Lidköpings FK 1 - 0 Grebbestads IF
         
 
     
     
       
       
13. Patrik Adamczyk
0-1
Ut: 8. Daniel (Strömstad) Andersson
In: 23. David Olsson
Ut: 22. Henrik Palmersjö
In: 17. Naweed Amin Ashairi
Ut: 5. Ulrik Karnström
In: 6. Granit Berisha
6. Granit Berisha


Lidköping-Grebbest...

Lidköping-Grebbest...

Lidköping-Grebbest...

Lidköping-Grebbest...
33 bilder till i galleriet
Tung premiärförlust för Grebbestad. Lidköping vann med 1-0.

Efter en jämn första halvlek tog Grebbestad över spelet i de andra halvleken men mitt i Grebbestads press slog Lidköping till med 1-0 i 75:e minuten.

Lidköping, även dom nykomling, var det lag som öppnade bäst i matchen. Första chansen för Lidköping kom efter fem minuter där Grebbestad hade flera chanser att vinna bollen men Lidköping fick med sig bollen som hamnade hos Kristijan Nikolla som sköt över.

Fem minuter senare fick Lidköping ett bra läge på nick men Martin Hansson räddade Albrim Demalijajs nick utan problem.

Efter en pigg start av Lidköping jobbade sig Grebbestad in i matchen men skapade inga direkta lägen. I den 19:e minuten kom Grebbestads första målchans när Christoffer Söderlund slog ett inlägg som Anton Henriksson nickade på men Anton var hårt uppvaktad och nickade utanför.

I den 26:e minuten slog Grebbestad en djupledsboll som hemmamålvakten Erik Ekblad rusade ut och slog bort men inte bättre än att den hamnade hos Jonas Henriksson som försökte med ett lobbskott från 35 men bollen smet ett par meter minuter utanför.

Mer än så här hände egentligen inte under de första 45 minuterna som var mycket jämn spelmässigt.

Andra halvlek öppnades med ett jätteläe för Lidköping när Kristijan Nikolla väggade sig igenom och blev fri men sköt tät över första krysset.

Men sedan blev det bara Grebbestad som tryckte tillbaka Lidköping och i 51 minuten slog Felix Norén en boll på Jonas Henriksson som fick läget men Erik Ekblad var snabbt ute och täckte skottet.

Efter 55 minuter fick Grebbestad ett jätteläge när Markus Svenssons inlägg nådde Christoffer Söderlund som fick ett kanonläge på nick men bollen smet precis utanför. Minuten senare sköt även Jonas Henriksson precis utanför.

Grebbestad tryckte på allt mer och nästa läge fick Henrik Palmersjö med en bra boll i mitten men och blev fri men stoppad sista sekunden och på returen var Erik Ekblad precis för Markus Svensson som stötte fram.

Men mitt i Grebbestads press vann Lidköping bollen och Benjamin Parlic slog en perfekt passning till Kristoffer Bohrén som lyckades trycke sig förbi och så in 1-0 mellan benen på Martin Hansson från nära håll.

Efter målet om Grebbestad av sig något och Lidköping kunde skapa några chanser som när Fredrik Synnergren bröt in från vänster och sköt tätt över.

Grebbestad svarade med tre snabba byten efter målet och man gick ner på en tre-backslinje i hopp om att få till kvitteringen. Första läget kom efter 79 minuter på en frispark från Tobias Carlsson mot första krysset men Erik Ekblad var med fint och boxade till hörna.

Grebbestad blottade sig nu en del bakåt och Fredrik Synnergren slog en fin boll till Erik Wengefelt som blev helt fri men Martin Hansson klarade. Med minuten kvar av ordinarie till fick Egzon Restelica ett jätteläge att avgöra matchen då han blev fri. Skottet passerade Martin Hansson men Patrik Adamczyk kunde rädda metern från mållinjen.

På tilläggstid, i 93:e minuten, kom Grebbestads sista målchans. Naweed Ashairi kom fint på kortlinjen och slog in bollen mot Christoffer Söderlund som fick ett utmärkt läge men fick tyvärr dålig träff på bollen som for rakt upp i luften och dalade ner i Erik Ekblads händer.

Markus Svensson, lagkapten. Det blev förlust i premiären, kommentar: – Det känns ganska tungt. Vi tar tag i det bra i andra halvlek och har chanser när vi åker på en halvkontring. Det var väl i stort set det enda dom hade andra halvlek. Vi tryckte på men hade lite svårt att få till bra chanser efter deras mål. Tyvärr gjorde planen det lite svårt för oss så vi fick inget flyt i spelet och vi slog många felpassningar.

Peter Levin, det blev förlust i premiären, känns det tungt just nu? – Det är väldigt tungt just nu.

Första halvlek var jämn? – Ja, den var ganska jämn. Men det var svårspelat med en halvtaskig plan och hård sidvind som gjorde det svårt för killarna.

Andra halvlek då? – Dom hade en riktigt bra chans direkt men sedan tar vi över och har fyra bra chanser innan dom gör sitt 1-0-mål. Vi tappade bollen på mitten men det är sådant som händer. Det är små marginaler men vi gör en bra match med tanke på förutsättningarna.

Någon du vill lyfta fram idag? – Markus Svensson var bra som vanligt. Tillsammans med Daniel Andersson vann dom mycket boll. Och Jonas Henriksson är farlig framåt hela tiden även om det inte ville sig ända fram idag.

