Stångenäs-Grebbest...Storseger med bitter eftersmak

Grebbestad vann gårdagens DM-match stort mot div 5-laget Stångenäs. Hela 0-13 slutade matchen. Positiv var Emeka Uche med 6 mål. Negativt skada på Olle Kristoffersson.

Då jag själv inte kunde närvara på matchen har jag idag fått en pratstund med lagledaren Peter Svensson

Peter Svensson, match igår mot Stångenäs, ett lag vi haft många goa tuffa matcher mot tidigare under div-4 och och div-3 tiden. Men sedan dess har det hänt lite och igår fick Grebbestad till en riktig storvinst. Berätta lite kort om matchen
- Ja, det blev ju precis som du säger en storseger och det är klart det blev väl kanske ingen jätterolig match. Det blir lite för stora siffror för att det skulle bli det egentligen.

- Vi fick hål på dom tidigt med 0-1 och 0-2 och då kan det lätt bli så här när man möter lag från lägre divisioner. Så det blev väl ingen värdemätare på något vis. Men det var kul att göra lite mål ändå.

Positivt att ta med sig från matchen var väl Emeka Uche som gjorde sex mål?
- Ja och det är ju inte så vanligt att man gör så många mål i samma match. Även om det var ett svagare motstånd så är det ändå inte så ofta detta händer. Det var roligt för Emeka Uche och vi hoppas det fortsätter så för honom och han visar bättre och bättre takter.

- Mer positivt var att våra yngre killar i truppen fick en hel del speltid. Då tänker jag på Hugo Stenelind, Oskar Lindberg och Victor Edvardsson. Dom spelade mycket och gjorde det bra alla tre.

Chansmässigt då, hotade Stångenäs oss något i matchen så do kunde fått något mål?
- Neeej, inte vad jag minns faktiskt. Dom hade nog inte riktigt någon bra chans, något halvläge lär dom väl ha haft men inget riktigt bra som provade Anders Tjernberg i målet för oss.

Många ål framåt något som var lite tjusigare än något annat?
- En 3-4 av målen var riktigt fina kombinationer där vi trixade oss igenom. Så det såg trevligt ut på många håll.

Tyvärr även lite negativt från matchen, Olle Kristoffersson som är bäst målmässigt för oss under försäsongen med 10 mål blev skadad?
- Det var när Olle gjorde sitt andra mål i matchen (inhopp som varade i 13 minuter) som han vred sitt knä. Samma knä som han skadade för några år sedan då korsbandet delvis gick av. Då behövdes ingen operation och Olle var tillbaka efter ca tre månader.

- Nu har han varit inne och träffat en ortoped och med 95 % säkerhet är korsbandet nu helt av vilket är oerhört tråkigt.

Då innebär då med största sannolikhet 1 års frånvaro på planen?
- Ja, blir beskedet så efter röntgen, som görs på tisdag, så lär han vara borta så länge, ja.

Hur ser det då ut med laget? Kommer ni att försöka plocka in en ersättare? Har ni en reservplan om det händer något?
- Nej, så långt har vi ju inte kommit. Det är ju inte många timmar sedan det hände. Man är ju aldrig förberedd på att det skall hända och tiden är ju knapp för att ta in någon ny. Marknaden är väl ganska tömd med så det ser nog svårt ut. Men vi får se, man vet aldrig?

Stångenäs AIS-GIF 0-13 Emeka Uche Olle Kristoffersson Stångenäs AIS Intervju med korsbandsskadade Olle Kristoffersson

5-3 88min Anton Henriksson

Träningsmatch
2024-02-21 19:00

KVIK HALDEN FK, NORGE
-

okänd
Träningsmatch
I övermorgon 14:00
SÄFFLE SK (b)
SJB Arena, Ed


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.