28/5 1922
 
100 år
28/5 2022
 
IK Gauthiod 1 - 0 Grebbestads IF
         
 
         
 
         
     
12. Christoffer Söderlund
0-1
Ut: 4. Marcus Broberg
In: 23. David Olsson
Ut: 9. Mattias Svensson
In: 7. Leonard Pllana
Ut: 23. David Olsson
In: 20. Felix Kristoffersson
8. Daniel (Strömstad) Andersson
20. Felix Kristoffersson
6. Granit Berisha


Gauthiod-Grebbesta...

Gauthiod-Grebbesta...

Gauthiod-Grebbesta...

Gauthiod-Grebbesta...
30 bilder till i galleriet
Gauthiod segrare i kampen om andraplatsen

Grebbestad gjorde en svag första halvlek mot Gauthiod och låg då under med 1-0. Andra halvlek blev betydligt bättre men Grebbestad lyckades inte göra något mål. Därmed stod Gauthiod som segrare med matchens enda mål.

Grebbestads inledning var inte bra och Gauthiod tryckte på bra direkt och och man fick en chans redan efter tre minuter då Erik Forsblad nickade utanför efter en hörna.

Men efter några svaga minuter kom Grebbestad bättre in i den, för en kort period. Sedan blev det åter mer Gauthiod och Grebbestads första halvlek var inte bra. Mycket felpassningar och man hade svårt att nå upp med bollen till forwards.

Efter tolv minuter fick Gauthiod till en bra djupledsboll på Pelle Ödlund men vinkeln blev något svår och Jonatan Hårenberg klarade till en hörna.

Inte helt oväntat efter matchinledningen kom Gauthiods ledningsmål efter 16 minuter. Gauthiod spelade in bollen till Emil Svensson i straffområdet. Emil vände snabbt om och sköt bollen förbi Jonatan Hårenberg men i stolpen. Men bollen kom perfekt tillbaka till Emil Svensson som nu satte 1-0.

Grebbestads första målchans dröjde tills det gått hela 28 minuter och i slutändan blev den inte superfarlig. Men Grebbestad hade en snabb spelvändning där bollen kom ut till Mattias Svensson som slog et bra inlägg men anings högt för Jonas Henriksson som inte nådde bollen.

Efter 33 minuter var det Gauthiods tur att vända snabbt på spelet och man fick över bollen till Jonatan Nilsson som fick ett bra läge men Jonatan Hårenberg klarade.

Fem minuter senare fick Grebbestad en andra målchans när Jimmie Larsson lyfte in ett inlägg som Gauthiod dock nickade undan. Men bollen hamnade hos Granit Berisha som klippte till men skottet gick mot Mattias Svensson som försökte skarva vidare men det blev rakt i famnen på Gauthiods målvakt.

Halvtid

Grebbestad gjorde direkt i andra halvlek ett byte då David Olsson kom in. Men tyvärr fick David inte många minuter på planen då han åter fick känning av en gammal skada. Synd då David visat fin form tidigare.

Gauthiod öppnade med en halvchans tidigt i andra halvlek men sedan blev det mer och mer Grebbestad i matchen och man tryckte tillbaka Gauthiod bra under stora delar av halvleken. Men Gauthiod försvarade sig bra och främst Erik Forsblad fick gång på gång bara rensa bort bollen. I övrigt släppte man inte till speciellt många chanser trots Grebbestadstryck.

Ytterligare Grebbestadsbyte gjorde att Leonard Pllana kom in efter 51 minuter. Minuten senare var han inblandad i ett läge direkt då han fick bollen av David Olsson och sköt. Skottet blockerades men hamnade hos Granit Berisha som sköt men inte träffade målet.

Sedan dröjde det till 63:e minuten innan Grebbestads nästa chans kom. Ett långt uppspel nickades ner av Jonas Henriksson (eller om det var hemmalagets Albin Wemmert) till Leonard Pllana som tog sig till skottläge men skottet smet strax utanför.

