Ny storförlust

Grebbestad spelar allt annat än bra för tillfället och i torsdags föll man med hela 0-7 (0-2) mot Munkedal i DM.

Efter en första halvlek som var okey spelmässigt så rasade Grebbestad sönder och samman efter paus då Munkedal fick hjälp av medvind i andra halvlek.

Grebbestad var det bättre laget i den första halvleken och såg ut att ha kontroll på händelserna efter Munkedals pigga inledning men Grebbestad hade svårt att vaska fram riktigt bra lägen.

Det var även bra tempo från båda lagen i början av matchen och Grebbestad vaskade fram några hyfsade lägen och Joakim Sandsten och Andreas Friberg hade lägen men utan utdelning.

I stället kom Grebbestads målvakt Joakim Lindgren fel i en utrusning på ett inlägg och från kanten såg det ut som det skulle ha kunnat ha varit straff men domaren friade.

Efter en kvart tog Munkedal ledningen när man fint ställde om och Kenny Wecklauf spelade in bra till Johan Karlsson som satte 0-1.

Grebbestad fick sedan allt mer att säga till om och man fick ett lättare tryck mot Munkedal och efter en nicktouch av Andreas Friberg ställdes Jonas Söderlund i bra läge mitt framför mål men touchade vidare utanför.

Efter 24 min kom Grebbestads kanske bästa läge i matchen då Andreas Friberg slog ett inlägg som blev som ett skott och Jonas Ljungkvist tvingades slänga sig bakåt och tippa till hörna.

Ett par halvchanser till skapades av Grebbestad innan man råkade ut för en kalldusch då Hans Eklund satte 0-2 med ett överraskande skott ur svår vinkel. Troligen sätter han inte ett sådant läge igen om han så får 100 raka chanser?

Därmed var halvtidsresultatet 0-2 vilket knappast speglade matchbilden efter de första 45 minuterna.

Tidigt 0-3 knäckte GIF
Redan tre minuter in i andra halvlek kom 0-3 då ett motlägg hittade fram till Johan Karlsson som behärskat satt 0-3 och målet knäckte Grebbestad totalt även om Grebbestad genom Jonas Söderlund hade ett läge minuten senare men Jonas skott gick rakt på Jonas Ljungkvist som inte hade några problem.

Spelet hårdnade nu även till och Grebbestad uppträdde grinigt och drog på sig flera varningar. Efter 59 minuter kom 0-4 och där gjorde Joakim Lindgren en riktig groda som Johan Karlsson utnyttjade och satte sitt tredje mål. Senare fick Joakim revanschera sig något när han räddade Johan Karlssons friläge.

Inget försvar
På slutet var det riktigt uppgivet i Grebbestad och Peter Albinsson hade inga problem att sätt 0-5 med sju minuter kvar av matchen. Med två minuter kvar kom 0-6 sedan Rasmus Larsen, tidigare i GIF, kommit fri på kanten. Joakim Lindgren räddade skottet men returen gick ut till Driton Xhaferi som enkelt slog in returen. I sista minuten sedan så satte Fredrik Nestorsson 0-7 på frispark långt utifrån.

- Vi har ju egentligen nästan det bästa lag vi kan ha. Det är väl bara Henrik Olofsson som är borta så vi kan inte skylla på något. Vi spelade skapligt i första halvlek men dom gjorde två mål på sina enda chanser. Vi hade väl inga riktigt bra chanser men ändå bra koll på spelet.

- I andra halvlek borde vi gå ut och försöka vända på det hela men det bara rasade ihop och vi hade knappt en målchans medan dom skapade ytterligare läge. Helt enkelt en bedrövlig insats mot ett div. 5-lag och det ser inte så bra ut, konstaterar Grebbestads tränare Björn Berntsson.

Sen matchändring. Munkedal ny motståndare

Olympic vann straffläggningen med 3-2.

Kval till division I
2019-10-19 14:00