Grebbestads IF 1 - 2 IK Oddevold
         
 
     
   
         
       
0-1
Ut: 15. Markus Svensson
In: 14. Joakim Berggren
5. Peter Mandic
0-2
Ut: 11. Jesper Mattsson
In: 7. Isac Ohlsson
1-266. Jimmie Larsson
10. Christoffer Söderlund
Ut: 10. Christoffer Söderlund
In: 26. Thomas Reinfjord
Ut: 21. Philip Hällgren
In: 8. Victor Edvardsson
17. Lukas Bäckström


Isac Ohlssons avsl...

Isac Ohlsson först...

Joakim Berggren dr...

Lukas Bäckström ni...
18 bilder till i galleriet
Oddevold vann derbyt

Första halvlek blev tung för Grebbestad, 2 baklängesmål, två skador. Men en sen reducering gav hopp. Men trots en insats som var klart bättre än i premiären blev det förlust 1-2. En förlust som ändå var rättvis.

Första halvlek
Oddevold var det lag som började piggast och efter fem minuter fick man matchens första målchans efter ett långt inlägg som nådde Filip Karlin som dock sköt klart över.

Tre minuter senare vände Grebbestad snabbt och bra på spelet och Jesper Mattsson sökte Christoffer Söderlund i bra läge men Filip Karlin var på rätt plats och kunde nicka undan.

Efter ett långt Grebbestadsinkast hamnade andraboll hos Markus Svensson som gick på skott men Oddevoldsförsvaret var bra samlat och kunde täcka undan.

18 minuters motgång
Efter 14 minuter fick Oddevold en hörna. Grebbestad fick inte undan bollen ordentligt och på andraboll sköt först Axel Pettersson innan bollen hamnade hos Fredrik Sundström som kunde sätta 0-1. Grebbestads tredje baklängesmål på hörna.

10 minuter senare tvingades Grebbestad till ett byte sedan Markus Svensson fått en rejäl smäll av en egen spelare. Smällen tog så pass illa att han tvingades byta.

Sedan gick det inte många minuter till innan Armend Shillova fick en straff billigt med sig. Då hade han redan tidigare i matchen fallit enkelt och försökt få en straff med sig. Hur som helst satte Imer Beqiri straffen säkert och det var 0-2 efter 28 minuter.

Nästa bakslag för Grebbestad kom fyra minuter senare, efter 32 minuter då även Jesper Mattsson fick kliva av planen skadad.

Efter 37 minuter kom Oddevold fint på högerkanten och Axel Pettersson hittade sedan snett tillbaka till Elliot Stroud som sköt strax utanför.

Grebbestad avslutade sedan halvleken bra och fick lite tryck på Oddevold och man spelade till sig ett antal hörnor. På en av dessa efter 41 minuter hamnade hos Lukas Bäckström som sköt ett bra skott som räddades utmärkt av Besarion Kodalaev.

På nästa hörna fick Grebbestad en hög boll mot mål då Besarion Kodalaev var ute och cyklade men Oddevold kunde få undan till en ny hörna.

Ny hörna och nu var det Isac Ohlssons tur att skjuta men han fick ingen fart på sitt vänsterskott.

Men efter 44 minuter fick Grebbestad äntligen med sig en reducering. Man lyfte in en frispark som Oddevold fick undan men inte bättre än att bollen hamnade hos Jimmie Larsson som lobbsköt in 1-2.

Andra halvlek
Grebbestad öppnade sedan andra halvlek riktigt bra de fyra första minuterna innan det blev mer Oddevold igen och efter en hörna lyfte man in en andraboll som nådde Armend Shillova som sköt på volley men klart utanför.

Efter ett Grebbestadsanfall efter 59 minuter ställde Oddevold om snabbt och Filip Karlin fick bollen och kunde avancera fram och skjuta ett bra skott men Mattias Jansson i Grebbestads mål var bra med och räddade bra till hörna.

Andra halvlek var annars mycket kamp med få målchanser och det dröjde till 76:e minuten innan vi kunde notera nästa chans. Det var återigen efter en snabb omställning av Oddevold där Axel Pettersson rullade fint in till inhopparen Oscar Iglicar Berntsson som dock sköt utanför.

Grebbestad bästa kvitteringschans kom efter 81 minuter då Thomas Reinfjord gjorde det bra som fick till ett inspel mot Isac Ohlsson som kom före Besarion Kodalaev och skarvade bollen mot mål där dock en försvarare hunnit in och kunde få undan bollen precis framför mållinjen.

Grebbestad hade ett antal hörnor och långa inkast på slutet men det blev ändå aldrig superfarligt, inte ens då Besarion Kodalaev kom fel vid några tillfällen.

Ett klart fall framåt ändå för Grebbestad som gjorde en betydligt bättre match än i premiären mot Angered.


Efter matchen fick jag ett ord med tränaren Jonas Björk:

Jonas, Ny förlust i derbyt mot Oddevold. Som helhet en rättvis Oddevoldvinst?
– Ja, kanske? Oddevold var bättre än oss i första halvlek tycker jag. Mycket boll och vi hade svårt att komma åt dom. Vi blev ganska låga vilket i och för sig var tanken men det gjorde att vi blev begränsade i vårt anfallsspel.
– Vi fick slå mycket raka uppspel som vi inte fick fast eller jobba in så det var inte 100 procentigt offensivt. Men vi skapar mycket fasta, 10-12 hörnor och långa inkast men får inte ut något av det. Medan dom gjorde båda sina på fasta så dom var raka motsatsen.