Grebbestads bästa chans i matchen till en kvittering kom efter 83 minuter. Ett långt uppspel skarvades vidare till Jonas Henriksson som kom till ett ganska bra läge. Men tyvärr gick skottet rakt på Gauthiods målvakt

Efter 86 minuter rullade Grebbestad fint och Daniel Andersson släppte i sidled till Markus Svensson som sköt från 20 meter men skottet gick strax utanför och drog sig hela tiden något bort från mål.

Det var det som Grebbestad fick till och när man låg på med mycket folk fick Gauthiod i stället några bra kontringslägen där Gabriel Boström fick bästa chansen men sköt utanför.

Mattias Pettersson-Pohl: Tung bortaförlust med 1-0 mot Gauthiod i kväll?
- Ja. Riktigt tungt att förlora men vi kom inte riktigt upp till vår normala nivå idag.

Riktigt svag första halvlek?
- Ja, det saknades energi idag.

Mycket felpassningar i första halvlek som gjorde at ni inte hittade fram??
- Stämmer, stämmer. Bra analys.

Underläge i paus, rättvist?
- Ja det tycker jag väl. Men vi kom ut som ett annat lag i andra halvlek och hade bättre energi. Så vi gjorde en bättre andra halvlek.

Bra tryck på dom i andra halvlek men ganska få chanser?
- Vi har väl ett par lägen som med lite flyt kunnat resultera. Gauthiod hade inte mycket i andra så vi var klart närmast mål där. Så det är lite surt, eller surt som fasiken!

Någon du vill lyfta fram idag?
- Markus Svensson och Tobias Carlsson

IK Gauthiod-GIF 1-0 IK Gauthiod Bilder Gauthiod-Grebbestad Sista seriematchen för året: GIF-Gauthiod Årets sista trupp uttagen: Match mot Gauthiod

Sista seriematchen för året: GIF-Gauthiod

Kom och heja fram Grebbestad i årets sista seriematch som spelas på Siljevi. Motståndare är Gauthiod som vid seger passare Grebbestad i tabellen. Bra tändvätska för att knipa minst en poäng. Vid seger kan det bli en tredjeplats i tabellen för Grebbestad

Årets sista seriematch! Säsongen har har varit lång och Grebbestad har gjort en fin säsong och har just nu sju poäng mer än vid seriens slut. I fjol slutade Grebbestad på en strålande fjärdeplats i debutåret i div 2 med 41 poäng. Just nu, med en match kvar, har Grebbestad spelat ihop 48 poäng och ligger just nu på en fjärde plats. Förlust i sista matchen mot Gauthiod, ja då trillar vi ner en placering då just Gauthiod ligger precis efter oss. Seger däremot kan i bästa fall ta oss upp på en tredjeplats och då i så fall peta ner IFK Uddevalla till en fjärde plats.

Årets säsong såg tidigt ut att påminna om fjolårets då ledande Carlstad United tidigt drog ifrån och avgjorde serien. FC Trollhättan rivstartade årets serie och såg ut att gå på knock direkt. Men sedan har det hackat i maskineriet och i förr omgången var man ytterst nära att bli av med serieledningen. Men en stark vändning gjorde att man fortsatt toppar. Karlstad BK skuggar dock endast en poäng bakom. Vinst för KBK – ja då måste även FCT vinna sin match. Slutomgången för topplagen ser ut så här:
Karlslund (12:a)-Karlstad BK (2:a)
FC Trollhättan (1:a)-Skövde AIK (6:a)

Gauthiod Tre vinster och två förluster är Gauthiods form på de sista fem matcherna. Lite udde spelschema har dom kanske haft då dom på dessa fem matcher har haft fyra hemmamatcher. De två förlusterna har kommit mot topplagen Trollhättan (0-1) och IFK Uddevalla (1-2). Senast besegrades Stenungsund på hemmaplan med matchens enda mål.

Grebbestad: Grebbestad tog en andra raka 1-0 vinst när IFK Uddevalla besegrades borta med matchens enda mål inslaget av Jonas Henriksson. Jonas höst har varit stark och en bidragande orsak kanske till att vår egen Leonard Pllana i näst sista omgången tappade skytteligaledningen. Men Jons Henrikssons fina form har helt enkelt förpassat Leonard till en plats på bänken och därmed mindre speltid vilket inneburit färre mål. Kan vi få se Leo i sin sista match för Grebbestad från start och med ett hattrick för att ta tillbaka ledningen i skytteligan? Det återstår att se, kom till Siljevi på lördag för att se hur det går.

