Grebbestad-Lisleby...

Grebbestad-Lisleby...

Grebbestad-Lisleby...

Grebbestad-Lisleby...
24 bilder till i galleriet
5-2 för Grebbestad i sista matchen före seriestarten

Grebbestad vann med 5-2 (2-0) mot norska div 5-laget Lisleby. Det var inget resultat som skrämmer någon motståndare framöver. Men Grebbestad var klart bättre men saknade ändå skärpan idag.

En missuppfattning gjorde att matchstart fick skjutas på och matchen kom igång en halvtimme efter utsatt tid. Norrmännen trodde matchen skulle börja 15:00.

Grebbestad var nära en mycket fin start i matchen då Lisleby slarvade i ett uppspel och Grebbestad kunde ställa om bra och Naweed Ashairi fick chansen men skottet från nära håll smet utanför.

En fin omställning efter åtta minuter hittade även den fram till Naweed Ashairi som nu kom ute på högerkanten och slog ett fint hårt inspel som en Lislebyförsvarare kunde få undan till en hörna med en strålande brytning.

Nästa läge för Grebbestad kom efter 19 minuter. Man bröt på nytt ett uppspel och via fint väggspel var Christoffer Söderlund ytterst nära att vara först på bollen och trycka in ledningsmålet men ännu en gång kunde Lislebys försvar bryta i absolut sista sekunden.

Två minuter senare väggade sig Christoffer Söderlund igenom igen och denna gång var han helt fri med målvakten med fick en mycket klen träff på bollen och Lislebys målvakt hade inga problem att rädda.

Grebbestad hade här helt hand om spelet och under första 45 minuterna skapade Lisleby inte något som man kan kalla målchans.

Förutom nämda lägen hade Grebbestad även 3-4 riktigt bra frisparkslägen men skotten ville inte hitta rätt. En i muren och tre klart över.

Men så fick David Olsson på ett bra skott efter 26 minuter som smet precis över ribban och nu närmade sig Grebbestad målet.

Minuten senare slog Markus Svensson en cross ut till David Olsson som tog med sig bollen in i planen och fick på ett mäktigt skott stolpe in till 1-0.

Runt halvtimmen hade första David Olsson och sedan Anton Henriksson fina lägen att öka på men Davids skott kunde blockeras och på Antons skott gjorde målvakten en bra räddning.

2-0 kom efter 41 minuter. Christoffer Söderlund slog ett perfekt inlägg som Anton Henriksson mötte med skallen och nickade otagbart in bollen.

Klart spelövertag i första för Grebbestad som nog borde ha gjort något mer mål.

Lisleby skapade som sagt inget i den första halvleken så därför kom deras reducering fyra minuter in på andra halvlek lite överraskande. Men målet var vackert och kom efter en brytning och boll ut på vänsterkanten med ett inspel till fri spelare som avslutade perfekt utan chans för Martin Hansson.

Fem minuter senare ökade Grebbestad på ledningen. Markus Svenssons boll på djupet bröstades ner av Anton Henriksson och Naweed Ashairi mötte bra och satte 3-1.

Sedan hade Granit Berisha en fin rush där han snyggt lobbade sig förbi två Lislebyspelare innan han avslutade med en volley som dock gick aningens över. Kunde blitt ett fantastiskt mål om skottet hittat rätt.

Efter 67 minuter fick Grebbestad straff. Anton Henriksson var på väg igenom och revs ner och den följande straffen satte Markus Svensson till 4-1.

Sedan han det inte gå många minuter till innan Grebbestad fick en hörna som Christoffer Söderlund slog och Felix Norén kunde nicka in tämligen omarkerad, 5-1 för Grebbestad.

Efter 78 minuter reducerade norrmännen igen. Återigen en snabb omställning på vänsterkanten och fint inspel till fri spelare som kunde sätta 5-2.

Förövrigt Lislebys andra skott på mål så Martin Hansson hade en otacksam uppgift idag och var chanslös på båda målen som var fina.

Ja Peter, sista träningsmatchen före seriestarten, hur tyckte du det såg ut?
– Ja, vi gör väl ingen kanonmatch idag direkt. Det skiljer väl lite för mycket mellan lagen. När det blir för enkelt för oss så hämmar det oss i stället och vi tar fel beslut. Vi vinner men jag tycker inte vi gör en bra match och det är för mycket enkla misstag.

Dom hade två avslut och två mål:
- Vi måste vara hetare att försvara vårt eget mål, annars kommer det att straffa sig framöver, avslutar Peter Levin.

GIF-Lisleby FK, Norge 5-2 Lisleby FK, Norge

Så jäkla kul att ni äntligen kammar hem en trea. Har sett ett antal matcher i år och det har varit lite upp och lite ned men spelmässigt har ni förtjänat mer utdelning.
Hoppas att ”träningsmatcherna” nu är bakom er och att ni fortsätter såhär.
Ni kan bara ni ger er fan på’t, det har synts i de flesta matchinledningarna.
Tro på er själva nu, både ledarstab och trupp!!

Div II Norra Götaland
I förrgår 19:00

ANGERED BK
3-1

Siljevi, Grebbestad
Div II Norra Götaland
I övermorgon 14:00
BK FORWARD (h)
Siljevi, Grebbestad


 
P07/08
Skee IF (b)
Om ungefär en timme
Vettevi