28/5 1922
 
100 år
28/5 2022
 


Grebbestad-Skövde 3-0

Grebbestad-Skövde 3-0

Grebbestad-Skövde 3-0

Grebbestad-Skövde 3-0
36 bilder till i galleriet
Ny viktig seger då Skövde besegrades med 3-0 hemma på Siljevi

Grässpel i november på Siljevi lär aldrig ha hänt tidigare och det var Grebbestad som trivdes bäst och vann med fina 3-0 efter en mållös första halvlek. Målen av Isac Ohlsson, Jesper Mattsson och Valon Gashi! Mattias Jansson fick även hålla sin första nolla för säsongen!

Första halvlek
Ja, det blev en klar seger för Grebbestad men i inledningen av matchen var det mycket chanser och då för båda lagen. Även om det var Skövde genom sim bäste målskytt Edin Salihovic som var vassast i inledning.

Grebbestad fick sitt första läge i andra minuten då Valon Gashi kom fint på högerkanten men inspelet nådde ingen hemmaspelare trots flera i bra position.

I stället var Skövde nära efter fyra minuter då man spelade på djupet mot just Edin Salihovic men Mattias Jansson kom ut bra och klarade avslutet och lade även beslag på andrabollen.

Grebbestad fick ett antal lägen med långa inkast in mot mål och i sjunde minuten hamnade andrabollen hos Jimmie Larsson vars volley smet strax utanför.

Minuten senare kom Edin Salihovic igen och via fin insats tog han sig in från vänsterkanten och hittade Amir Avari som sköt men Grebbestad var bra samlat och kunde blockera skottet.

Edin Salihovic var som sagt riktigt på hugget i inledningen och efter tio minuter vann han en löpduell med Peter Mandic men då kom Patrik Adamczyk in perfekt och kunde avväpna Edin Salihovic.

Minuten senarer var Edin Salihovic framme igen och fick ett dubbelläge men Mattias Jansson kunde freda sitt mål.

I 13:e minuten kastade Grebbestad åter långt och andrabollen damp ner till Philip Hällgrenmen nu var det Skövdes tur att kunna blockera skottet bra.

Minuten senare fick Grebbestad ett jätteläge. Grebbestad bröt ett Skövdeanfall och hittade fram till Jesper Mattsson som spelade på djupet direkt och Valon Gashi blev fri mot Amar Ibrahimovic som kom ut fint och knep bollen när Valon fick en touch som blev aningens lång.

Nästan direkt efter, 16:e minuten, spelade Grebbestad på djupet där Isac Ohlsson kom fint och från kortlinje spelade in fint mot Valon Gashi vid första stolpen men Valons avslut precis utanför. Vilket läge!

I samma spelminut kom Edin Salihovic fint igen och Mattias Jansson räddade med en fotparad!

Efter en massa chanser hit och dit så började det bli mer Grebbestad i spelet efter dryga 20 minuter. Och efter ny bra långt inkast fick man på en nickskarv mot mål men rakt i famnen på Amar Ibrahimovic.

I den 27:e minuten fick Philip Hällgren bollen och i vänsterläge gjorde han sin kille och vek in och sköt bra mot första stolpen där Amar Ibrahimovic var bra med och klarade.

Tre minuter senare hittade Lukas Bäckström Jesper Mattsson som provade från distans. Skottet bra placerat men Amar Ibrahimovic dök ner och klarade till hörna vid sin högerstolpe.

Efter 34 minuter nickade Grebbestad in en hörna och det var verkligen svårt att fatta varför målet blev bortdömt. Men så var det i alla och det kändes som vi fick ett antal konstiga domslut emot oss. 5 varningar dessutom i en snäll match? Märkligt.

Med två minuter kvar av halvleken var Grebbestad ytterst nära ledningen igen. Oskar Landgren lyfte in ett inlägg som Amar Ibrahimovic fick undan i kamp med Valon Gashi, Andrabollen hamnade hos Philip Hällgren som var nära att få in bollen bakom Amar Ibrahimovic som var näst intill ur spel men ändå precis lyckades styra bollen till en hörna.

Efter en pigg start av Skövde blev det mer och mer Grebbestad i halvleken och det hade väl knappast varit orättvist om mån hade gått till vila med en ledning.


Andra halvlek

Grebbestad fick sedan en kanonstart på andra halvlek. I den 52:a minuten fick Philip Hällgren fram bollen till Isac Ohlsson som provade från distans. Inget märkvärdigt skott på något vis men stackars Amar Ibrahimovic stod för en rejäl miss när han inte klarade skottet som styrdes in i mål till allas förvåning. 1-0 för Grebbestad i denna viktiga match.

Tre minuter senare försökte Skövde och Ludvig Fransson lyfte in bra men bollen blev ändå aningens hög för Edin Salihovic som nickade klart över.

I stället kom Grebbestad i den 56:e minuten. Isac Ohlsson stod för en fin isats och fick sedan fram en perfekt passning till Jesper Mattsson som kunde runda Amar Ibrahimovic och placera in 2-0!

Efter 62 minuter fick Skövde en frispark i bra läge och därmed en bra möjlighet att ta sig in i matchen. Edin Salihovic sköt men rakt i Grebbestadsmuren!

Efter detta blev det mer Skövde i spelet. Grebbestad backade hem och stängde bra så trots mycket boll för Skövde hände det inte mycket framåt för deras del.

Men man fick en bra chans. Då hade klockan tickat fram till 78:e minuten när man via en bra passning ställde Emil Skillermo fri mot Mattias Jansson som åter igen kom ut snabbt och bra och räddade.

