2015 DM-vinnare

2015 GIF DM-vinst ...

Reportage Bohuslän...

DM-final: Grebbest...
39 bilder till i galleriet
Grebbestad DM-mästare efter 2-0 mot IFK Uddevalla


Efter en mållös första halvlek tog Grebbestad tidigt ledningen i andra genom Felix Kristoffersson. Uddevalla fick direkt efter en man utvisad men hade ändå sin bästa period i matchen strax efter. På slutet fanns stora ytor för Grebbestad som kunde kontra in 2-0 genom Daniel Andersson i 87:e minuten.

Första halvlek
Första halvlek var ganska tillknäppt till en början och lagen såg ut att sätta defensiven i första rummet.

Inledningsvis var det därför ganska klent med chanser men några halvchanser fanns det. Den första kom efter tio minuters spel då Uddevalla fick till ett inlägg från höger som nickades av Filip Hansson som dock inte fick någon fart på bollen som lätt togs om hand av Jonatan Hårenberg.

Grebbestad svarade upp med sin första chans efter 17 minuter då Jonas Henriksson fick bollen men blev av med den då Uddevallaförsvaret bröt. Men bollen hamnade i stället hos Christoffer Söderlund som sköt ett bra skott i burgaveln där Andreas Samuelsson i Uddevallas mål hade full kontroll.

Efter 23 minuter kom matchens så långt bästa anfall och målchans. Det var Grebbestad som vände på spelet snabbt och slog ett uppspel på Jonas Henriksson som slog ut på högerkanten till Christoffer Söderlund som hittade in till Felix Kristoffersson som spelade vidare. Markus Svensson släppte bollen som då kom mitt framför mål till en fri Jonas Henriksson som dock inte kunde hålla nere skottet som gick över.

Efter detta öppnade spelet upp sig lite och vi började få en del målchanser. Bla provade
Uddevallas Kristofer Larsson med skott utifrån men skottet gick utanför.

Efter 29 minuter fick Grebbestad en frispark från 25-30 meter där Granit Berishas skott blev lurigt i det något hala underlaget efter regnet. Andreas Samuelssons räddning såg lite osäker ut men var nog ganska säker egentligen med i princip hela kroppen bakom.

Grebbestad hade en bra period i slutet av halvleken och efter inlägg från David Olsson fick Markus Svensson ett gyllene skottläge men skottet smet utanför.

Uddevalla ville inte vara sämre dom utan efter 37 minuter fick man ett bra inlägg som jag tror Daniel Fredriksson nickade på men han nådde inte riktigt bollen och kunde inte hålla nere nicken som annars var från ett bra läge.

Andra halvlek
Andra halvlek kom igång snabbt då mörkret började falla och då det inte finns någon belysning på Siljevi. Och alla i publiken hann säkert inte tillbaka till sina platser innan det var måljubel.

För bara två minuter in på andra halvlek svarade Grebbestad för en snabb spelvändning med boll ut på Christoffer Söderlund som hittade in till David Olsson som passade vidare till Felix Kristoffersson som sköt in 1-0 för Grebbestad lågt vid första stolpen.

När sedan Uddevallas Kivana Salehi fick sitt andra gula kort efter 52 minuter. Detta efter en sen tackling på Granit Berisha såg det ut som det skulle kunna bli en enklare resa för Grebbestad.

Men kredit till Uddevalla som i stället var nära att kunna utnyttja att det blev lite rörigt i Grebbestad innan man fick in en ersättare för Granit Berisha som inte kunde fortsätta. Uddevalla hade här sin klart bästa period i matchen om man bortser från en felfri inledning av matchen.

Och under denna period, i 54:e minuten, fick Sebastian Jaconelli till ett hårt farligt inspel som hårfint missade anstormande Uddevallaspelare.

Uddevalla fortsatte med en bra period och efter 65 minuter fick man en frispark som Linus Skarin sköt bra men Jonatan Hårenberg klarade.

Grebbestad ställde sedan om blixtsnabbt och Jonas Henriksson fick bollen och hittade Leonard Pllana som sköt mycket bra men Andreas Samuelsson svarade för matchens räddning och lyckades rädda till en hörn.

Hörnan blev även den farlig för Grebbestad då Ulrik Karnström kom upp bra men inte lyckades hålla nere nicken som smet över från ganska nära håll.

Efter detta började det bli fina ytor för Grebbestad som var en man mer och ett Uddevalla som var tvungna att gå framåt mot Grebbestadsmålet.

Men Uddevalla fick ändå till någon mer chans då Daniel Fredriksson nickade efter ett långt inlägg men bollen gick till en hörna efter att ha tagit på en Grebbestadsförsvarare.

Uddevallas sista fina chans för kvittering kom efter 34 minuter. Den kom efter en snabb spelvändning då man lade beslag på en Grebbestadsinspark och man slog om med långboll och en nickskarv till Daniel Fredriksson som sköt men Jonatan Hårenberg kom ut bra och räddade till en hörna.

