IFK Åmål 1 - 2 Grebbestads IF
         
 
         
 
       
       
1-011. Anton Henriksson
Assist: 23. David Olsson
1-1
11. Anton Henriksson
Ut: 12. Christoffer Söderlund
In: 16. John Ekström
2-111. Anton Henriksson
16. John Ekström
Ut: 20. Felix Kristoffersson
In: 19. Gustav Henriksson
Ut: 5. Ulrik Karnström
In: 14. Joshua Öster
5. Ulrik Karnström
Ut: 17. Naweed Amin Ashairi
In: 13. Filip Hansson


Anton HenrikssonUpdate! Grebbestad bortavann mot IFK Åmål

Grebbestad vann med 2-1 borta mot div 2 laget IFK Åmål efter en mållös första halvlek. Återigen var det Anton Henriksson som stod för målen, 8 st nu på de tre senaste matcherna!

Fantastiskt bra av Grebbestad som spelat tre matcher mot div 2 lag och ännu inte förlorat. IFK Uddevalla 2gg, (december seger 4-2 och i mars 3-3) och nu IFK Åmål seger 2-1. Så det ser ganska bra ut inför återkomsten i div 3. Låt oss bara hoppas att vi kan prestera på samma sätt då som nu.

Då matchen inte finns upplagd på fogis hämtar jag Åmåls namn utifrån deras hemsida men då finns risken att det inte alltid stämmer.

Vad det gäller första halvlek så var det Åmål som var det bättre laget och mestadels bedrev spelet på Grebbestads planhalva.

Inledningsvis kände lagen en del på varandra men då Grebbestads passningsspel inte kom upp i normal standard bröt Åmål ofta redan före mittlinjen när Grebbestad försökte anfalla.

Första riktiga målchansen kom efter 19 minuters spel. Åmåls Egzon Binaku, som var duktig i matchen, slog ett inlägg som inte Granit Berisha fick undan och bollen damp ner hos David Andersson som fick ett bra skottläge från nära håll men han klarade inte att pressa ner skottet som smet över.

Tre minuter senare var Åmål nära igen. Återigen var det David Andersson som sköt ett skott som Martin Hansson i Grebbestads mål styrde ut och på returen kom Simon Schullström och klippte till bra men Tobias Carlsson kunde täcka med ett uppoffrande försvarsspel.

Åmål var även på väg att kunna komma igenom vid ett par tillfällen och man hade även några bra inlägg som inte renderade i något avslut mot mål.

40 minuter in på halvleken hade Grebbestad sin bästa chans i första halvlek och det kom efter ett inspel från vänster. Bollen hittade fram till David Olsson som sköt ett välplacerat skott men Åmåls målvakt Daniel Lundberg räddade bra till en hörna.

Några minuter in på andra halvleken så började vi se bättre tendenser av Grebbestad som låg på bättre och började ta sig i lägen framåt.

Efter 54 minuter kom ledningsmålet när David Olsson hittade Anton Henriksson i en snabb spelvändning och Anton kom fri i vänsterläge och gjorde inget misstag utan kunde sätta 0-1.

Men ett par billiga frisparkar för Åmål gjorde att man kom in i matchen för på den andra kunde Simon Schullström trycka in 1-1 efter 58 minuter spel. Såg ändå lite för enkelt ut och Martin Hansson var inte nöjd med sitt ingripande efter matchen.

Sex minuter senare såg Grebbestad ut att bli berövade på en solklar straff då David Olsson drogs ner i Åmåls 16-metare men ingen signal kom från domarens sida.

Men Grebbestad fortsatte att skapa lägen och efter 67 minuter var Anton Henriksson på väg igenom när Åmåls Daniel Gustavsson kom med en brytning. Och vilken brytning det blev då bollen nästan for i eget mål men Daniel kunde till sin lycka se bollen pricka stolpen och ut till en hörna för Grebbestad.

Efter 72 minuter kom segermålet för Grebbestad. En fin kontring där Åmål fick undan första inlägget. Grebbestad vann snabbt tillbaka bollen och då fick inte Åmål undan Naweed Ashairis inlägg utan bollen damp ner hos Anton Henriksson som från nära häll satte 1-2.

Med tio minuter kvar att spela kunde Felix Kristoffersson ökat på Grebbestads ledning då han fick ett kanonläge men vänsterskottet blev lamt och Daniel Lundberg klarade enkelt.

Med fem minuter kvar att spela fick Åmål straff då man var på väg igenom och Ulrik Karnström satt stopp för detta. Ulrik blev då målchansutvisad och fick se slutminuterna från läktaren ihop med övriga GIF-supporters. Joshua Öster kom in som ersättare då det är en träningsmatch.

Men straffen då? Jo den slog Simon Schullström utanför och då hade Grebbestad sedan inga problem att hålla undan.

– Vi spelade för smått på egen planhalva i första halvlek. Åmål var aggressiva och bröt gång på gång på mitten. Vi pratade om detta i halvlek och ville få till lite mera på djupet och det gick ju vägen. Dom hade första halvlek klart men vi hade andra och vi har många klara lägen och gör två mål, sa Peter Levin.

Bäst i Grebbestad var Felix Norén, Ulrik Karnström, David Olsson och Naweed Ashairi.

IFK Åmål-GIF 1-2 IFK Åmål

Blev lite chockad i morse när jag såg slutresultatet. Efter att läst Jannes reportage verkar det som en rättvis seger. Nu glömmer vi detta och taggar till inför nästa match.

Div II Norra Götaland
2023-06-02 19:00

TORSLANDA IK
1-5

Torslandavallen 1, Torslanda
Div II Norra Götaland
2023-06-10 14:00
IFK SKÖVDE FK (h)
Siljevi, Grebbestad


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.