28/5 1922

Sven Landén föddes
Amel Licina föddes
Sportgruppen slutar
Andreas Ström, Rickard Söderlund och Olle Kristoffersson väljer alla att avsluta sina roller i sportgruppen.

#66 Jimmie Larsson slutar
För andra gången är det nu klart att Jimmie Larsson slutar som spelare i Grebbestad. Första gången var då han ”kom hem” till Kungshamn som då skulle fira 100 år. Men nu inför Grebbestads 100 årsfirande sker det utan Jimmie Larsson som spelare då han nu lägger skorna på hyllan

Bo Lindgren
Vår tennisvän och -spelare Bo Lindgren, från Göteborg och deltidsboende på Hällsö, somnade igår in i lugn och ro på hospice i Göteborg. Efter bara ett halvårs kamp mot en akut leukemi orkade inte kroppen stå emot längre. Bo var en fighter både på tennisbanan och i sin yrkesroll på Trafikverket, med stort ansvar för Västlänken. Vi har mist en kämpe, som starkt bidragit till många segrar vi tagit under åren och vi har också mist en mycket fin vän. Hällsö kommer att sakna honom för evigt Våra varma tankar går till Bo´s familj. Bo – RIP ! [[kursiv]]Hans Eriksson, Ansvarig GIF Tennis [[/kursiv]]

Anders Tjernberg klar för 2021
I och med att Anders Tjernberg förlänger med Grebbestad har vi nu klart med två duktiga målvakter över 2021. Inte minst viktigt är en annan roll Anders innehar i föreningen!

Lagen i div. 1 Södra 2018 är nu klara
Vid Repskapet fredag 1 december fastställde Svenska Fotbollförbundet seriesammansättningen för division 1. Under säsongen kommer GIF att resa ca 940 mil tur och retur till alla 15 bortamatcherna. Längst till Karlskrona 49 mil och närmast till Uddevalla 7 mil. Följande lag spelar i div. 1 Södra:

Mera Siljevi - ett utvecklingsprojekt för GIF och Grebbestad
Den stora fotbollsplanen och det övre klubbhuset på Siljevi invigdes 1966 och har därefter pö om pö utökats och uppgraderats både avseende byggnader och fotbollsplaner. Sedan 5-6 år har vi planerat för framtidens Siljevianläggning - behov och krav har ju förändrats ganska mycket under de gångna 50 åren. Vi har i nuläget STORT behov av större och väderoberoende tränings- och spelytor, främst för våra ungdomslag. Utifrån den storartade donationen vi fick från Jan Ericsson sommaren 2015 jobbar vi nu med det första delprojektet i vår vision - att skapa en konstgräsplan.

Serieindelning för div. 2 säsongen 2015 är nu klar.
Nästa säsong kommer vi att träffa på flera nya lag efter att serieindelningen beslutades på SvFF:s representantskapsmöte förra veckan. Nedflyttade från ettan är Skövde AIK, FC Trollhättan och IFK Uddevalla. Uppflyttade från trean är IFK Skövde FK och Vänersborgs FK. Överflyttade från annan tvåa är Örebrolagen Karlslunds IF HFK och Rynninge IK. GIF får sju längre resor 20-31 mil, den längsta till Nordvärmlands FF i Ambjörby. Å andra sidan blir det sex resor 7-16 mil, varav tre till Trestadsområdet med nästintill derbykaraktär på matcherna. Totalt sett blir det drygt 450 mil på bortamatchresorna 2015, mot ca 445 mil under 2014.

Inne-DM liverapporter slutspel
Vi följer dagens slutspel på denna sida. Grebbestad utslagna. Oavgjort hade räkt i den sista matchen med man föll 0-2.

Julian in, Örjan ut
Nyblivna div-3 laget Grebbestad har klart med ytterligare ett nyförvärv och det är Strömstads Julian Herrera som väljer att gå uppåt i seriesystemet.

Härligt att det nu börjar bli en trupp inför 2023 och en tränare är på plats.

Kval till division II
2022-10-29 15:00