Men efter detta var det mest Grebbestad som hade flera bra lägen men via bra försvarsspel och ineffektivitet i Grebbestad stod sig 1-0. Ända till den 87:e minuten. Då slog Grebbestad till med en ny kontring och Leonard Pllana slog en öppnande crosspassning längs backen som Mattias Svensson släppte till Daniel Andersson som kom perfekt och blev fri och sate 2-0.


Pratstund med Mattias Pettersson-Pohl, Grebbestads tränare, efter matchen


Stort Grattis till DM-titeln för Grebbestad
- Tackar!

En mycket väl genomförd match av er e man säga
- Jag håller med dig. Väl genomförd match där vi bla har fyra st 100 %-iga lägen i första halvlek. Jag tror inte Uddevalla hade någon där? Sedan får vi tidigt 1-0 i andra och dom en utvisning... Ja, helt enkelt en väldigt bra match av oss.

Efter utvisningen tycker jag vi hade en svacka, där det bla tog en lite stund innan vi fick in Tobias Carlsson efter skadan på Granit Berisha och vi kom lite i oordning?
- Så är det ju och sedan är dom tvungna att jaga en kvittering. Dom jagade med många långa bollar mot vårat mål. Dom fick väl några lägen men det kändes ganska tryggt.

Och på slutet fick vi stora ytor i anfallsväg
- IFK är ju tvungna att anfalla och då öppnar det upp sig för oss och det kunde vi utnyttja genom att sätta 2-0 genom Daniel Andersson. Vi har även ytterligare lägen så en väl genomförd match av oss.

En rättvis seger?
- Absolut!

GIF-IFK Uddevalla 2-0 IFK Uddevalla DM-Finalen i bilder Dagen efter DM-vinsten IFK Uddevalla borta på lördag Truppen mot IFK Uddevalla

Dagen efter DM-vinsten

Gårdagskvällens viktoria gav GIF en ny fin pokal till klubbrummet samt god press i dagens Bohusläningen.

Dessutom har föreningen fått många gratulationer via email, Twitter och Facebook samt på gatorna i Grebbestad.

Titta här på bilder från DM-vinsten 2015


Nu tar vi nya tag inför matchen, "seriefinalen", mot FC Trollhättan på lördag.

GIF-IFK Uddevalla 2-0 IFK Uddevalla GIF DM-vinnare 2015 Grebbestad DM-mästare efter 2-0 mot IFK Uddevalla DM-Finalen i bilder

DM-Finalen i bilder

Nu finns 41 bilder i Galleriet från finalmatchen. Håll till godo, titta och njut. Gå via menyrad, Galleri eller via länk nedan:

Vi måste bara få visa Grebbestads fina resultatsvit i DM
Grebbestad-Hogstorp 3-0 (W-O)
Skärhamn-Grebbestad 0-4
Kvartsfinal: Herrestad-Grebbestad 0-1
Semifinal: Grebbestad-Oddevold 4-0
Final: Grebbestad-Uddevalla 2-0

Inget insläppt mål på de fyra matcher som spelades. Starkt

Bilder från Grebbestad-IFK Uddevalla

GIF-IFK Uddevalla 2-0 IFK Uddevalla Dagen efter DM-vinsten Grebbestad DM-mästare efter 2-0 mot IFK Uddevalla

IFK Uddevalla borta på lördag

På lördag ställs Grebbestad mot IFK Uddevalla på bortaplan. Grebbestad på fjärde plats mot IFK på tredje men jagandes seriesegern. En tuff match att vänta och IFK har vunnit hela 9 av 12 hemmamatcher så här långt.

Detta blir lagens tredje möte för året. De båda tidigare matcherna har båda varit tävlingsmatcher. Först, i våras, vann IFK Uddevalla på Siljevi med matchens enda mål och segern var rättvis. Andra matchen för året var DM-finalen som vi som håller på Grebbestad minns fint, 2-0 seger efter en mycket stabil och bra och rättvis segermatch.

IFK Uddevalla Formen är bra och man har fyra segrar på sista fem matcherna. Enda plumpen hemma mot Trollhättan där man föll med 1-3. Seger där och samma resultat i övrigt hade inneburit serieledning. Med bara två matcher kvar att spela finns fortsatt hopp om serieseger men då krävs nog full pott samtidigt som Trollhättan måste ta fyra poäng mindre. Förutom Trollhättan ligger även Karlstad före i tabellen. Uddevalla är två poäng bakom men har även där klart sämre målskillnad vilket gör att Uddevalla måste ta tre poäng mer än Karlstad för att vinna serien.

