Grebbestad-Karlsta...

Grebbestad-Karlsta...

Grebbestad-Karlsta...

Grebbestad-Karlsta...
35 bilder till i galleriet
Grebbestad krossade Karlstad

När det som bäst behövdes svarade Grebbestad för en kanonmatch och vann klart hemma mot Karlstad. 6-1 (4-0) blev de klara sifforna som grundlades efter en kanonstart på matchen.

Första halvlek
Man såg snabbt i matchen hur Grebbestad tänkt spela mot ett normalt sett bollskickligt Karlstad. Grebbestad lade en man på Enes Tandirovic och en på Joel Gustavsson i uppspelsfasen och via aggressivt försvarsspel vann man gång efter gång boll högt upp.

Starten på matchen var årets bästa av Grebbestad och redan i andra minuten var det nära 1-0 när Philip Hällgren vann boll och spelade fram Valon Gashi som fick ett bra läge som Felix Ernstson klarade.

Vi hann sedan inte lämna den andra minuten innan nästa läge kom för Grebbestad. Grebbestad kastade ett inkast till Jesper Mattsson som lyfte in bollen till Valon Gashi som skarvade vidare till Isac Ohlsson som blev helt fri men Felix Erntsson lyckades rädda till en hörna.

Rivstarten stannade inte av där utan efter bara fem minuter kom ledningsmålet. Isac Ohlsson sökte Jesper Mattsson med ett inspel men en Karlstadsförsvarade lyckades bryta. Men inte bättre än att bollen hamnade hos Valon Gashi som prickade in 1-0!

Grebbestad fortsatte i högsta fart och via ett snabbt anfall där man rullade boll snabbt hann i Karlstad med. Isac Ohlsson hittade Jesper Mattsson med en perfekt boll och Jesper placerade in 2-0 efter bara nio minuters spel.

Nästa Grebbestadsläge kom efter en kvart när Oskar Landgren spelade på djupet och Valon Gashi han före den utrusande Felix Ernstson och lyfte bollen över honom men även över målet. Nära 3-0.

Minuten senare van Grebbestad boll högt upp igen och hittade snabbt fram till Valon Gashi som sköt från distans men strax utanför.

Efter 19 minuter kom Karlstad fram för första gången i matchen och det var Samuel Nielsen som tog sig förbi Shad Omar och avancerade framåt och sedan sköt men skottet smet klart utanför.

Efter detta jämnade spelet ut sig något för en period men även om Karlstad kom i spelet var det tunt framåt. Istället var det ett perfekt försvarsspel av Grebbestad som ofta vann boll på mitten genom Lukas Bäckström, Victor Edvardsson och Philip Hällgren.

Men så ökade Grebbestad fart igen och efter 33 minuter kom 3-0. Och detta efter efter5 lysande förarbete av Victor Edvardsson. Victor vann boll med en perfekt glidtackling och behöll bollen fint vid sin fot, reste sig upp, tunnlade nästa Karlstadsspelare innan han serverade Valon Gashi en perfekt boll. Valon blev fri och sköt säkert bollen i nät!

Två minuter senare kom Karlstads första avslut på mål och det var efter en omställning där Govand Haidar fick läget men Mattias Jansson hade inga problem med skottet.

I stället fortsatte Grebbestads fina spel och Valon Gashi fick nytt läge efter 38 minuter men Felix Ernstson räddade.

Men i 43 minuten kom nästa hemmamål. Nu var det Lukas Bäckström som fint vann boll och sedan lyfte ett långt inlägg som Jesper Mattsson mötte ganska långt ut med pannan och nicken blev perfekt då den i princip smet in i krysset. 4-0 efter en mycket bra första halvlek för Grebbestad.


Andra halvlek
Grebbestad öppnade bäst även i den andra halvleken och efter 53 minuter lyfte Victor Edvardsson in en frispark som Isac Ohlsson mötte bra med pannan men nicken smet tätt utanför och Felix Ernstson var även bra med och hade full kontroll.

Efter 55 minuter kom Karlstad i ett bra anfall. Joel Gustavsson hade väl egentligen ett bra skottläge men valde att spela på Govand Haidar som sedan provade ett inspel som Mattias Jansson läste bra och knep.

I samma minut, 55:e, slog Victor Edvardsson en bra djupledsboll som gick över backlinjen och Isac Ohlsson kom fint, lobbade över målvakten men bollen smet 30 cm utanför.

Två minuter senare hade Grebbestad en hörna. Lukas Bäckström nicktouchade vid första stolpen. Bollen nådde sedan Peter Mandic vid bakre stolpe och Peter nickade mot mål. Karlstad lyckades rensa undan bollen men inte i tid. Assisterande domare vinkade att bollen var över mållinjen och det var 5-0 för Grebbestad.

Efter 68 minuter kunde Karlstad reducera efter lite slarv i Grebbestad. Ett uppspel slogs rakt på Haidar Govand som fick med sig bollen och placerade in reducering till 5-1.

Andra halvlek var lite jämnare spelmässigt men det kändes ändå som Grebbestad hade full kontroll och efter 73 minuter lyfte Oscar Landgren in bollen och Isac Ohlsson nickade fint men Felix Ernstson svarade för en lysande räddning till hörna.

Efter 83 minuter kom matchens sista mål. Karlstad slog ett uppspel. Peter Mandic klev fram och nickade undan bollen bra och sedan hamnade bollen hos Valon Gashi som med en fin skarvning hittade Christoffer Söderlund som säkert rullade in 6-1! Wow, vilken härlig match av killarna!


