28/5 1922
 
100 år
28/5 2022
 


Grebbestad-Oddevol...

Grebbestad-Oddevol...

Grebbestad-Oddevol...

Grebbestad-Oddevol...
2 bilder till i galleriet
Tredje uddamålssegern när Grebbestad besegrade Oddevold

En relativt jämn match där Grebbestad hade fler och bättre lägen än Oddevold. Matchen avgjordes i 74:e minuten då Grebbestad fick en frispark som Joakim Berggren fint skruvade in.

Första halvlek
Det var bra tempo i matchen redan från början och Oskar Lindberg kunde så när ta sig till ett friläge redan under matchens första 40 sekunder men en försvarare kunde komma in och bryta i sista stund.

Även nästa målchans kom till Grebbestad då Christoffer Söderlund fick ett friläge efter en härlig långboll från David Karlsson men Christoffers avslut smet strax utanför.

Strax efter fick Oddevold ett bra omställningsläge efter slarv av Grebbestad och man kom 2 mot en med Viktor Mollapolci med bollen. Han valde att skjuta och Grebbestads mittback Mathias Hegeland var mycket följsam och kunde täcka skottet.

Efter 18 minuter kom Grebbestad med en ny långboll, nu från Mathias Hegeland och Joakim Berggren tog fint med sig bollen förbi sin försvarare och kom fri mot Ali Hasan som kom ut bra och räddade.

Efter kom Oddevold bra med snabbt fint passningsspel ca 25 meter från Grebbestads mål och man spelade in till Elliot Stroud som tog emot och sedan sköt bra. Bra fart på bollen men Grebbestads målvakt Mattias Jansson var bra med och kunde tippa bollen till en hörna.

Två minuter senare slarvade Oddevold och Grebbestad kunde ställa om bra. Boll ut på Andrew Palumbo som med ett inspel hittade Oskar Lindberg som släppte vidare till Victor Edvardsson vars skott säkert räddades av Ali Hasan.

Strax efter fick Mahmoud Abed-Al-Mouti ett bra skottläge men skottet smet klart över.

Lite senare lyfte Grebbestad in en frispark som Ali Hasen lätt pplockade ner och startade en kontring med Mahmoud Abed-Al-Mouti som fick till ett fint inspel men varken Grebbestads försvar eller Oddevolds spelare nådde det farliga inspelet.

Andraboll kom tillbaka till Oddevold och Elliot Stroud fick nytt bra skottläge men skottet gick rakt på Mattias Jansson som klarade och Mahmoud Abed-Al-Mouti kom inte rätt till returen.

Efter 44 minuter tvingades Grebbestad Mathias Hegeland och Oddevolds Philip Engelbrektsson till byte sedan dom nickat ihop men vad jag förstår så var det ingen större fara med någon av dom utan de byttes för att inte riskera något.

Andra halvlek
Grebbestad gjorde sedan ett byte till då Lukas Bäckström kom in i stället för Christoffer Söderlund som tidigare varit skadad och nu fick sina första 45 minuter.

Och inhopparen Lukas Bäckström borde nog gett Grebbestad ledningen i 49:e minuten. Detta sedan han blivit frispelad av Andrew Palumbo men avslutet från relativt nära håll missade målet.

Tre minuter senare fick Grebbestad ett nytt bra läge efter en långboll av David Karlsson mot Oskar Lindberg som kom fri mot Ali Hasan som fick avslutet på sig och han fick bollen till en hörna.

På den följande hörnan ställde Oddevold om snabbt och kom i en bra kontring med nytt fint inspel centralt där Grebbestad Jimmie Larsson läste spelet utmärkt och kunde ta undan bollen.

Oddevold hade sedan en bra period spelmässigt men utan att skapa målchanser. I stället var det Grebbestad som efter 14 minuter fick en ny bra chans sedan Filip Hansson via bra slit lyckats få ut bollen till Andrew Palumbo som fick in den mot Lukas Bäckström vars avslut återigen missade målet. Dock var detta i ett svårare läge.

Efter 62 minuter kunde Oddevold fint ställa om då Grebbestad kom för högt med flera personer och Albrim Demalijaj kom 1 mot 1 med jimie Larsson som dock läste sönder Albrim och kunde tämligen enkelt bryta.