Så i den 83:e minuten avgjordes så matchen definitivt. Victor Edvardsson lyfte in en hörna och bollen dam ner på en märkligt fri Valon Gashi vid bakre stolpe och Valon hade inga problem att sätta 3-0.

En grymt viktig seger då Karlstad och Lidköping vann sina matcher idag. Tungt för Skövde som nu ak

kan klara sig med fyra poäng på de två sista matcherna men logiskt sett nog behöver två vinster. Och då har man kvar att Kumla och Stenungsund


Efter matchen fick jag ett ord med Isac Ohlsson som satte viktiga 1-0


Isac, en otroligt viktig match idag där vi i slutändan står som segrare efter 3-0. Hur skönt känns detta just nu?
– Det är underbart. Att vinna med tre mål mot Skövde var inget jag trodde före matchen men det var otroligt skönt!

Spela på gräs i november
– Ja, det trodde jag inte heller men det gjorde vi och kanske var det det som avgjorde?

Skövde öppnade ändå piggt och Edin Salihovic framför allt hade ett antal chanser i början av matchen
– Skövde hade ett litet övertag i inledningen men sedan kändes det som vi började hitta rätt efter 15-20 minuter och det var jämnare och kamp ute på planen.

Vi hade ett mål inne i slutet av första som lite märkligt blev bortdömt. Hur såg du själp på det hela där?
– Det skall krävas mycket för att ta det beslutet domaren tog men domaren tyckte väl att någon hos oss drog lite för mycket och då får man väl köpa det och jobba vidare.

Vi fick en bra start på andra halvlek med två snabba mål. Du fick nöjet med första baljan efter ett >”jätteskott”
– Inte riktigt kanske, haha. Jag har allt haft bättre träffar.

Hur överraskad blev du när skottet satt?
– Väldigt överraskad. Det kommer man nog tydligt att se på inspelningen av matchen. Ibland är det då dåliga träffarna som sitter.

Strax efter stod du för en bra insats i förspelet till Jesper Mattssons 2-0. Då hade vi fått ett bra grepp på matchen?
– Ja, ibland är det lurigt i och för sig men idag kändes det som vi inte skulle släppa taget.

Vi backade hem en del så Skövde kom högre upp i planen men dom hade väl egentligen bara en riktigt bra chans som Mattias Jansson kom ut snabbt och klarade
– Ja och Mattias Jansson svarade för en underbar match idag och även alla andra spelade på topp vilket krävs.Efter matchen fick jag ett ord med tränaren Jonas Björk:


Jonas, andra raka extremt viktiga segermatchen när vi besegrade Skövde på hemma plan, på gräs till och med. Hur härligt sköns det just nu?
– Det känns jättebra. Oftast är man lite nervös inför matcherna men idag var det extra mycket vilket jag nämnde för min fru i morse. Det gällde så väldigt mycket och slutresultatet blev ju väldigt bra.

Ser vi till matchen så öppnade Skövde bra med ett antal fina chanser. Mattias Jansson grym i mål
– Jag tycker ju att Mattias är en av seriens bästa målvakter vilket jag sagt tidigare. Jag brukar skämta och säga ett det är därför han står i mål – för att han skall rädda bollarna. Han är väldigt duktig och räddar oss i flera lägen. Idag var det inte bara Skövde som hade lägen tidigt utan även vi hade några men visst, Skövde var nog snäppet vassare för 10-15 minuterna.

Vi kom starkt sedan i första men 0-0 i paus för att sedan få en riktigt bra start på andra halvlek.
– Ja, vi hade i första två riktigt bra lägen och även en boll inne. Vi har ingen aning om varför han dömer bort detta? Men sedan är ju starten på andra fantastisk. Med två snabba där kändes det som vi säkrat det.

Jag frågade Isac Ohlsson om 1-0 målet och han blev överraskad när den satt. Känner du det samma?
– Man stod på bänken och tänkte, vad gör han? Skjut inte nu! Men så gjorde han det, och det var ju bra 😊.

Det var ju två snabba mål och sedan backade ni hem lite och Skövde skapade väl bara ett läge till i matchen?
– Ja. Vi fick bättre koll på deras omställningar i den andra halvleken. Vi partade om det i pausen att vi måste ligga lite närmare så dom inte kunde ta emot och vända upp mot oss. Efter våra två mål kändes det lugnt. Dom hade något läge som Mattias Jansson räddade men även vi hade något mer läge så… Så i slutändan är resultatet rättvist och vi vinner rättvist mot Skövde och vi är bra hemma på Siljevi. Så jätteskönt!

GIF-IFK Skövde FK 3-0 IFK Skövde FK Bilder Grebbestad-Skövde

Bilder Grebbestad-Skövde

Nu finns det bilder i Galleriet

Gå via menyrad och Galleri, eller via länk nedan:

Se bilder från Grebbestad-Skövde

Se 30 bilder från från Jens Ohlson via Facebook

GIF-IFK Skövde FK 3-0 IFK Skövde FK Ny viktig seger då Skövde besegrades med 3-0 hemma på Siljevi

David är tillit MFF och tror själv på en plats under året😀 Det vore ju fantastiskt med en GIFFARE i Sveriges bästa lag💪

Div II Norra Götaland
2021-11-28 13:00

YXHULTS IK
0-0

Kumla IP, Kumla
Träningsmatch
2022-02-12 13:00
EDS FF (b)
SJB Arena, Ed


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.