det ju så att en möjlighet att ha laget är ju att det är ett ”kommunlag”. Det är tjejer från Bullaren, Tanum, Hamburgsund och Grebbestad. Grebbestad hade inte klarat detta själva i den här ålderna.

– Att det blivit så här är väl kanske lite att jag bor i Sannäs, min dotter går i Tanumsskolan och så började hon spela i Grebbestad och så följde kompisarna i Tanum med. Sedan har Hamburgsund och Bullaren inte fått ihop lag själva utan då har dom i stället kommit till oss.

Hur många säsonger har ni gjort det tillsammans med Hamburgsund.?
– Det är första året i år

Du sa att det var 5 år som du varit med. Hur länge har Björn och Ronnie varit med?
– Björn kom med förra året och Ronnie i år

Vad är nästa steg för dessa tjejer.
– Det beror lite på BFF (Bohusläns Fotbolls Förbund). Vi hoppas på att dom kan göra en 17-års serie så det blir juniorfotboll ett år till vilket jag tror är bra för tjejerna. Som det var tänkt i år skulle det varit en Dalsland och en Bohusserie och då är den serien rätt bra.

– Men pga Covid 19 delades serierna upp och vi hamnade i en norrserie med Dalslandslagen och Strömstad och jag tror inte riktigt denna serie har hållit samma klass som den andra, södra serien. Så vi hoppas på att serien blir ungefär som i år bara att vi är ett år äldre.

– Efter det, tror jag det kan vara läge att tjejerna går in i seniorfotboll. Vissa av tjejerna som är äldst, hade jag redan nu gärna sett att dom kunde fått spela seniorfotboll men nu har vi ju inte detta i Grebbestad så vi får se vad för möjligheter som finns.

– 06:orna är jätteduktiga redan nu men behöver något år till med juniorfotbollen.

Sett över hela säsongen då. Vilken är er bästa match?
– Oj! Svårt att säga? Jag kan nog inte säga någon specifik match. Vi har tagit kliv framåt hela tiden men vi kanske har dominerat vissa matcher lite för mycket och vunnit med stora siffror. Skall någon match nämnas så är det väl någon av de jämna matcherna i så fall. Det är alltid roligast att vinna de jämna matcherna.

En förlust och den kom mot Strömstad borta. Var ni när poäng där eller vann Strömstad som ligger sist rättvist?
– Det var rättvist. Sedan kan jag hitta ursäkter för förlusten. Jag tror vi vann med 7-0 hemma. Det var första matchen efter serien vände och vi hade vunnit stort i nästan alla matcher.

– Vi åkte till Strömstad en vardagskväll och det blåste rejält och jag såg på tjejerna att dom var inte ”där” när matchen började. Strömstad ville verkligen slå oss och dom fick in ett mål i början av matchen. Sedan pressade vi på mycket men vi fick inte in bollen. Strömstad kämpade som djur och det skall dom verkligen ha en eloge för och dom var värda segern.

Vad händer efter dagens match då, väntar träningsuppehåll? När drar n igång igen för nästa säsong?
– Vi kommer att gå ner på två pass i veckan november ut. Sedan tar vi ledigt i december. Efter det startar vi i januari med ett par pass i veckan, en gång inne och en gång ute. Så blir det under januari/februari.

Fotnot Dagens match mot Valbo vanns med hela 14-0 vilket gör att GIF/HIF vann serien med hela 7 poäng

Se tabell från GIF/HIF’s serie

Lagfoto GIF/HIF F04/06

50/50-lotteriet gav 2.020 kr till en vinnare som anmält sig via internet. Pengarna utlämnade.
TACK alla som köpt lotter under säsongen !!

2020-10-17 14:00

IK GAUTHIOD