28/5 1922
 
100 år
28/5 2022
 
Vårgårda IK 2 - 3 Grebbestads IF
         
 
     
   
         
       
1-014. Oskar Lindberg
Assist: 11. Anton Henriksson
1-1
2-111. Anton Henriksson
Assist: 14. Oskar Lindberg
3-126. Stafford Afori Waona
Assist: 17. Jeremy Bonyaa
Ut: 12. Emil Holm-Dahlqvist
In: 8. Victor Edvardsson
Ut: 26. Stafford Afori Waona
In: 23. Sebastian Stenqvist
3-2
Ut: 14. Oskar Lindberg
In: 19. Edison Kelmendi (Hajdari)


Vårgårda-Grebbesta...

Vårgårda-Grebbesta...

Vårgårda-Grebbesta...

Vårgårda-Grebbesta...
39 bilder till i galleriet
Decimerat Grebbestad vann borta mot Vårgårda


Med tre ordinarie startspelare borta såg det på förhand svårt ut mot Vårgårda. Men efter en stark andra halvlek stod Grebbestad som segrare med 3-2. I paus var det mållöst.

Första halvlek
Markus Svensson var avstängd efter 3 varningar, Raúl da Silva skadad och även Dab´vid Karlsson fick kasta in handduken med nackproblem. Med båda mittbackarna borta fick Grebbestad stuva om rejält i backlinjen.

Mittbackspar blev nu Mathias Hegeland tillsammans med Jeremy Bonyaa. På Mathias Hegelands normala högerbacksplats fick då i stället Emil Holm-Dahlqvist. Enda spelaren i backlinjen på sin ordinarie plats var därmed Viktor Adebahr.

Med nykomponerad backlinje var det ändå Grebbestad som omedelbart tog kommandot de första minuterna och efter bara två minuter fick Grebbestad ett fint frisparksläge men Viktor Adebahrs skott gick rakt i muren.

Efter sex minuter fick Grebbestad ett jätteläge. Mathias Hegeland spelade en långboll på Oskar Lindberg som fin spelade in till en helt fri Stafford Afori Waona. Staffords avslut var bra men Niklas Erikssons räddning var utmärkt.

Efter dessa lägen blev det i stället Vårgårda som tog tag i spelet och man matade ideliga djupledsbollar på Emil Holm-Dahlqvist som inledningsvis hade lite problem med dessa men allt eftersom matchen led kom Emil in bättre i det och i slutändan har han stått för en bra insats.

Efter 21 minuter lyfte Grebbestad in en frispark och Viktor Adebhr provade med en språngskalle men kom fel till bollen och nicken blev aldrig farlig och smet långt utanför.

Dubbla ribbträffar
Minuten senare var det i stället Vårgårda som var ytterst nära ett ledningsmål. På en hörna åkte Grebbestads försvararen på en rejäl knuff som domaren släppte och bollen hamnade då hos David lager som prickade ribban.

Efter 29 minuter kom Grebbestad i ett snabbt bra anfall med boll upp på Stafford Afori Waona som släppte på ett tillslag på Anton Henriksson men Vårgårdas försvar var bra med och blockerade skottet.

36:e minuten kom en ny hörna från Vårgårda och det blev en ny ribbträff. Återigen var det David Lager som denna gång nickade i ribban och Grebbestad som sedan kunde rensa bort bollen.


Med ett par minuter kavr var det Grebbestads tur att komma i bra läge via ett snabbt anfall där Anton Henriksson släppte bra på djupet till Oskar Lindberg som fick ett bra läge men sköt utanför.

I halvlekens slutminut var det ett långt uppspel på Vårgårdas Isac Spannedal som drog på ett riktigt bra vänsterskott men Jeremy Bonyaa stötte fram bra och kunde täcka skottet.


Andra halvlek
I den andra halvleken fick Grebbestad lite mer ytor och man fick en smakstart på halvleken. Ett snabbt anfall med boll på Anton Henriksson som släppte in på Oskar Lindberg som sköt utifrån. Perfekt placerat och 0-1 i matchen!

Efter 53 minuter blev Emil Holm-Dahlqvist uppsnurrade av Richard Wartmark men jobbade sig sedan tillbaka perfekt när Richard höll på att få ett friläge och stod då för en perfekt brytning.

Men när Grebbestad såg ut att ha kontroll kom plötsligt 1-1. Det blev en dubbelhörna och på den andra blev det en nicktouch fram till Mattias Martinsson som nickade in 1-1 efter 68 minuter.