Tabelltoppen
1. Trollhättan 56p
2. Karlstad 55p
3. Uddevalla 50p
4. Grebbestad 48p
5. Gauthiod 46p


Vi tar en liten titt på tidigare möten med Gauthiod

Matcher sedan dessa börjades fylla i på hemsidan: Grebbestad och Gauthiod har mötts 3 ggr.

Totalt matcher: 3 st, 2 vinster, 0 oavgjorda, 1 förlust, 4-3 målskillnad
Träningsmatcher: Ingen
Tävlingsmatcher, serie: 3 st, 2 vinster, 0 oavgjorda, 1 förlust, 4-3 målskillnad
Fem senaste (endast tre möten): IKG-GIF 1-0 (2015, GIF-IKG 1-0 (2014), IKG-GIF 2-3 (2014)
Målrikaste match: IKG-GIF 2-3 2014-05-24
Antal 0-0 matcher: Ingen
Största vinsten: IKG-GIF 2-3 2014-05-24, GIF-IKG 1-0 2014-09-06
Största förlusten: IKG-GIF 1-0 2015-06-08
Flest gjorda mål för Grebbestad: IKG-GIF 2-3 2014-05-24
Flest insläppta för Grebbestad: IKG-GIF 2-3 2014-05-24
Se alla tidigare matcher som finns registrerade på Grebbestads hemsida Grebbestad-Gauthiod genom åren


Fem senaste matcherna för Grebbestad:
• IFK Uddevalla-GIF 0-1, GIF-Skövde AIK 1-0, Vänersborg-GIF 1-0, GIF-Stenungsund 3-2, GIF-Trollhättan 4-1
Fem senaste matcherna för IK Gauthiod
• IKG-Stenungsund 1-0, IKG-IFK Uddevalla 1-2, Trollhättan-IKG 1-0, IKG-Vänersborg 4-0, IKG-Tibro 5-1

Skytteligan Div 2 Norra Götaland
1. Gazmend Bahtiri, Karlstad 19 st
2. Leonard , Grebbestad 17 st
2. Sargon Abraham, Skövde AIK 17 st
2. Josef Daud, Trollhättan 17 stBästa målskyttar Grebbestad
1. Leonard Pllana 17 st: Gre
2. Jonas Henriksson 8
3. Felix Kristoffersson 7 stBästa målskyttar IK Gauthiod
1. Jonatan Nilsson 14 st
1. Pelle Ödlund 14 st
3. Emil Svensson 9 st

IK Gauthiod-GIF 1-0 IK Gauthiod Årets sista trupp uttagen: Match mot Gauthiod Gauthiod segrare i kampen om andraplatsen

Årets sista trupp uttagen: Match mot Gauthiod

I morgon spelas årets sista seriematch och den går av stapeln hemma på Siljevi mot Gauthiod. Tränarna har tagit ut följande trupp:

Grebbestads trupp:
1. Martin Hansson
2. Felix Norén
3. Tobias Carlsson
4. Marcus Broberg
5. Ulrik Karnström
6. Granit Berisha
7. Leonard Pllana
8. Daniel Andersson
9. Mattias Svensson
10. Olle Kristoffersson
12. Christoffer Söderlund
15. Markus Svensson
16. Jimmie Larsson
20. Felix Kristoffersson
21. Jonas Henriksson
23. David Olsson
31. Jonatan Hårenberg

IK Gauthiod-GIF 1-0 IK Gauthiod Gauthiod segrare i kampen om andraplatsen Sista seriematchen för året: GIF-Gauthiod

David är tillit MFF och tror själv på en plats under året😀 Det vore ju fantastiskt med en GIFFARE i Sveriges bästa lag💪

Div II Norra Götaland
2021-11-28 13:00

YXHULTS IK
0-0

Kumla IP, Kumla
Träningsmatch
2022-02-12 13:00
EDS FF (b)
SJB Arena, Ed


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.