28/5 1922
 
100 år
28/5 2022
 


Grebbestad-Vårgård...

Grebbestad-Vårgård...

Grebbestad-Vårgård...

Grebbestad-Vårgård...
36 bilder till i galleriet
Grebbestad klart för kval till div 1 efter seger mot Vårgårda

Grebbestad vann hemma mot Vårgårda med klara 4-0 (2-0). Detta samtidigt som Stenungsund överraskande föll mot Torslanda. Resultaten gör nu att Grebbestad har 5 poängs försprång på Stenungsund inför nästa helgs match mot just Stenungsund.

Första halvlek
Grebbestad började annars matchen lite trevande mot Vårgårda som under de inledande 10 minuterna var bättre än Grebbestad och oj vad nära det var att det var Vårgårda som gjort det första målet i matchen.

Vårgårda öppnade alltså piggt och efter elva minuter fick man matchens första målchans när ett uppspel nådde Mohammed Abdulrahman som tog emot och sköt från ca 20 meter. Skottet var bra men smet strax utanför Jonatan Hårenbergs högerstolpe.

Grebbestad jobbade sig sedan in i matchen och efter 16 minuter fick man sin första chans i matchen. Det var efter ett inkast som kast och Anton Henriksson fick bollen och släppte till Oskar Lindberg som tog sig till skottläge. Läget var bra men Oskars vänsterskott var mindre bra och smet klart utanför.

Efter 18 minuter uppstod en lurig situation för Jonatan Hårenberg. Efter ett motlägg for bollen högt upp i luften och ner i backen och efter en lurig studs på den skruvade bollen lyckades till slut Jonatan Hårenberg reda ut det hela i kamp med Vårgårdaspelare.

Tre minuter senare var vi beredda att notera 0-1 men Grebbestad klarade sig turligt undan ett baklängesmål. Isac Spanedal i Vårgårda var mycket pigg under första 45 minuterna och startade ett anfall där han drev in i planen och sedan passade vidare och efter ny passning i djupled var plötsligt Richard Wartmark fri mot Jonatan Hårenberg. Richard lyfte bollen fint förbi Jonatan men fick se bollen passera bortre stolpen precis på fel sida med Vårgårdas ögon sett.

Men nu började Grebbestad ta över mer av matchen och efter 27 minuter vann Joakim Berggren en duell på högerkanten och kunde löpa sig mot ett fint läge som dock Vårgårdas målvakt kunde klara med en bra fotparad.

Men sedan kom Grebbestads ledningsmål bara tre minuter senare. Oskar Lindberg fick ett uppspel, tog emot och passade till Anton Henriksson som på ett tillslag fint satte 1-0. Vackert mål!

Tre minuter senare i minut 33 var Grebbestad nära igen när Victor Edvardsson slog en boll på djupet dör Christoffer Söderlund blev fri men klarade inte att få nicken på mål utan bollen smet över i fritt läge.

Men 2-0 kom ändå ganska snabbt för ytterligare tre minuter senare, i 36:e minuten, kom Grebbestad i ett fint anfall där man lyfte in till Anton Henriksson som fint tog emot, höll undan och passade till Viktor Adebahr som kunde trycka in 2-0!

I 43:e minuten fick Grebbestad en frispark i fint läge. Joakim Berggren klippte till men skottet kam för nära Niklas Eriksson som klarade säkert.

Minuten senare var det nära att Vårgårda kunde tagit sig in i matchen då man fick ett trippelläge. Först var det Mohammed Abdulrahman som blev fri mot Jonatan Hårenberg som kom ut bra och klarade. Returen till Richard Wartmark som hade snäv vinkel och Jonatan Hårenberg klarade igen. Men nu befann sig Jonatan Hårenberg utanför sitt mål när nästa retur gick ut till Ahmed Baker som klippte till men Jonatan hann in i mål och fick upp händerna och kunde styra undan till en hörna.

Andra halvlek
Andra halvlek handlade egentligen bara om Grebbestad. Vårgårda som tidigare i veckan säkrat kontraktet uppträdde håglöst och Grebbestad fick stora ytor. Första målchansen kom efter 51 minuter via en hörna dör Mathias Hegeland kom bra men bollen var aningens hög och nicken smet över.

Två minuter senare kom nästa läge för Grebbestad när Anton Henrikssons fina inspel nådde Oskar Lindberg som dock sköt över från nära håll.

Minuten senare var Grebbestad nära igen. Då hade det gått 54 minuter och det var Christoffer Söderlund som fint väggspelade med Oskar Lindberg och blev fri men Niklas Eriksson klarade Christoffers friläge.