Snabbt ryck
Men Grebbestads respons var omedelbar och minuten senare var man tillbaka i ledningen. Och olycklig för Vårgårda var Mattias Martinsson, som nyss nickat in 1-1, då han slarvade och Oskar Lindberg kunde bryta och få fram bollen till Anton Henriksson som avancerade och pricksköt 1-2.

Och bara två minuter senare kom Grebbestad fint igen på kanten med ett bra inspel som nådde Viktor Adebahr som klippte till. Skottet blockerades och Vårgårda rensade bort bollen. Jeremy Bonyaa nickade bort bollen som hamnade hoss Stafford Afori Waona. Stafford vände runt och sköt och det såg väl egentligen ofarligt ut men plötsligt dök bollen och smet in till 1-3 via ribban.

Grebbestad fick nu jätteytor att spela på och minuten senare fick Anton på ett bra skott som dock smet halvmetern utanför krysset.

Med stora ytor fick kvicke Oskar Lindberg bra utrymme mot sin back och efter 78 minuter försökte sedan Oskar hitta in mot en fri Andrew Palumbo men passningen brts. Bollen dock tillbaka till Oskar som ny sköt men rakt i händerna på Niklas Eriksson.

Men plötsligt var det match igen. Ahmed Baker gjorde en bra lyftning och på bakre stolpe kom en fri Isac Spanedal och tryckte in 2-3 i 82:a minuten. Game on.

Vårgårda fortsatte att mata långa bollar men Mathias Hegeland, utsedd till bäste spelare i Grebbestad, och Jeremy Bonyaa gjorde en bra match och kunde ta bort de långa höga bollarna och Grebbestad kunde hålla undan.


Efter matchen fick jag en liten pratstund med Peter Levin

Peter Levin, En på förhand tuff bortamatch där vi hade tre ordinarie spelare borta men vi svarar för en riktigt bra match ändå och kan vinna med 3-2
– Absolut. Det var väldigt stark insats av killarna. Det blev många som fick spela på ovana platser. Vi hade som du sa tre som varit ordinarie borta idag men ersättarna går in och gör det formidabelt.

Jeremy Bonya exempelvis och Emil Dahl-Holmqvist har inte spelat många minuter tidigare. Emil med en tuff start men båda svarade sedan för bra insatser.
– Ja, Vårgårda spelade bra bollar på djupet ut på Emils kant. Vi fick lite problem med det men Vårgårda fick egentligen inte ut så mycket av det. Efterhand kom Emil på hur han skulle lösa det och sedan gjorde han det bra resten av matchen.

Vi var lite illa ute i första där Vårgårda hade två ribbträffar?
– Ja, det får man väl säga men bollen skal ju in i mål med.

Bra start på andra halvlek och ett tidigt ledningsmål av Oskar Lindberg och då såg det riktigt bra ut en period
– Ja, där hade vi en bra period och Oskar Lindberg gjorde det bra när han vek in från vänster och avslutade bra.

Vårgårda kvitterade sedan men vi slog tillbaka omgående med två snabba mål
– Jag tror det var viktigt för oss idag att vi fick 1-2 snabbt. Vi såg lite trötta ut just där dom fick 1-1. Men 1-2-målet gav oss extra stryka

2-3 med åtta minuter kvar av ordinarie tid men det var aldrig riktigt oroligt
– et var varmt idag och en del av oss var trötta på slutet men något riktigt hot kom dom inte med.

Vårgårda IK-GIF 2-3 Vårgårda IK Bilder Vårgårda-Grebbestad

Bilder Vårgårda-Grebbestad

Nu finns det 43 bilder i Galleriet.

Gå via menyrad och Galleri eller via länk nedan:

Se bilder från Vårgårda-Grebbestad från Grebbestads hemsida

3 av 5 mål från gårdagens match finns med

Så här långt 40 av 46 mål i Grebbestads matcher med på bild vilket är 86,96 %. :-)

Vårgårda IK-GIF 2-3 Vårgårda IK Decimerat Grebbestad vann borta mot Vårgårda

David är tillit MFF och tror själv på en plats under året😀 Det vore ju fantastiskt med en GIFFARE i Sveriges bästa lag💪

Div II Norra Götaland
2021-11-28 13:00

YXHULTS IK
0-0

Kumla IP, Kumla
Träningsmatch
2022-02-12 13:00
EDS FF (b)
SJB Arena, Ed


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.