Efter 72 minuter fick Elliot Stroud sitt andra gula kort och fick lämna matchen och Grebbestad fick en frispark i fint läge.

Frisparken slogs i den 74:e minuten av Joakim Berggren som fint skruvade den runt muren och i mål till 1-0. Men hur stod muren? Nja, känns inte som Ali Hasan fått den riktigt rätt?

Efter 78 minuter höll Grebbestad på att ställa till det rejält med ett för kort tillbakaspel till Mattias Jansson där Oddevolds Imnes Omicevic (tror jag det var) hann emellan och spelade bollen förbi Mattias Jansson in mot mål. Vem där? Jo naturligtvis Jimmie Larsson!

I slutminuterna borde nog Oddevold fått ett andra rött kort då Thomas reinfjord var förbi försvaret när han revs ner av Alexander Almqvist men märkligt nog fick Grebbestad inte ens en frispark, oerhört märkligt.


Efter matchen fick jag en liten pratstund med Segerskytten Joakim Berggren

1-0 mot Oddevold Vad är din bedömning av matchen som helhet?
– Jag tycker vi börjar riktigt bra i matchen. Vi ligger kompakt och följer vår plan perfekt. Sedan blir det ände en del fram och tillbaka under de första 45 minuterna. Christoffer Söderlund har ett friläge bla så jag tycker vi hade de bättre målchanserna.

Den andra halvleken då?
– Då tycker jag vi är bättre än dom hela halvleken. Trotts att Mathias Hegeland och Christoffer Söderlund byter, dom som kommer in gör ett jäkla bra jobb!

Du fick nöjet att sätta segermålet direkt på en frispark. Jag tror muren borde stått lite fel vilket är min känsla. Eller var det en väldigt bra frispark av dig?
– Den var faktiskt rikt bra måste jag få säga. Jag skruvar den runt muren. Jag kan kanske köpa lite att muren står lite fel men bollen satt perfekt vid stolpen och är svår för målvakten att ta.

Du som är från Uddevalla, måste kännas bra med ett segermål mot ett Uddevallalag?
– Ja, det var skönt. Det är sådant som behövs.


Efter matchen fick jag en liten pratstund med tränare Peter Levin

Seger mot Oddevold. Din känsla efter matchen?
– Jag tycker vi gör en bra insats. Spelet går väl lite fram och tillbaka men jag tycker vi har ganska bra kontroll och det är nog vi som skapar flest målchanser.

Det håller jag med om, vi har några fina lägen medans dom mer hade några bra skott utifrån
– Dom hade väl et skott som gick strax över ribban. Vi hade lite mer och då ganska bra chanser som kanske skulle ha resulterat i något mål?

Oddevold hade en fin kort period tidigt i andra men i övrigt var vi bra med och kanske något bättre?
– Ja det tycker jag. Oddevold gick mer på kontringar i den andra medan vi förde spelet. Flera yngre killar kommer in och gör det mycket bra. Dom vågar att följa med upp i anfall och spelar med bra fart

Bäckström med ett superläge i den andra. Oskar Lindberg fri
– Det är små marginaler och visst kan vi bli bättre på att sätta dessa men nu lyckades vi i stället sätta en frispark som gav oss segern.

Någon spelare att lyfta fram idag
– Jimmie Larsson ser stabil och säker ut och läser spelet på ett ypperligt sätt. Sedan har vi bland annat Lukas Berntsson som kom in det sista i första och spelade hela andra och gjorde det bra. Flera andra gjorde även dom bra insatser.

GIF-IK Oddevold 1-0 IK Oddevold Några få stackars bilder från Grebbestad-Oddevold

Några få stackars bilder från Grebbestad-Oddevold

På grund av kyla, frysa om fingrarna och oladdat kamerabatteri får ni hålla till godo med endast 6 st bilder från gårdagens match.

Se bilder från Grebbestad-Oddevold från Grebbestads hemsida

GIF-IK Oddevold 1-0 IK Oddevold Tredje uddamålssegern när Grebbestad besegrade Oddevold

David är tillit MFF och tror själv på en plats under året😀 Det vore ju fantastiskt med en GIFFARE i Sveriges bästa lag💪

Div II Norra Götaland
2021-11-28 13:00

YXHULTS IK
0-0

Kumla IP, Kumla
Träningsmatch
2022-02-12 13:00
EDS FF (b)
SJB Arena, Ed


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.