28/5 1922
 
100 år
28/5 2022
 
Yxhults IK 0 - 0 Grebbestads IF
         
 
         
   
         
   
17. Lukas Bäckström
Ut: 7. Isac Ohlsson
In: 14. Joakim Berggren
Ut: 21. Philip Hällgren
In: 12. Amel Licina
Ut: 10. Christoffer Söderlund
In: 0. Fredrik Oskarsson


Yxhult-Grebbestad 0-0

Yxhult-Grebbestad 0-0

Yxhult-Grebbestad 0-0

Yxhult-Grebbestad 0-0
30 bilder till i galleriet
Kontraktet säkrat i sista omgången.

Grebbestad spelade 0-0 borta mot Yxhult och fick även hjälp av Tidaholm och Oddevold. Det gör att det blir div 2 även nästa säsong för då 100 års firande Grebbestad!

Första halvlek
Ja det blev en match där man sneglade en hel del på mobilen där man framför allt följde hur det gick mellan Oddevold och Karlstad. 1-1 i paus och när Oddevold sedan tog ledningen med 2-1 i andra rullade det snabbt på och därmed kunde man andas ut då Karlstad inte skulle kunna komma ifatt.

Matchen som sådan öppnades bäst av Grebbestad de första 15-20 minuterna. Första målchansen blev då Grebbestads. Detta efter ett av många långa inkast. Yxhult vann nickduellen men andrabollen snappades upp av Lukas Bäckström som fick iväg ett bra skott mot krysset som räddades fint av Alex Berger.

Men Grebbestad har emellanåt varit sårbara just vid dessa tillfällen när man flyttat upp mycket folk och direkt efter detta ställde Yxhult om snabbt efter en Grebbestadshörna och fick till ett inlägg mot Jens Grønneberg Johansen som fick på ett bra skott och nu var det Mattias Janssons tur att svara för en bra räddning.

Efter Grebbestads pigga start blev det mer Yxhult i spelet och man var väl det bättre laget resten av halvleken.

Men Grebbestad fick ändå en bra chans efter 29 minuter när man lyfte in en frispark. Andrabollen hamnade hos Peter Mandic som lyfte in till Isac Ohlsson fick ett ganska bra skottläge men skottet gick högt över.

Efter 34 minuter hamnade Grebbestad i press framför eget mål efter en hörna. Man fick inte bort bollen men Yxhult kom inte heller till skott och tillslut kunde bollen plockas upp av Mattias Jansson.

Fem minuter senare lyfte Yxhult in en boll som så när nåde Albin Andersson som dröj sig kvar offensivt men han nådde inte riktigt bollen.

0-0 i paus efter var sin riktigt bra chans får betecknas som rättvist.

Andra halvlek
Efter 48 minuter slarvade Yxhults backlinje och Valon Gashi kunde bryta precis in på offensiv halva och då Yxhult hade bollen innan stod målvakt en bra bit ut och Valon provade med ett snabbt skott direkt men skottet var lite så där och smet även utanför.

Annars var det Yxhult som fortsatt var det mer spelförande laget i matchen och efter 51 minuter fick man en frispark i fint läge sedan Lukas Bäckström gått in lite fel i en situation. Jens Grønneberg Johansen sköt bra men bollen smet metern över mål.

Strax efter, i 54:e minuten, var Grebbestad på väg fram när Yxhult bröt och snabbt ställde om på sin högersida. Kristoffer Näfver fick bollen, vek in lite i planen och från ca 30 meter klippte han till ett kanonskott som smet precis över.

Efter 76 minuter tappade Grebbestad boll och ny snabb omställning av Yxhylt som hittade upp till Jens Grønneberg Johansen som provade skott och Mattias Jansson tvingades till en bra räddning till hörna.

Efter detta blev det lite mer Grebbestad i spelet men det var Yxhult som fick nästa chans. En frispark från 20 meter sköts bra av Kristoffer Näfver och tvingade Mattias Jansson till en ny bra räddning.

Efter detta hade Grebbestad en del av spelet men det blev egentligen inget mer farligt framåt för något av lagen som nog var nöjda med delad poäng och båda lagen hade säkrat nytt kontrakt.


Efter matchen fick jag ett ord med ordinarie lagkapten Markus Svenson:


Markus, Nytt kontrakt säkrat, stort grattis!
– Tack så mycket!

Berätta lite om din egna jobbiga säsong. Långvarig skada och då står på endast 9 starter och 1 inhopp i år
– Jag hade problem med låret till en början. Sedan fick jag en fotskada i mitten av augusti som hållit mig borta från spel i drygt tre månader. Så det har väl varit min sämsta säsong sett till antal spelade matcher. Jag har nog aldrig spelat så få matcher på en säsong

Men du är på bättringsvägen efter en spruta i foten för en dryg vecka sedan
– Ja det stämmer. Jag tränade faktisk med laget igår och fullföljde hela träningen även om det inte var jättebra men det gick i alla fall så det är på bättringsvägen som du säger så det känns ju skönt

Hur jobbig har säsongen varit egentligen? Vi fick ju en riktigt dålig start på serien och hamnade i tufft läge direkt och fick jobba i motvind
– Det är klart att det varit jäkligt tufft. Vi fick ju en extremt dålig start med 8 förluster på 9 matcher. Men trots detta har killarna visat mental styrka och vi har ryckt upp oss under hösten som nu gör att vi klarar kontraktet i sista omgången!