Efter matchen fick jag ett ord med 2-målskytten Valon Gashi:

Valon, Det är några minuter efter slutsignalen i segermatchen mot Karlstad. Ibland är det kul att spela fotboll eller?
– Ja, idag var en sådan dag. Alla gjorde jobbet och vi krigade i 90 minuter och det lönade sig.

Du har själv haft en period där du fått starta på bänken. Hur skönt var det för dig som anfallare att få starta och sätta två mål idag?
– För en forvard är det ju alltid skönt att få göra mål. Men viktigast var att vi fick med oss tre poäng!

Segern idag var ju grymt viktig, det kan man ju inte säga något annat om?
– Nej, precis. Det är belöningen efter hur vi krigade i 90 minuter, så det var skönt.

Starten på matchen, ni kom ut som ”hungriga vargar” eller vad man nu skall säga. Ni säg oerhört taggade ut och pressade på dom bra direkt i inledningen av matchen och fick snabbt utdelning
– Ja, det stämmer. Vi var väldigt aggressiva och alla visste vad dom skulle göra så vi pressade sönder dom. Vi fick fin utdelning med detta i första halvlek med fyra mål och kanske borde vi gjort något till? Men vi skall inte klaga idag!Efter matchen fick jag ett ord med tränaren Jonas Björk:Jonas, det här var väl årets hittills viktigaste match, det kan man väl lugnt säga och det blev ju ett fantastiskt resultat i matchen?
– Ja. Alla matcherna som är kvar blir den viktigaste, även denna. Vi hade en tydlig matchplan men sedan är det inte alltid det lyckas men idag gjorde det det och resultatet talar för sig själv.

Om vi tittar tillbaka på förra matchen mot Karlstad så såg man tydligt att ni lärt läxan om hur Karlstad vill spela där Enes Tandirovic droppar ner och vill ha boll och styra spelet. Det syntes tydligt hur ni ville stänga av honom och Joel Gustavsson i uppspelsfasen för Karlstad
– Jag har ju mött Karlstad med andra lag som tränare och faktiskt gjort på samma sätt. Vi föll med 7-0 i ena matchen och spelade sedan så här i den andra och spelade då 1-1 då vi lärt oss hur dom vill spela. Så jag tänkte att vi bygger på den idén. Inte så ofta man spelar man mot man på det sättet som vi gjorde idag men det var upp till var och en att lösa den fighten. Jag tror inte dagens Karlstadslag mött ett liknade spel tidigare.

Starten på matchen var galant. Ni var oerhört aggressiva och fick snabb utdelning med två mål direkt.
– Ja, och då missade vi ändå två kanonlägen före första målet. Vi visste att Karlstad ville rulla bollen då det är deras sätt att spela fotboll. Även om Siljevi är bra så hoppar bollen lite extra så vi skulle sätta press på dom i uppspelsfasen och visste att vi skulle nypa bollen om vi var riktigt taggade och det gjorde vi.

4-0 i paus. Hur känner man då? Är man på något vis rädd att man skall kunna tappa. Eller vill man bara gasa på?
– Jag vet inte riktigt? Vi ledde ju med 6-1 när det var fem minuter kvar och av någon anledning kan man aldrig andas ut riktigt känns det som, inte före domaren blåser av matchen.

– Men vi var tydliga med att vi inte skulle ändra på något i våran fotboll typ backa hem och låta dom få initiativet för då är dom duktiga. Så vi skulle fortsätta med samma press och tro på det. Sedan hade vi full bänk igen. Gjorde byten och kunna behålla energin i laget.

Lite jämnare ändå i den andra halvleken spelmässigt
– Vi tog bort deras speluppbyggnad och dom hade ingen riktigt plan för hur dom skulle lösa det och målet dom fick var ett misstag från vår sida. Utöver det skapade dom inget egentligen. Jag gillar Karlstads sätt att spela fotboll men idag körde vi över dom

Ny viktig match mot Oddevold om en dryg vecka. Dags att ladda batterierna för ett derby
– Ja, så är det. Vi har sex matcher kvar. Vi tog ett delmål genom segern hemma idag där vi är starka på Siljevi. Nu skall vi åka och möta ett Oddevold som måste vinna för att hänga med i kampen om seriesegern. Jag blev citerad i Strömstadstidningen/Bohusläningen att vi inte hade någon respekt för Oddevold. Det vill jag verkligen påpeka att vi har! Vi skall åka dit och göre en så bra match vi bara kan.

GIF-IF Karlstad Fotbollutveckling (CUBK) 6-1 IF Karlstad Fotbollutveckling (CUBK) Bilder Grebbestad-Karlstad

Bilder Grebbestad-Karlstad

39 bilder finns nu i Galleriet. Bland annat samtliga sju mål i matchen!

Gå via menyrad och Galleri, eller följ länk nedan:

Se bilder från Grebbestad-Karlstad

GIF-IF Karlstad Fotbollutveckling (CUBK) 6-1 IF Karlstad Fotbollutveckling (CUBK) Grebbestad krossade Karlstad

Stort grattis! Så himla glad för er skull! Starkt jobbat!

Div II Norra Götaland
Igår 13:00

YXHULTS IK
0-0

Kumla IP, Kumla
Träningsmatch
2022-02-12 13:00
EDS FF (h)
Sparvallen konstgräs, Tanumshede


 
Tennis
Stenungsund TK (b)
I övermorgon 12:00
Stenungsund