Grebbestad-Ahlafor...

Grebbestad-Ahlafor...

Grebbestad-Ahlafor...

Grebbestad-Ahlafor...
40 bilder till i galleriet
Vackra mål när Grebbestad vann klart mot Ahlafors

Grebbestad vann med 4-1 (2-1) men bakom detta döljer sig ändå en jämnare match än vad tavlan visade när matchen var slut.
Grebbestads målskyttar var i tur och ordning: Granit Berisha, Ylber Maloku, Lukas Bäckström och Oskar Lindberg.

Första halvlek
Grebbestad var det bättre laget under de första 45 minuterna och man var även det lag som öppnade bäst. Men första målchansen den gick till gästerna Ahlafors som fick en frispark i bra läge efter 12 minuter. Men skottet från Cornelis Leckborn gick via Grebbestadsmuren till en hörna.

Men det blev Grebbestad som tog ledningen i matchen. Ett misslyckat uppspel från Ahlafors hamnade hos Granit Berisha som drev framåt och klippte till med ett långskott som satt fint bakom Andreas Skånberg. Tid 17 minuter!

Även om Grebbestad förde spelet hade Ahlafors en del chanser och efter 22 minuter kom Cornelis Leckborn i bra läge och sköt men skottet gick rakt på hemmamålvakten Mattias Jansson som inte hade några problem.

Minuten senare hade Ahlafors en frispark och man spelade kort och Cornelis Leckborn sköt utifrån. Mattias Jansson hade lite problem med skottet som han ändå klarade till en hörna.

Hörnan i den 24 minuten gav en kvittering. Man spelade en låg variant och en spelare släppte bollen och bollen hamnade hos Ahlafors bäste målskytt Cornelis Leckborn som placerade in bollen från strax utanför 16-metaren.

Drömmål av Ylber och snabbt tillbaka i ledning
Men Ahlafors han knappt jubla färdigt innan Grebbestad åter var i ledningen. Grebbestad kom från vänster och hittade in till Granit Berisha som släppte fram till Ylber Maloku som dribblade fram och klippte till. Och som han klippte till, bollen for otagbart upp i krysset,
2-1 för Grebbestad efter 26 minuter. Vilket fantastiskt mål och vilket sätt för Ylber att presentera sig för hemmapubliken även om dom är få i dessa tider.

Efter 31 fick Ahlafors ett 2 mot 1 läge och Hamdan Ramada hittade Arvin Nabi som fick bra skottläge men skottet rakt på Mattias Jansson.

Strax efter hade Grebbestad en hörna. Granit Berisha lyfte in och Mathias Hegeland kom upp bra på bakre när Andreas Skånberg kom lite på mellis men Mathias nick ändå klart över.

Efter 34 minuter kom Ahlafors igenom fint efter fint passningsspel och Niclas Elfing passade mot Cornelis Leckborn som fick ett jätteläge men Oscar Landgren kom in fint och gjorde en härlig brytning, till ingen nytta då Ahlafors blev avvinkade för offside.

Efter 36 minuter anföll Ahlafors igen men Grebbestad bröt med en brytpassning av Lukas Benrtsson och bollen blev till ett friläge för Oskar Lindberg. Oskar var hårt upvaktad av Ahlaforsförsvaret hela vägen och i slutändan kom Andreas Skånberg ut bra och räddade Oskars avslut.

Efter 41 minuter tappade Grebbestad boll offensivt och Ahlafors ställde om snabbt Grebbestad blev kort med folk hem och Arvin Nabi fick ett ypperligt läge men Mattias Janssons räddning var strålande till en hörna.

Grebbestad bäst spelmässigt i först halvlek men ände att antal lägen för Ahlafors.

Andra halvlek
Oskar Lindberg var nära att se till att Grebbestad fick en drömstart på den andra halvleken när han sköt ett härligt skott som steg och sedan dök fint ner men den dök något för tidigt och Andreas Skånberg kunde klara skottet.

Annars blev det mycket Ahlafors i inledningen av den andra halvleken och första 30 var dom det spelförande laget.

Efter 51 minuter fick Grebbestad en frispark från ca 30 meter. Stärkt av det fina 2-1 målet provade Ylber Maloku med skott och Andreas Skånberg fick stora problem men lyckades i sista stund få ut et ben och klara och sedan lägga beslag på returen framför framstormande Grebbestadsspelare.

Grebbestad ställde något senare om fint och Andrew Palumbo hittade Joakim Berggren som kom i vänsterläge men skottet gick rakt på Andreas Skånberg.

Efter 57 minuter spelade Niclas Elfving fint i djupet mot Cornelis Leckborn men Oscar Landgren lyckades få en fot på bollen hem till Mattias Jansson som kunde rensa bort bollen.

Efter 69 minuter fick man en frispark i liknande läge som efter 12 minuter av matchen. Lika fint läge, samma skytt, Cornelis Leckborn ,och samma resultat. Skott via muren till en hörna.

