28/5 1922
 
100 år
28/5 2022
 
Grebbestads IF 3 - 0 Vårgårda IK
         
 
       
     
         
   
1-017. Emeka Uche
Assist: 15. Markus Svensson
2-012. Christoffer Söderlund
Assist: 17. Emeka Uche
Ut: 23. Tobias Luvenberg
In: 8. Victor Edvardsson
3-0
Ut: 12. Christoffer Söderlund
In: 24. Jesper Carlzon
Ut: 17. Emeka Uche
In: 20. Erik Andreasson


Grebbestad-Vårgård...

Grebbestad-Vårgård...

Grebbestad-Vårgård...

Grebbestad-Vårgård...
35 bilder till i galleriet
Säker Grebbestadsvinst mot Vårgårda

Återigen var det en riktigt bra första halvlek som avgjorde matchen för Grebbestad som sedan kunde bevaka ledningen i den andra halvleken. 3-0 (2-0) blev det efter mål av Emeka Uche, Christoffer Söderlund samt ett självmål.

Första halvlek
Matchen började i ett högt tempo och framför allt var det Grebbestad som drev upp tempot och så när tagit ledningen redan efter knappa minuten. Då spelade nämligen Tobias Luvenberg fram Christoffer Söderlund till ett friläge som dock Vårgårdas Strömstadsbördige målvakt Niklas Eriksson klarade med en fotparad.

Strax efter hade Grebbestad en hörna där Niklas Eriksson kom lite fel och inte fick boxat bort bollen som åkte farligt men Vårgårda kunde rensa undan bollen.

I fjärde minuten provade Vårgårdas Karl-Anton Pettersson med skott utifrån men skottet gick mer eller mindre rakt på Jonatan Hårenberg.

Men annars handlade det klart mest om Grebbestad vars första 45 minuter var bra med en liten svacka runt halvtimmen.

I femte minuten sköt Jonas Henriksson ett bra skott som Niklas Eriksson klarade men det blev retur och Vårgårdaförsvarat fick rensat undan precis framför Emeka Uche.

Chanserna duckade tätt för Grebbestad och efter åtta minuter kom ett av många fina inspel från kanten. Detta nådde Anton Henriksson som styrde bollen vidare mot mål men Niklas Eriksson var bra med och klarade.

Efter 13 minuter spelade Markus Svensson fram Jonas Henriksson som kom i högerläge och provade ett lobbskott då Niklas Eriksson spelar långt ute. Men skottet drog sig strax utanför målet.

Nästa målchans kom två minuter senare då Jonas Henriksson lyfte in bollen till Anton Henriksson som dock inte fick någon fart på nicken.

Vårgårdas bästa chans i första halvlek kom efter 25 minuter och då var det et bra tag sedan man kom upp på Grebbestads planhalva. Här slog man en bra långboll på Mohammed Abdulrahman som var snabbare än Jimmie Larsson. Jimmie kom dock ifatt när Mohammed vände upp men han vände in fint och sköt ett bra skott som smet strax utanför Jonatan Hårenbergs bortre stolpe.

Efter 32 minuter hade Vårgårda ett bra frisparksläge. David Lager klippte till men rakt i Grebbestads mur. Returen tillbaka till David som sköt igen. Bra skott men halvmetern rakt över Jonatan Hårenberg.

Fem minuter senare var Grebbestad nära ledningen. Ett bra inspel till Anton Henriksson som sköt men Niklas Eriksson räddade igen, nu med en bra fotparad.

Minuten senare osade det mål igen för Grebbestad. Markus Svensson lyfte fram till Jonas Henriksson som kom före Niklas Eriksson och lyfte bollen över honom men även över ribban. Var det en sådan afton då bollen inte ville in i mål?

Men lyckligtvis var det inte så. För efter 39 minuter fick Grebbestad äntligen utdelning på sitt fina spel och många målchanser. Markus Svensson slog en långboll på Emeka Uche som var snabbare än Vårgårdas försvarare och kunde skjuta 1-0 välförtjänt för Grebbestad.

Vilket mål av Söder
I 44:e minuten kom sedan 2-0 och vilket mål det var. Emeka Uche på vänster tittade upp och rullade bollen snett bakåt där Christoffer Söderlund kom och klippte till. Bollen for som en projektil och borrade sig snyggt in i krysset helt otagbart för Niklas Eriksson.