Det måste kännas riktigt skönt. Jag antar ni sneglade lite på någon mobil under matchen och följde hur det gick i de andra matcherna? Framför allt Oddevolds?
– Ja! Det var nog i stort sett varje minut. Men det är som vi sa innan matchen. Det är en ångest före matchen och nu mer en lättnad än glädje. Men oerhört skönt efter det tuffa året. Det är ju även så att detta blir en bra erfarenhet för spelarna att ha varit med om detta och klara det så det är det vi får se som positivt!


Efter matchen fick jag ett ord med tränaren Jonas Björk:


Jonas, jag antar att det känns riktigt, riktigt skönt just nu?
– Ja, det var länge sedan jag kände mig så här avslappnad, och glad, och tillfreds!Det känns jättebra!

Ser vi till andra halvlek så släppte spänningen då Oddevold gick ifrån i sin match och jag antar ni hade full kolla på den matchen och matchen i Tidaholm?
– Ja. Jag hade folk på Thordengården idag och fick rapporter så snart det hände något vibrerade det i klockan så jag hade koll från första minuten. Vi hade även lite koll på Tidaholm mot Lidköping där det blev 0-0. Man blev lite orolig när Karlstad satte 1-1 mot Oddevold och det stod 0-0 här.Men det känns bra som sagt var att vi säkrade kontraktet

Om vi pratar lite om årets serie, vi fick en extremt tuff start där vi hamnade i ett extremt svårt läge
– Ja, så är det. Som för alla Lag så blev det en annorlunda försäsong och rätt in i hetluften. En tuff start med Angered i premiären och sedan Oddevold hemma vilket gav två förluster och tilltufsat självförtroende. Vi spelade ganska bra stundtals men fick inga vinster utan föll i åtta av de fösrat nio matcherna vilket ger en brutalt tuff start utifrån vad vi hade för målsättning när serien startade. Men att komma tillbaka efter detta och rädda kontrakt visar på moral och är jättestarkt! Om jag inte kollat helt fel är vi fjärde starkaste laget om vi ser till matcherna på hösten, det är bra gjort!

Om vi tittar på dagens match, vi öppnade bra första 20 minuterna där det var 1-1 i bra lägen
– Ja, det stämmer. Vi började piggt och hittade ytor. Vi visste att dom släpper lite ytor på kanterna och vi gjorde det bra första kvarten. Sedan bytte vi chanser med varandra. Först gjorde deras målvakt en jätteräddning på Lukas Bäckströms skott. Sedan ställde dom om och Mattias Jansson fick svara för en superräddning. Men sedan ”dog” matchen lite. Dom tog väl över lite men utan att skapa så mycket. Vi hade lite jobbigt med deras omställningar precis som mot Kumla senast. Ingen höjdarmatch utan ganska tillknäppt.

Dom hade väl några bra skott utifrån i andra men annars ganska få chanser
– Ja, vi skapade väl inte någon enda riktigt bra chans i andra. Sedan hade vi Mattias Jansson i mål som gjorde ett par tre bra räddningar på deras långskott. Kryss var nog rättvist tycker jag!

Yxhults IK-GIF 0-0 Yxhults IK Bilder Yxhult-Grebbestad Yeeees! Kontraktet säkrat!

Yeeees! Kontraktet säkrat!

Grebbestad säkrade nytt kontrakt via 0-0 bort mot Yxhult

Så underbart skönt efter den extremt tuffa starten som vi fick i serien!

Yxhults IK-GIF 0-0 Yxhults IK Kontraktet säkrat i sista omgången. Bilder Yxhult-Grebbestad

Bilder Yxhult-Grebbestad

Nu finns det 33 bilder i Galleriet.

Gå via menyrad och Galleri eller via länk nedan:

Se bilder från Yxhult-Grebbestad

Yxhults IK-GIF 0-0 Yxhults IK Yeeees! Kontraktet säkrat! Kontraktet säkrat i sista omgången.

Det var skönt att höra. Hoppas att han snart kan spela igen.

Div II Norra Götaland
2022-08-12 19:00

SÄFFLE SK
1-2

Siljevi, Grebbestad
Div II Norra Götaland
I övermorgon 14:00
KARLSLUNDS IF FK (h)
Siljevi, Grebbestad


 
FIK/GIF Herrar
Svarteborg FK (h)
2022-08-21 16:00
Fjällbacka IP, Sälvik

P08
Hedekas IF (h)
Imorgon 18:30
Siljevi

F07-09
Skärhamns IK (b)
I övermorgon 17:00
Tjörns Sparbank Arena