Efter mycket Ahlafors kunde Grebbestad få till en spelvändning efter 73 minuter. Lukas Berntsson släppte till Oskar Lindberg som lyfte in och Lukas Bäckström kom med en härlig språngskalle och bollen satte perfekt vid första stolpen otagbart, 3-1 för Grebbestad.

Efter detta blev det mer Grebbestad och Ahlafors tappade det finna spelet. Man jobbatde bra mot anfall men när man blev av med bollen var det många som bara lunkade hemåt vilket gav Grebbestad stora ytor.

4-1 kom efter 85 minuter. Grebbestad. Grebbestad hade en hörna och i andraläget fick Victor Edvardsson bollen och lyfte in mot bakre stolpen där Oskar Lindberg var märkligt fri och kunde nicka in bollen.

Efter detta hände det inte så mycket mer och Grebbestad hade tagit en mycket fin skalp mot et Ahlafors som gjort det mycket bra hittills i serien.

Efter matchen fick jag en liten pratstund med Ylber Maloku som gjorde det fina 2-1-målet

Vi ledde i paus. Jag tycker vi var det bättre laget i första halvlek. Vad tycker du?
– Det var mycket svårspelat på planen efter allt regn men det var en fin seger. Första halvlek var mer intensiv än den andra och vi lyckades göra ett par mål. I slutändan var vi det bättre laget och vann rättvist.

Du fick göra ett fantastiskt mål direkt efter deras mål, berätta
– Det var ett fint mål. Extra roligt då det var min första match på hemmaplan. Det var ett bra skott och jag är så glad över målet.Efter matchen fick jag en liten pratstund med tränaren Peter Levin

Peter, Fina 4-1 mot Ahlafors som gått bra hittills i serien, stort grattis
– Tackar!

4-1, klara siffror men ändå tufft i matchen. Och 4-1 var väl kanske mer än vad vi kunde hoppas på före matchen men tanke vad Ahlafors gjort tidigare i serien?
– Ja absolut. Men vi skapade bra målchanser och lyckades göra mål på en del av dom och då kan det rinna iväg till 4-1.

I första halvlek kände jag att vi var det bättre laget, 1-0 av Granit Berisha innan Ahlafors lite överraskande kvitterade?
– Vi var bra i första halvlek. Spelet böljade väl fram och tillbaka en del men det var stabilt i den första halvleken.

Ylber Maloku med ett fantastiskt mål direkt efter deras kvittering
– Ett mycket fint mål! Sedan var det nog viktigt för oss. Som du sa, 1-1 målet kom lite överraskande och jag tror det var viktigt med 2-1 ganska fort efter. Det kändes ändå som Ahlafors var lite på gång i matchen där. Så det var gott med 2-1 så snabbt inpå.

Mycket Ahlafors som tryckte tillbaka oss i perioder men kanske ändå inte skapade så många chanser?
– Nej, dom hade nog finare chanser i den första halvleken när dom kom in från kanten. Dom spelade bra i första halvan av andra halvlek. Var på väg igenom med fina väggspel och hade lite halvchanser. Men vår backlinje och Mattias Jansson är ganska säkra.

Vi fick större och större ytor på slutet och Ahlafors jobbade väl inte jättebra hemåt?
– Jag tror du tänker på perioden direkt efter vårt 3-1. Det är klart, dom spelade bra och så kontrar vi in 3-1 och då blev det tufft mentalt för dom. Dom var ju tvungna att gå fram för att få mål med … Men nu var det vi som stack ifrån i stället.

Extra starkt av Grebbestad i dag med tanke på två tunga avbräck från förra matchen. Christoffer Söderlund opererad och Jesper Mattsson borta med skada.
– Ja men samtidigt fick vi in Ylber Maloku till laget. Våra yngre killar som har startat på slutet, Lukas Berntsson och Oscar Landgren, jag tycker dom växer för varje match vilket gör att det är konkurrens om platserna även om vi inte har en jättebred trupp. Så vi hanterar det bra i truppen.

GIF-Ahlafors IF 4-1 Ahlafors IF Bilder Grebbestad-Ahlafors

Bilder Grebbestad-Ahlafors

Se 44 bilder från matchen. Bland annat samtliga 5 målen!

Gå via menyrad och Galleri eller följ länk nedan

Se bilder från Grebbestad-Ahlafors

GIF-Ahlafors IF 4-1 Ahlafors IF Vackra mål när Grebbestad vann klart mot Ahlafors

Blev lite chockad i morse när jag såg slutresultatet. Efter att läst Jannes reportage verkar det som en rättvis seger. Nu glömmer vi detta och taggar till inför nästa match.

Div II Norra Götaland
2023-06-02 19:00

TORSLANDA IK
1-5

Torslandavallen 1, Torslanda
Div II Norra Götaland
2023-06-10 14:00
IFK SKÖVDE FK (h)
Siljevi, Grebbestad


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.