Efter den fina starten skulle det ändå inte dröja allt för länge innan 3-0 kom. Det kom efter ett bra Grebbestadsanfall på högerkanten där ett inspel sedan styrdes i en hög båge mot en bit bortanför den bakre stolpen där Viktor Adebahr dök och och spelade in till en fri Anton Henriksson som satte bollen i nät. Tid 58 minuter.

Två minuter efter detta kom rapporten som man knappt trodde var sann, speakern Anders Eklund löste upp: Torslanda har kvitterat till 1-1 mot Stenungsund, Torslanda har gjort 2-1, Torslanda har gjort 3-1. Allt inom några minuter. Med 3-0 för Grebbestad var Stenungsund nu tvungna att vända tillbaka på matchen för att det fortsatt skulle gälla något i sista rundan.

Antons tredje
Grebbestad spelade nu bra och efter 67 minuter small det igen och som det gjorde det. En blixtrande omställning med först en perfekt boll från Andrew Palumbo mot Oskar Lindberg som störtade mot mål. Oskar hade en försvarare emot sig men han hade även Anton Henriksson med sig och när vi närmade oss 16-metaren passade Oskar över till Anton vars avslut var perfekt. Vilken oerhört vacker omställning och mål!

Med 67 minuter gångna och flera spelare på två varningar skred ledarna till verket och bytte ut 5 av spelarna som stod på två varningar. Klokt och taktiskt smart!

Med tio minuter kvar av matchen slog Christoffer Söderlund ett bra inlägg mot Anton Henriksson med Antons nick smet halvmetern utanför.

På slutet kom Vårgårda lite högre upp i planen och efter en hörna fick Isac Spanedal skottläge men bollen smet strax utanför.

Efter 87 minuter tappade Oskar Landgren bollen på högerkanten och Vårgårda spelade in till Mohammed Abdulrahman som klippte till och fick en kanonskott men Jonatan Hårenbergs räddning var lika kanon, strålande helt enkelt.

Sedan strax efter matchslut mellan Grebbestad och Vårgårda kom rapporten som sa att Torslanda höll undan för Stenungsund och vann med 3-2. Ett resultat som gör att Grebbestad är klart för kval till div 1!

Matchen nästa vecka mot Stenungsund blir därmed inte så nervkittlande som man var helt säker på att matchen skulle vara.

Efter matchen fick jag en liten pratstund med Mikael Mattsson

Mikael Mattsson, seger med 4-0 och Stenungsund tappade i sin match. Grebbestad är klara för kval. Hur känns det just nu?
– Det känns ju gott att slippa en avgörande match i sista omgången. Så det känns underbart!

Matchen som sådan då. Vårgårda tyckte jag började ganska bra
– Ja, nja. Det kanske dom gjorde så och dom hade väl någon chans där men annars var det väl inte mycket att säga om detta. Vi var bättre än dom i stort sett hela matchen.

Vi tog över matchen sedan och det kom två snabba mål som sänkte dom
– Ja, och sedan hade dom inte mycket att säga till om.

Andra halvlek, stor dominans och Vårgårda var viljelösa
– Ja, det var inte mycket dom försökte med. Det kändes stabilt och vi kunde spela av matchen på ett säkert sätt.

Skönt att kunna spela sista matchen utan press?
– Det är ju förstås skönt. Det är ju inte fel och nu vet man ju vad som gäller och vi kan börja ladda för kval. Detta blir en bra förmatch till kvalet.

Någon spelare att lyfta fram idag?
– Det var en stabil insats rakt igenom men det är klart, Anton Henriksson sticker väl ut, tre mål och en assist. Sedan var även Mathias Hegeland bra och vi fick hålla nollan igen.

GIF-Vårgårda IK 4-0 Vårgårda IK Bilder Grebbestad-Vårgårda

Bilder Grebbestad-Vårgårda

Nu finns det 39 bilder i Galleriet.

Gå via menyrad och Galleri, eller följ länk nedan:

Se bilder från Grebbestad-Vårgårda från Grebbestads hemsida

Alla fyra målen med på bild

Så här långt 83 av 97 mål i Grebbestads seriematcher med på bild vilket är 85,6 %. :-)

GIF-Vårgårda IK 4-0 Vårgårda IK Grebbestad klart för kval till div 1 efter seger mot Vårgårda

David är tillit MFF och tror själv på en plats under året😀 Det vore ju fantastiskt med en GIFFARE i Sveriges bästa lag💪

Div II Norra Götaland
2021-11-28 13:00

YXHULTS IK
0-0

Kumla IP, Kumla
Träningsmatch
2022-02-12 13:00
EDS FF (b)
SJB Arena, Ed


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.