Det blev en strulig första halvlek för oss, hyfsat tidigt 0-1 och sedan två skador och ytterligare baklängesmål.
– Ja, det var tungt. Markus Svensson är ju viktig för oss som kapten och med rutin och fin bollspelare. Han skapar ett mer lugn om han hade varit med i 90 minuter. Och Jesper Mattsson drog baksidan igen. Ja, nej, det var riktigt surt.

Vi fick ändå in en viktig reducering i slutet av halvleken. Ddet gav oss ett bättre utgångsläge för den andra halvleken. Vi gör en bra andra halvlek där vi kämpar på bra men det skapas lite för lite framåt?
– Håller med. Vi jämnar ut spelet i matchen. Vi ändrade om lite i spelet vilket fungerade bättre. Och vi hade en riktigt bra chans med Isac Ohlsson som dock inte fick tillräckligt med fart på bollen så dom fick undan bollen precis utanför mållinjen. Och återigen hade vi många hörnor och långa inkast men är inte nära på dessa heller.

Men om vi jämför med premiären så var detta ett klart fall framåt?
– Jo, så var det. Jag är så klart jättebesviken att vi förlorar men idag bjöd vi ändå upp till kamp och jobbade stenhårt i 90 minuter. Vi vill visserligen få ut mer av offensiven men kan vi fortsätta som idag med den inställningen och jobbet så kommer poängen att trilla in tillslut. Men vi har mött två duktiga lag och det gäller att ha marginalerna på sin sida och ha lite tur och det har vi inte haft hittills.

Någon du vill lyfta fram idag?
– Svårt att plocka fram någon när vi förlorat? Vi lovade varandra före matchen att vi skulle gå samman och kriga hårdare och vilja delta i spelet och det tycker jag att vi gjorde. Men att det inte räckte till poäng är förstås tråkigt men prestationen är ändå totalt sett mycket mycket bättre idag

GIF-IK Oddevold 1-2 IK Oddevold Bilder Grebbestad-Oddevold Markus Svensson är okej

Bilder Grebbestad-Oddevold

Nu finns det 22 bilder i galleriet. Gå via menyrad och Galleri eller följ länk nedan.

Se bilder från Grebbestad-Oddevold

Se fler bilder från Grebbestad grebbestads Facebooksida, bilder av Jens Ohlson

GIF-IK Oddevold 1-2 IK Oddevold Markus Svensson är okej Oddevold vann derbyt

Markus Svensson är okej

Många blev oroliga igår när Markus Svensson kolliderade med egna medspelaren Philip Hällgren igår. Markus föll ihop och blev liggandes men meddelar nu att han är okej efter smällen.

Hej Markus, Hur känns det idag efter smällen igår?
– Hej jo men det känns bra idag.

Smällen med Hällgren såg inte så farlig ut men det måste tagit illa, berätta
– Ja vet knappt själv vad som hände men det small till i bröstet så att jag tappade luften och jag blev illamående där å då. Jag var själv mest orolig för huvudet.
Många oroliga i publiken så frågade i paus och efter matchen hur det gått med dig. Vad har du att säga till alla dom?
– Idag mår jag bra så det är ingen fara men tack alla som bryr sig

Hur ser det då ut inför nästa helg, spelbar igen?
– Absolut inga problem med spel nästa vecka pga denna smäll. Däremot har jag problem med baksidan låret och det är värre idag

GIF-IK Oddevold 1-2 Markus Svensson IK Oddevold Hur är läget med Jesper Mattsson? Oddevold vann derbyt Bilder Grebbestad-Oddevold

Hur är läget med Jesper Mattsson?

Hemsidan passade även på att kolla läget med Jesper Mattsson som fick kliva av under första halvleken mot Oddevold.

Hej Jesper, hur står det till?
– Tjenare, det står bra till förutom skadan.

Hur känns det i låret idag?
– Helt okej, Jag kan röra mig skapligt då jag drog den yttre muskeln.

Du sa i lördags att det inte var lika illa som den du fick i fjol mot Karlstad. Är det fortfarande din känsla?
– Japp så känns det fortfarande.

Du sa även att det inte var i samma ben vilket du menade var bra?
– Inte på samma ställe som sist i alla fall, denna är lite längre ner och det brukar oftast vara positivt.Om vi ser tillbaka på din karriär, när du var i Kungshamn. Hade du även då lite problem med dessa bristningar?
– Nej, i Kungshamn hade jag ingen direkt större skada.

Har spelare Jesper Mattsson frågat läkaren Jesper Mattsson om hur länge han kan tänkas bli borta
– Väldigt svårt att säga men förhoppningsvis inte allt för länge.

Skämt å sido, blir det att boka in besök hos någon snarast för behandlingar nu
– Tog kontakt direkt efter skadan och har fixat ett rehabprogram

Tack för din stund och så hoppas vi att du snart är tillbaka på planen igen
– Tack själv.

GIF-IK Oddevold 1-2 Jesper Mattsson Markus Svensson är okej

Så fantastiskt kul med en ren GIF-tränarlösning 2024. Önskar er all lycka till med detta uppdrag. ♥️⚽🖤

Div II Norra Götaland
2023-10-21 14:00

IFK SKÖVDE FK
1-3

Södermalms IP, Skövde
Träningsmatch
2024-02-10 14:00
FREDRIKSTAD FK LAG 2, NORGE (h)
Sparvallen konstgräs, Tanumshede


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.