Andra halvlek
Efter en fartfylld första halvlek blev den andra halvleken betydligt lugnare. Med 2-0 i ryggen fanns ingen anledning för Grebbestad att jaga fler mål utan man spelade lugnt och metodiskt.

Och då Vårgårda inte håller förmådde att få till något för att ta sig in i matchen blev det ganska lugnt.

Första målchansen i andra halvlek kom först efter 64 minuter då Emeka Uche återigen kom på vänsterkanten och sköt och Niklas Eriksson klarade. Men denna gång kanske Emeka skulle sökt Anton Henriksson som kom fint och Emekas vinkel inte var den bästa.

Två minuter fick vi se en bra prestation av Jonas Henriksson som hårt trängde av 2-3 Vårgårdaspelare ändå tog sig till skottläge men skottet som hade bra fart smet precis utanför.

Efter 72 minuter ställde Vårgårda om snabbt och spelade ut till inhoppande Albinot Rexhepi som sköt hårt men klart över från hörnet av 16-metaren.

Efter 79 minuter kom det definitiva avgörandet. Emeka Eche kom ännu en gång på vänster och kom ner mot kortlinjen och drev in mot mål och spelade in mot mål där Joakim Berg olyckligt styrde bollen in i eget mål.

I 84:e minuten fick Jonatan Hårenberg göra sin bästa räddning i matchen. Karl-Anton Petterssons inlägg såg ut at ta på en Grebbestadsförsvarare och gick mot första stolpen där Jonatan Hårenberg lyckades hinna tillbaka och tippa till en hörna.

Efter 80 minuter av matchen kom Grebbestads nyförvärv från tidigare i veckan in på planen, Jesper Carlzon. Åtta minuter senare var det nära att det kunde blivit ett succeinhopp då han blev frispelad men förstatouchen blev för lång och Niklas Eriksson kunde komma ut och lägga beslag på bollen.

Därmed slutade matchen med fina 3-0 för Grebbestad och fortsatt serieledning!

Efter matchen: En pratstund med tränaren Matti Demegård

Stort grattis till en som det känns kassaskåpssäker seger idag
- Ja, det var en välförtjänt seger. Jag tror jag räknade till att vi hade 11-12 avslut i första halvlek och ett antal av dom är ju riktigt klara målchanser.

- Vi skapade nte riktigt lika många avslut i andra halvlek men jag tycker vi kontrollerade matchen som sådan i den andra halvleken.

Riktigt bra start av första halvlek och nära 1-0 efter bara 40 sekunder
- Ja och det var inte bara den. Jag tror vi hade fem avslut första 6-7 minuterna. Det var en mycket bra start. Vi har en period i mitten av första halvlek där vi tappade tempo i vårt passningsspel. Men överlagen en bra första halvlek.

det blev en bra avslutning på halvleken med två snabba mål
- Ja. Man kan ju lätt börja fundera när man inte får hål på motståndarna när man skapat så många möjligheter. Då är det lätt att det kan skapas osäkerhet och man kan åka på en omställning och så måste man börja jaga i stället.

Andra halvleken som du var inne på lite lugnare målchansmässigt där ni bevakade matchen och dom hade svårt att skapa målchanser
- Ja, inte lika många målchanser. Vi pratade om att det är dom som behöver gå framåt så vi försökte flytta på bollen och därmed även flytta på dom. Ibland värderade vi snabb omställning även om vi kanske inte behövt detta men överlag kontrollerade vi halvleken bra och så fick vi även in 3-0 med.

Någon du vill lyfta fram idag?
- Jag tycker alla gör en gedigen match. Alla är väl värda beröm idag.

GIF-Vårgårda IK 3-0 Bilder Grebbestad-Vårgårda

Bilder Grebbestad-Vårgårda

39 bilder från matchen finns nu i Galleriet. Gå via menyrad och Galleri eller gå via länk nedan

Se bilder från Grebbestad-Vårgårda från Grebbestads hemsida

GIF-Vårgårda IK 3-0 Vårgårda IK Säker Grebbestadsvinst mot Vårgårda

Fega Anonym!!! Det klart det ska finnas egna produkter (Viktor E o Oskar L) är ju lysande exempel eller!!! Men det måste ju finnas kvalité för att gå in i en div 2 trupp eller??? Eller hur tänker du fegis som inte vågar skriva ut ditt namn

Div II Norra Götaland
2021-11-28 13:00

YXHULTS IK
0-0

Kumla IP, Kumla
Träningsmatch
2022-02-12 13:00
EDS FF (b)
SJB Arena, Ed


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.