Grebbestad säkrade kontraktet

I sista matchen för säsongen säkrade Grebbestad kontraktet genom att på bortaplan mot Myckleby spela 2-2 efter underläge 1-0 i paus.

Matchen spelades på en dålig grusplan och bollen ”fastnade” ett flertal gånger i blötan vilket gjorde det emellanåt ganska svårspelat. Men det var samma för båda lagen.

Matchen som sådan gällde mycket för båda lagen. Grebbestad låg på rätt sida nerflyttningsstecket medan Myckleby låg på fel sida.

En vinst för Myckleby och det skulle vara omvända förhållanden. Men det kan nämnas att det inte är kört för Myckleby ännu.

Först om tre veckor vet man svaret då kvalserien till div 3 är klar. Om Åmål eller Åsebro kvalar upp till 3:an så klarar sig Myckleby kvar i serien.

Första kvarten av matchen var ganska jämn och inget av lagen skapade något större framåt. Men efterhand så kom Myckleby igång och man fick bra tryck mot Grebbestad som inte kunde få upp bollen som gång på gång kom tillbaka mot Grebbestads mål.

Efter 15 minuter hade Mycklebys Kristoffer Holm ett bra långskott tätt utanför. På en hörna efter 17 minuter kom Mycklebys ledningsmål. Grebbestad fick bort förstabollen men inte bättre än att den hamnade hos Niklas Jokumsen som satte 1-0.

Tre minuter senare hade Niklas Johansson ett bra långskott som Henrik Olausson tippade till hörna.

Efter en Grebbestadsfrispark ställde Myckleby om snabbt och David Sundvall spelade in bollen till Lars Olsson som fick i stort sett öppet mål men på något sätt sköt han över, där var det mycket nära 2-0.

Grebbestad tvingades sedan göra ett byte efter 27 minuter sedan Markus Svensson fått Dennis Dahls knä i magen och det tog så illa att han fick lämna planen.

Men sista kvarten av halvleken gick till Grebbestad som nu kom in i matchen och med tio minuter kvar satte man in Jonas Söderlund och började då skapa lite chanser framåt.

Direkt han kom in nickade Jonas fram till Joakim Sandsten som fick ett kanonläge men sköt över.

Eter 39 minuter fick Grebbestad en frispark innanför straffområdet sedan Mycklebys målvakt hållit bollen för länge. Men trots en bra petning och snabbt skott av Martin Kallin så hann Myckleby med att täcka skottet.

Med tre minuter kvar av halvleken lyrade Martin Kallin in en frispark som Joakim Sandsten nickade i ribbans överkant på.

Grebbestad fortsatte andra halvlek som man avslutade första och man var det bättre laget men Mycklebys Krister Haasz fick ett läge direkt efter slarv i Grebbestads försvar men skottet gick rakt på Henrik Olausson.

Efter 50 minuter lyfte Grebbestad in en frispark till Robin Persson som vände runt och sköt men Dennis Dahl var snabbt ute och räddade.

Efter 58 minuter hade Grebbestad en bra hörna, slagen av Martin Kallin, som Mycklebys försvar fick nicka undan på mållinjen.

Efter 62 minuter kom Grebbestads kvittering. Martin Kallin slog en fin boll till Jens Plate som undvek Mycklebys försök att ställa offside och helt fri gjorde han inget misstag utan satte 1-1.

Två minuter senare testade Mycklebys Kristoffer Holm med ett nytt långskott och ännu en gång fick han bra träff men tätt över ribban.

I stället kom 1-2 när Martin Kallins frispark nådde Ahmed Rashid som via målvaktens händer träffade stolpen men returen gick till Joakim Sandsten som satte Grebbestads ledningsmål.

Nästan direkt efter Grebbestads mål fick Krister Haasz ett friläge som dock en alert Henrik Olausson kunde rädda.

Grebbestad hade fortfarande det mesta av spelet och efter en frispark nichtouchade Joakim Sandsten i ribban.

Efter 79 minuter hade Martin Kallin ett mycket bra skott som Dennis Dahl gjorde en mycket fin räddning på.

Men när Grebbestad såg ut att ha full kontroll fick Mycklebys Jorge König på en lyckoträff till 2-2 efter 80 minuters spel och nu blev det en tuff kamp resten av matchen.

Men Myckleby lyckades inte vaska fram någon riktig het chans att avgöra. Bästa läget fick Daniel Sundvall med ett skott i burgaveln.

I stället fick Grebbestad ett jätteläge att avgöra men Eric Spindel sköt rakt på Dennis Dahl efter Joakim Sandstens fina förarbete.

Efter 3 minuter och 12 sekunders tilläggstid blåste domaren av matchen och Grebbestad är kvar i div. 4 även nästa säsong.

– Grus är inte direkt vårt underlag. Men efter en svag inledning tog vi över men det var ingen riktigt bra halvlek. Men i andra halvlek var vi mycket bättre än dom och vänder helt rättvist på matchen. Men sedan fick dom ett skitmål och då var det lite nervöst. Men vi borde gjort fler mål och vunnit matchen.

Bäst i Grebbestad var backlinjen tillsammans med Martin Kallin och Joakim Sandsten.

Myckleby IK-GIF 2-2 Jens Plate Joakim Sandsten Just nu: Kontraktet klart! Video: Dagens och säsongens mål T A C K !!!

Ser att det är full aktivitet på Siljevigräset - klippt, luftat, ytstädat, linjerat och bevattnat.
Det pratas om träningspremiär på naturgräs för A-truppen på måndag - lika kul som kosläpp, äntligen :)

Träningsmatch
2020-03-21 13:00

HISINGSBACKA FC
3-1

Backavallen 2, Hisings Backa
Div II Norra Götaland
2020-06-13 14:00
IFK ÅMÅL (h)
Siljevi, Grebbestad


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.