Lidköpings FK-GIF 1-0 Lidköpings FK Grebbestad-Lidköping i morgon Seriepremiär i morgon, hemma mot Lidköping Seriepremiär mot Lidköping

Grebbestad-Lidköping i morgon

I morgon är det omstart i serien efter några veckors uppehåll. Lagen möttes i seriepremiären och då vann hemmalaget Lidköping med 1-0 så vi hoppas på en revansch för Grebbestad.

Båda lagen är nykomlingar och Grebbestad parkerar på en fjärde plats. Lidköping startade mycket bra men tappade något på slutet av våren och ligger just nu på sjunde plats.

Grebbestad föll i senaste seriematchen borta mot seriesuveränen Carlstad United med 0-1. Dessförinnan vann man hemma på Siljevi mot Åmål med 3-1.

Lidköpings två senaste matcher innebar seger hemma mot Ölme med 5-1 och dessförinnan torsk borta mot Lärje/Angered med 2-1.

Grebbestads trupp:
1. Martin Hansson
2. Felix Norén
3. Tobias Carlsson
4. Marcus Broberg
5. Ulrik Karnström
6. Granit Berisha
8. Daniel Andersson
9. Mattias Svensson
10. Olle Kristoffersson
12. Christoffer Söderlund
15. Markus Svensson
17. Naweed Ashairi
20. Felix Kristoffersson
21. Jonas Henriksson
23. David Olsson
31. Jonathan Hårenberg

Lidköpings FK-GIF 1-0 Lidköpings FK Tung premiärförlust för Grebbestad. Lidköping vann med 1-0.

Seriepremiär i morgon, hemma mot Lidköping


Samma motståndare som ifjol men då spelade Grebbestad borta. Nu har man hemmaplan då Lidköping kommer på besök. Ifjol vann man sina resp. hemmamatcher.

Båda lagen gjorde ifjol sina första säsonger i div 2 och båda lagen gjorde det bra. Lidköping låg länge med i toppen inledningsvis men tappade sedan lite men slutade på en fin sjätteplats. Grebbestad öppnade med två raka förluster ifjol men kom sedan igång fint och slutade på en mycket hedrande fjärdeplats.

Något kort att säga om matcherna ifjol tycker jag kan vara att Grebbestad var väl värda poäng i premiären som blev förlust 0-1. Lidköping gjorde även dom en bra bortamatch och borde nog haft med sig poäng hem så kanske jämnade det hela ut sig?
Läs mer om fjolårets matcher på länkar nedan.


Vi tar en liten titt på tidigare möten med Lidköpings FK

Matcher sedan dessa börjades fylla i på hemsidan: Grebbestad och Lidköpings FK har mötts 2 ggr. Första gången 2014 och då samma årtal på senaste mötet, 2014. Grebbestads siffror står alltid först.

• Totalt 2 matcher: Grebbestad 1 vinster. 0 oavgjorda. Lidköping 1 vinster. 2-2 i målskillnad
• Träningsmatcher: 0 st.
• Tävlingsmatcher, serie: 2 st. Grebbestad 1 vinster, 0 oavgjord, Lidköping 1vinst. 2-2 i målskillnad
• Fem senaste (endast 2 möten): GIF-LFK 2-1 (2014), LFK-GIF 1-0 (2014).
• Senaste möten: 2014-07-29 Grebbestad-Lidköping 2-1
• Målrikaste match: 2014-07-29 Grebbestad-Lidköping 2-1
• Antal 0-0 matcher: Inga
• Största vinsten: 2014-07-29: Grebbestad-Lidköping 2-1
• Största förlusten: 2014-04-12:1 Lidköping-Grebbestad 1-0
• Flest gjorda mål: 2014-07-29: 2 st
• Flest insläppta: 2014-07-29: 1 st, 2014-04-12 :1 st
• Se samtliga tidigare matcher i Grebbestads databas sedan hemsidans start: Lidköpings FK


Grebbestads trupp
1. Martin Hansson
2. Felix Norén
3. Tobias Carlsson
4. Marcus Broberg
6. Granit Berisha
7. Leonard Pllana
8. Daniel Andersson
9. Mattias Svensson
10. Olle Kristoffersson
12. Christoffer Söderlund
15. Markus Svensson
16. Jimmie Larsson
17. Naweed Ashari
18. Tobias Berntsson
21. Jonas Henriksson
22.Anders Stenström
23. David Olsson
31. Jonatan Hårenberg

Vi noterar att Pontus Johannesson och Ulrik Karnström inte finns med i truppen.
Vad det gäller Pontus så har han tidigare i veckan haft hög feber men tränade i torsdags men man känner ändå att han behöver något mer pass i kroppen för att hämta sig efter febertoppen. Vad det gäller Ulrik har han haft känning av skada men han har tränat i veckan men är då inte fullt återställd.

GIF-Lidköpings FK 2-1 Lidköpings FK-GIF 1-0 Lidköpings FK Lidköpings FK Tung premiärförlust för Grebbestad. Lidköping vann med 1-0. Sent avgörande när Grebbestad vann mot Lidköping - update Hur är läget i Grebbestad inför helgens premiär?

Stenqvist spelar i Australien sen förra året

Div II Norra Götaland
Igår 13:00

STENUNGSUNDS IF
0-1

SIF Gården Bästkustställningar Arena, Stenungsund
Div II Norra Götaland
2021-10-02 14:00
IK GAUTHIOD (h)
Siljevi, Grebbestad


 
P07/08
Skärhamns IK (b)
2021-10-03 12:00
Tjörns Sparbank Arena

F04-06
Ödsmåls IK (b) 5 - 0
Idag 11:00
Ödsmåls IP