7-0 och Grebbestad kvar i fyran

På ett mycket regnblött Siljevi gjorde Grebbestad en storstilad avslutning på årets säsong när man via 7-0 (4-0) på Ödeborg räddade sig kvar i div. 4.

Stora kortet: Olle Kristoffersson sätter 1-0 för Grebbestad.

Veckans regnande hade gjort Siljevi mycket blöt och tackvare ett antal frivilliga insatser där man lade ut en hel del grus på planen gjorde att Siljevi ändå blev spelbar.

Vid förlust skulle Grebbestad behöva förlita sig på att inte både Lysekil och Myckleby vann sina matcher då detta ändå skulle räcka till nytt kontrakt.

Efter uppvärmning på Knattevallen så började Grebbestad matchen en anings spänt och Ödeborg startade bäst och hade även ett par avslut som dock inte oroade.

Men efter sju minuter fick Grebbestad en frispark som Martin Kallin lyfte in och Ödeborgs målvakt Daniel Eriksson svarade för ett mindre bra ingripande och efter en svag tippning så hamnade bollen hos Olle Kristoffersson som slog in 1-0 för hemmalaget.

Och just Olle Kristoffersson var på ett strålande humör i den första halvleken som efter Grebbestads 1-0 enbart handlade om hemmalaget.

Olle Kristoffersson fick efter 22 minuter ett friläge sedan han blivit fint framspelad av Mikael Albrektsson men Daniel Eriksson revanscherade sig något med att komma ut och rädda.

Men två minuter senare ökade Grebbestad på ledningen. En hörna nickades bra av Jonas Söderlund och Daniel Eriksson räddade rakt ut på Olle Kristoffersson som fick bollen på klacken och i mål till 2-0.

Och ytterligare två minuter senare var det dags igen. Mikael Albrektsson spelade fram Olle Kristoffersson som fri satte sitt tredje mål för dagen.

Därmed har förre Tanumsspelare, och lånet från Oddevold, Olle Kristoffersson svarat för tio mål på tio matcher för Grebbestad.

Olle Kristoffersson hade två fina chanser till men det kan ju inte bli mål på allt.

Efter 37 minuter fick Ödeborg Niklas Magnusson utvisad för en våldsam tackling på Grebbestads Kim Meijer och domaren gjorde det enda rätta och plockade fram det röda kortet.

Grebbestads första halvlek var bra och kim Meijer provade på en hög konstspark som bar nära att resultera men skottet seglade tätt utanför krysset.

Olle Kristoffersson var sedan nära ännu ett mål när han blev fri efter passning från Mattias Svensson men Daniel Eriksson svarade för en udda räddning när han helt sonika satte sig på bollen.

I halvlekens näst sista minut kom nästa mål och matchen var helt avgjord. Efter en hörna fångade Grebbestad upp andrabollen och slog ett inlägg som Armin Kapetanovic nickade på och Jonas Söderlund kunde, med en liknande konstspark som den Kim Meijer hade, skjuta 4-0.

I andra halvlek sjönk sedan spelkvalitén och Grebbestad verkade nöjda med vad man redan åstadkommit.

Ödeborg fick ett läge tidigt i halvleken efter en hörna men sköt utanför.

Grebbestad skapade ändå några riktigt bra chanser och Mikael Albrektsson, Olle Kristoffersson och Jens Plate hade alla fina lägen att öka på.

Markus Svensson hade ett bra långskott men sedan hände inte mycket förrän det var en kvart kvar då det blev fart på Grebbestad igen.

Inhopparen Robin Persson väggspelade med Mattias Svensson och kunde slå in 5-0 efter 76 minuter.

Och fem minuter senare var Robin Persson framme igen och slog in 6-0 på en målvaktsretur efter skott från Olle Kristoffersson.

Grebbestads målvakt Henrik Olausson hade en sällsynt lugn afton men efter 77 minuter så drällde Jonas Söderlund, mittback för dagen, med bollen men Henrik Olausson var snabbt ute och fick bort bollen från frie Andreas Bäckman.

Med fem minuter kvar fick Ödeborg en andra man utvisad när Carl-Johan Öster fick lämna banan. Om den första utvisningen var solklar var denna desto hårdare utdömt och knappast värd en andra varning.

Olle Kristoffersson sköt bra på den följande frisparken men Daniel Eriksson svarade för en bra räddning.

Men Daniel Eriksson skulle få släppa ytterligare ett mål. Detta på straff sedan Jonas Söderlund blivit nerdragen. Grebbestads målvakt Henrik Olausson fick äran att sätta punkt för årets säsong med att spika slutsiffrorna till 7-0.

– Vi började inte så bra och Ödeborg var bättre inledningsvis men efter 1-0 lossnade det för oss. Det syntes att det var spänt och nervöst i början av matchen. Planen var inte den bästa men vi spelade riktigt bra ändå och målen trillade in och dom vek ner sig, sa Grebbestads tränare Mikael Mattsson.

Olle Kristoffersson var lysande i första halvlek och hela Grebbestads lag skall ha beröm för en bra avslutningsmatch i tufft läge.

Ödeborgs IF-GIF 1-1 Video: Kontraktssäkrande mål! Grebbestad lånar Olle Kristoffersson

Och vinst även för F04-06 med 7-2 mot IFK Strömstad. 9-poängshelg igen alltså !
Dessutom förlust för Örebro Syrianska 1-2 mot Vänersborgs FK, mål i minut 97 ...

Igår 14:00

SÄVEDALENS IF