28/5 1922
 
100 år
28/5 2022
 
IFK Tidaholm 1 - 3 Grebbestads IF
         
 
         
   
         
   
1-09. Valon Gashi
2-011. Jesper Mattsson
Assist: 9. Valon Gashi
3-011. Jesper Mattsson
Assist: 7. Isac Ohlsson
Ut: 21. Philip Hällgren
In: 12. Amel Licina
Ut: 9. Valon Gashi
In: 14. Joakim Berggren
Ut: 66. Jimmie Larsson
In: 4. Noel Lindahl
1. Mattias Jansson
3-1


Tidaholm-Grebbesta...

Tidaholm-Grebbesta...

Tidaholm-Grebbesta...

Tidaholm-Grebbesta...
18 bilder till i galleriet
Viktiga poäng för Grebbestad som vann 3-1

Skönspelet uteblev men Grebbestad tog med sig tre viktiga poäng hem i mötet med Tidaholm. Valon Gashi öppnade målskyttet och Jesper Mattsson satte två mål, detta gav 3-1 för Grebbestad.

Första halvlek
Viktiga poäng stod på spel för Grebbestads del mot ett Tidaholm så förra helgen blev klara för div. 3. Så frågan var om man kunde mobilisera gnista med ett Grebbestad som verkligen behövde poängen med sig hem.

Och faktum är att första 20 minuterna gick till hemmalaget Tidaholm som var bättre och mer taggade som det såg ut och Grebbestad fick inledningsvis inte till något alls.

Matchens som det såg ut att kunna bli första målchans kom efter sex minuter när man slog en bra djupledsboll på Jonathan Thurén som var på väg att bli fri när han inte fick med sig bollen när Jimmie Larsson var på väg att komma ifatt och då kunde Grebbestad få bort bollen.

Tidaholm fortsatte med piggt spel och Mattias Damm provade med skott utifrån efter 18 minuter men utan resultat. Efter detta ställd Grebbestad om snabbt för första gången i matchen och Valon Gashi spelade fint in mot Isac Ohlsson som kom fint men inte fick träff på bollen.

Sedan efter Tidaholms fina start kom några olycksminuter för dom. För i 21:a minuten slog man en svag passning i backlinjen, rakt till Valon Gashi som tackade och tog emot och placerade in 0-1!

Sedan han klockan bara ticka fram tre minuter till, till den 24:e minuten. Oliver Andersén lurade först Patrik Adamczyk fint men när han var på väg igenom kunde Grebbestad ändå bryta och då kläckte Oliver en mindre bra kommentar vilket genererade rött kort direkt från domaren.

Tunga minuter för Tidaholm som startat matchen bra.

Tidaholm var trots detta nära att kvittera när man på nytt spelade på djupet mot Mattias Damm. Mattias Jansson tvekade och hamnade lite fel men Mattias Damms avslut utanför.

Efter detta blev det ändå mer Grebbestad i avslutningen av första halvlek och man mer eller mindre punkterade matchen på några minuter.

Först, efter 31, minuter, spelade Grebbestad upp mot Valon Gashi som nickpassade till Jesper Mattsson som hade två man i ryggen men ändå lyckades vända upp och placera in 0-2, starkt av Jesper.

3-0 kom sedan av bara farten i 38:e minuten. Lukas Bäckström lyfte upp till Isac Ohlsson som gick på avslutt. Via ett försvarsben gick bollen i en båge mot bortre stolpe där Jesper Mattsson ensam och kunde enkelt förpassa bollen vidare i mål.

3-0 i paus. Bra resultatmässigt men så där spelmässigt.


Andra halvlek
Grebbestad fortsatt då en man mer på planen i den andra halvleken och vet inte riktigt vad man skall säga. Det var i alla fall långt ifrån en bra halvlek av Grebbestad som hade dåligt fart i passningsspelet och ofta gick på avgörande passningar framåt vilket inte fungerade något vidare.

I stället var Tidaholm fortsatt pigga när man gick på anfall och några minuter in på halvleken provade Mattias Damm med skott utifrån men högt, högt över.

Efter 55 minuter fick Grebbestad en frispark bra läge. Peter Mandic provade en fräckis med snabbt skott när Tidaholm skulle ställa upp muren men bollen smet strax utanför.

Efter 68 minuter lyfte Tidaholm in en frispark och Jonathan Thurén blev ensam vid bakre stolpen och drog bollen via ribban och över. Nära en reducering.

Tidaholm verkade ha bäst vilja och efter 75 minuter var Jonathan Thurén framme igen. Skottet via Grebbestadsben i en båge över målet.

Det skulle ändå tillslut bli en reducering för Tidaholm. Klockan tickade upp till 88:e minuten när ett skott tog på ett ben och damp ner till frie Jonathan Thurén som satte 1-3 och årets första hållna nollan för Grebbestad låter vänta på sig.

3-1 blev sedan slutresultatet och även om spelet inte var speciellt bra så var det ändå viktigast att poängen följer med hem till Grebbestad som passerade tre lag i den täta bottenstriden.
Efter matchen fick jag ett ord med tränaren Jonas Björk:


Jonas, dagens viktigaste händelse var väl ändå att vi plockar med oss tre poäng hem
– Så är det ju. Vi hade som mål att åka hit och vinna matchen vilket aldrig är lätt på beställning och jag är glad för tre poäng!

Om vi tittar på spelet då. Jag tycker att Tidaholm började bäst i matchen och var det bättre laget första 20 minuterna.
– Jag håller med dig även om 20 minuter var lite för långt. Men Tidaholm var bättre än oss i starten och dom hade mer energi än oss. Dom sprang mer än oss och dom gjorde det ganska bra. Men efter hand växte vi in mer och mer i matchen när vi fick fast bollen. Vi spelade lite rakare i början vilket inte gynnade oss direkt. Men när vi fick igen spelet tog vi över mer och mer. Vi hade turen och satte våra lägen och då tappade Tidaholm lite i intensitet.

Första målet var en riktig bjudning från Tidaholm?
– Jag trodde inte ens det blev mål först, jag såg inte att den gick in och deras målvakt var väl inte på plats heller? Det var ett konstigt mål men väldigt viktigt för oss.

Bara minuter senare fick vi även fördelen att spela med en man mer då Tidaholm drog på sig ett rött kort. Och när vi sedan genom Jesper Mattssons två mål gick fram till 3-0 såg det riktigt bra ut
– J, då kändes det klart. Sedan ändrade vi lite i spelet i den andra halvleken för att få mer bredd i spelet men vi gör en slät andra halvlek och det var ingen bra match från något av lagen. Det är svårt att göra mål på beställning och dom försvarade sig. Jag är besviken på andra halvlek men det viktigaste är att vi åkte hi och vann. Sedan hur det såg ut ute på planen är mindre viktigt

IFK Tidaholm-GIF 1-3 IFK Tidaholm Bilder Tidaholm-Grebbestad

David är tillit MFF och tror själv på en plats under året😀 Det vore ju fantastiskt med en GIFFARE i Sveriges bästa lag💪

Div II Norra Götaland
2021-11-28 13:00

YXHULTS IK
0-0

Kumla IP, Kumla
Träningsmatch
2022-02-12 13:00
EDS FF (b)
SJB Arena, Ed


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.