28/5 1922
 
100 år
28/5 2022
 
Hisingsbacka FC 1 - 3 Grebbestads IF
         
 
       
     
         
   
15. Markus Svensson
Ut: 9. Andrew Palumbo
In: 23. Granit Berisha
0-1
Ut: 5. David Karlsson
In: 18. Oscar Landgren
Ut: 8. Victor Edvardsson
In: 19. Edison Kelmendi (Hajdari)
18. Oscar Landgren
1-14. Mathias Hegeland
Assist: 16. Joakim Berggren
2-116. Joakim Berggren
3-116. Joakim Berggren
Assist: 6. Thomas Reinfjord
Ut: 6. Thomas Reinfjord
In: 20. Amel Licina


Hisingsbacka-Grebb...

Hisingsbacka-Grebb...

Hisingsbacka-Grebb...

Hisingsbacka-Grebb...
27 bilder till i galleriet
Ny vinst, 3-1 mot Hisingsbacka

7:e raka segern:

Klen avslutning på första halvlek, underläge efter 53 minuter. Oscar Landgren utvisad efter 65 minuter. Då vände Grebbestad snabbt på matchen med 3 mål på tio minuter och vann med 3-1. Målskyttar: Joakim Berggren 2 och Mathias Hegeland.

Första halvlek
Hisingsbacka öppnade matchen med mycket bollinnehav i sin backlinje och Grebbestad låg rätt så dom inte kom framåt.

Grebbestad högg framåt vid lägen och första målchansen kom efter sju minuter. Detta efter en bakåtpassning till egna målvakten Johan Ingwallzén som inte fick någon bra träff. Bollen hamnade hos Joakim Berggren som drev in och sköt men Johan Ingwallzén var med bra och räddade.

Efter en kvart kom Andrew Palumbo på högerkanten och fick till ett bra inspel mot Thomas Reinfjord men Johan Ingwallzén kom med en djärv dykning ut och kunde styra undan bollen.
D
Två minuter senare kom Grebbestad igen. Hisingsbacka tappade bollen och Grebbestad ställde om snabbt med Andrew Plumbo som slog en bra krosspassning till Joakim Berggren som vek in och sköt vid första stolpen där Johan Ingwallzén var med bra och räddade till en hörna.

Efter 33 minuter stötte Christoffer Söder fram fint och slöppte bollen till Thomas Reinfjord som lyfte in bollen. Johan Ingwallzén boxade bort men bollen hamnade hos Victor Edvardsson vars skott smet strax utanför.

Annars kan man säga att första halvtimmen styrde Grebbestad spelet bra men däremot var sista kvarten mindre bra.

Hisingsbackas första målchans kom efter 33 minuter. Man slog en djupledsboll på Kevin Likwe som kom fint och sköt bra men Mattias Jansson räddade bra med en fotparad.


Andra halvlek
Grebbestad öppnade sedan piggt i den andra och efter 50 minuter kom man snabbt på högerkanten och hittade in till Joakim Berggren som klippte till. Bra träff och bollen såg ut att stoppas av täckande försvarare men armarna men ingen straff till Grebbestad.

Efter en pigg start av Grebbestad tog Hisingsbacka överraskande ledningen efter 53 minuter. Mathias Hegeland skulle spela undan men tog för lång tid på sig och Desmond Richards kunde sno bollen och kom fri med Mattias Jansson och rullade in 1-0.

Tre minuter senare spelade Joakim Berggren in, bollen bröts men hamnade hos Markus Svensson som fick på ett halvfarligt skott men strax utanför.

Efter detta blev Grebbestad för en period passivare i spelet. Grebbestad tvingades sedan till ett andra byte då Oscar Landgren kom in.

Efter en kvart kom Hisingsbacka i ett bra anfall på högerkanten med inspel och Desmond Richards sköt direkt men strax utanför.

Utvisning satte fart på Grebbestad
Oscar Landgren som kom in efter 56 minuter fick sedan ämna planen efter 65 minuter målchansutvisad.

Nu såg det egentligen inte bra ut. Underlage och en svag period i matchen. Men på något vis verkade detta ändå sporra Grebbestad och 14 minuter efter utvisningen ledde Grebbestad matchen med 1-3.

64 min: Först fick man en frispark utanför 16-meteren ner mot kortlinjen. Joakim Berggren slog den lågt in och där dök Mathias Hegeland upp oh satte 1-1.

69 min: En Hisingsbackaspelare föll olyckligt med bollen. Markus Svensson snodde då enkelt bollen och spelade fram Thomas Reinfjord som fick med sig en straff då han var på väg igenom. Straffen satte Joakim Berggren säkert till 1-2

Grebbestad kombinerade strax efter fint på vänsterkanten och Granit Berish fick på en volley som dock satt i burgaveln.

79 min: Christoffer Söderlund vann en närkamp fem meter in på Hisingsbackas planhalva. Han fick fram bollen till Thomas Reinfjord som hittade fram till Joakim Berggren som tog med sig bollen och distingt sköt 1-3.

Efter detta backade Grebbestad mer hm och lät Hisingsbacka föra spelet men dom hade svårt att skapa något framåt.

I stället hade Grebbestad en bra kontring efter 84 minuter där Edison Kelmendi hittade Thomas Reinfjord som släppte vidare till Joakim Berggren som fick ett friläge. Men Johan Ingwallzén kom ut fint och gjorde en strålande räddning till hörna.

Efter 86 minuter kom Hisingsbacka med en bra djupledsboll på inhopparen Haris Skenderovic som sköt men Mathias Hegeland jobbade med bra och kunde täcka skottet till en hörna.

Hisingsbacka FC-GIF 1-3 Hisingsbacka FC Bilder Hisingsbacka-Grebbestad

Bilder Hisingsbacka-Grebbestad

Nu finns det 31 bilder i Galleriet.

Gå via menyrad och Galleri, eller klicka på länk nedan:

Se bilder från Hisingsbacka-Grebbestad från Grebbestads hemsida

Hisingsbacka FC-GIF 1-3 Hisingsbacka FC Ny vinst, 3-1 mot Hisingsbacka

Det var skönt att höra. Hoppas att han snart kan spela igen.

Div II Norra Götaland
2022-08-12 19:00

SÄFFLE SK
1-2

Siljevi, Grebbestad
Div II Norra Götaland
2022-08-20 14:00
KARLSLUNDS IF FK (h)
Siljevi, Grebbestad


 
FIK/GIF Herrar
Svarteborg FK (h)
2022-08-21 16:00
Fjällbacka IP, Sälvik

P08
IK Svane (b)
Imorgon 19:00
Svanevallen

P08
Hedekas IF (h)
2022-08-19 18:30
Siljevi

F07-09
Skärhamns IK (b)
2022-08-20 17:00
Tjörns Sparbank Arena