Grebbestad: Segern senast tog Grebbestad upp på en fjärde plats i tabellen. En placering som får ses som stark. Tänk på att det kom tre lag till vår serie från div 1 vilket gjorde det till en tuff serie. Av lagen från div 1 har vi två före oss, Trollhättan och Uddevalla. Karlstad på andra plats var bakom oss i fjol. Det tredje div 1-laget mötte vi i förra matchen och det var i princip en helt jämn match i 59 minuter. Då drog Skövde AIKs kapten på sig en onödig varning vilket innebar utvisning då han varnats tre minuter tidigare. Efter detta var det mycket Grebbestad som snabbt kunde avgöra med matchens enda mål.

Tabelltoppen
1. Trollhättan 53p
2. Karlstad 52p
3. Uddevalla 50
4. Grebbestad 45p


Vi tar en liten titt på tidigare möten med IFK Uddevalla

Matcher sedan dessa börjades fylla i på hemsidan: Grebbestad och IFK Uddevalla har mötts 18 ggr.

Totalt matcher: 18 st, 6 vinster, 8 oavgjorda, 4 förluster, 33-30 målskillnad
Träningsmatcher: 6 st, 2 vinster, 3 oavgjorda, 1 förluster, 13-11 målskillnad
Tävlingsmatcher, serie: 11 st, 3 vinster, 5 oavgjorda, 3 förluster, 18-19 målskillnad
Tävlingsmatcher, DM: 1 st, 1 vinst, 0 oavgjord, 0 förlust, 2-0 målskillnad
Fem senaste (senast först): GIF-IFK 2-0 (2015), GIF-IFK 0-1 (2015), IFK-GIF 4-1 (2014), GIF-IFK 3-3 (2013), GIF-IFK 4-2 (2012)
Målrikaste match: GIF-IFK 2-6 2009-08-15
Antal 0-0 matcher: 1
Största vinsten: GIF-IFK 3-0 2001-03-03.
Största förlusten: GIF-IFK 2-6 2009-08-15
Flest gjorda mål för Grebbestad: GIF-IFK 4-2 2012-12-08, GIF-IFK 4-2 2009-09-30
Flest insläppta för Grebbestad: GIF-IFK 2-6 2009-08-15
Se alla tidigare matcher som finns registrerade på Grebbestads hemsida Grebbestad-IFK Uddevalla genom åren


Fem senaste matcherna för Grebbestad:
• GIF-Skövde AIK 1-0, Vänersborg-GIF 1-0, GIF-Stenungsund 3-2, GIF-Trollhättan 4-1, Tibro-GIF 0-7
Fem senaste matcherna för IFK Uddevalla:
• Gauthiod-IFK 1-2, Tibro-IFK 1-4, IFK-Trollhättan 1-3, IFK-IFK Skövde 3-1, Karlslund-IFK 1-2

Skytteligan Div 2 Norra Götaland
Skytteligan Div 2 Norra Götaland
1. Leonard , Grebbestad 17 st
2. Sargon Abraham, Skövde AIK 16 st
2. Gazmend Bahtiri, Karlstad 16 st


Bästa målskyttar Grebbestad
1. Leonard Pllana 17 st
2. Jonas Henriksson 7 st
2. Felix Kristoffersson 7 stBästa målskyttar IFK Uddevalla
1. Daniel Wilhelmsson 12 st
2. Daniel Fredriksson 5
3. Filip Hansson 4 st
3. Ali Al-Habobi 4 st

GIF-IFK Uddevalla 0-1 GIF-IFK Uddevalla 2-0 IFK Uddevalla Truppen mot IFK Uddevalla Uddevalla starkast i derbyt, vann med matchens enda mål Grebbestad DM-mästare efter 2-0 mot IFK Uddevalla

Truppen mot IFK Uddevalla

Truppen till årets sista bortamatch är klar. Följande spelare har tränarna tagit ut:

Truppen:
1. Martin Hansson
2. Felix Norén
3. Tobias Carlsson
4. Marcus Broberg
5. Ulrik Karnström
6. Granit Berisha
7. Leonard Pllana
8. Daniel Andersson
9. Mattias Svensson
12. Christoffer Söderlund
15. Markus Svensson
16. Jimmie Larsson
20. Felix Kristoffersson
21. Jonas Henriksson
23. David Olsson
31 Jonatan Hårenberg

GIF-IFK Uddevalla 0-1 GIF-IFK Uddevalla 2-0 IFK Uddevalla Uddevalla starkast i derbyt, vann med matchens enda mål Grebbestad DM-mästare efter 2-0 mot IFK Uddevalla IFK Uddevalla borta på lördag

Ujujuj, nu känns det tungt. Nu får vi stötta truppen så mkt vi kan så det vänder. ⚽️💪

Div II Norra Götaland
Igår 19:00

VÄNERSBORGS FK
1-4

Siljevi, Grebbestad
Div II Norra Götaland
2021-06-27 14:00
IK GAUTHIOD (b)
Lunnevi IP, Grästorp


 
P07/08
Hamburgsunds IF (h)
2021-06-29 18:00
Siljevi

F04-06
Grohed/Ljungskile (b)
2021-06-29 19:00
Grohedsvallen