28/5 1922
 
100 år
28/5 2022
 
Grebbestads IF 3 - 1 IFK Tidaholm
         
 
     
   
         
       
1-010. Christoffer Söderlund
Assist: 7. Isac Ohlsson
1-1
2-13. Lukas Berntsson
Assist: 21. Philip Hällgren
3-19. Valon Gashi
Ut: 21. Philip Hällgren
In: 14. Joakim Berggren
Ut: 8. Victor Edvardsson
In: 12. Amel Licina
Ut: 7. Isac Ohlsson
In: 26. Thomas Reinfjord
17. Lukas Bäckström


Grebbestads målsky...

Felipe Lazcano Fer...

Lukas Bäckström ni...

Thomas Reinfjord v...
50 bilder till i galleriet
Äntligen! Seger efter Berntssons kanon!

Efter en bra match vann Grebbestad äntligen då man i jumbofinalen besegrade Tidaholm som nu förpassades till sistaplatsen. Avhörande blev Lukas Berntssons kanonskott bara sekunder efter Tidaholms kvittering.

Första halvlek
Grebbestad gjorde mer eller mindre som man gjort tidigare i de flesta matcherna en bra första halvlek. Den stora skillnaden var att man nu fick lite utdelning på sina chanser.

Och man fick en smakstart i matchen då man redan i den fjärde minuten kom fint på högerkanten där Isac Ohlsson slog ett bra förligt inspel. Tidaholms målvakt Tobias Söderberg dök ut och stötte ut bollen men rakt på Christoffer Söderlund som kunde styra in bollen till ett tidigt ledningsmål, 1-0.

Bara tre minuter senare var Grebbestad nära igen då Lukas Berntsson fick en öppnande passning men Tobias Söderberg kom ut bra och kunde täcka skottet. Returen hamnade hos Christoffer Söderlund som fick se sitt skott täckas av försvarare.

Tidaholm hade inledningsvis egentligen ingen med undantag av en resultatlös hörna. I stället var Grebbestad nära att öka på efter tolv minuter då Christoffer Söderlund lyfte in och Isac Ohlsson nickade i stolpen.

Efter en riktigt bra start på matchen av Grebbestad blev det efter ca 20 minuter lite jämnare i den tuffa värmen. Vi åskådare tyckte det var varmt och då Kan man tänka sig hur det var att springa ute på planen…

Nästa målchans lät vänta sig till det gått 30 minuter och återigen var det Grebbestad som stod för denna. Lukas Berntsson fick åter en bra passning och kom fri mot målvakt och drog sig in i planen förbi målvakten och sköt sedan ett högerskott som kunde räddas av en försvarare som hunnit in för att täcka. Returen ut till Isac Ohlsson som då även han fick ett bra läge men även hans skott täckes av försvarare.

Efter 32 minuter kom Tidaholm och Jonathan Thurén provade med ett skott utifrån men skottet gick klart utanför.

Nästa chans gick även den till Tidaholm och var riktigt bra. Grebbestad tappade onödigt boll på halva offensiva planhalvan och Tidaholm ställde om blixtsnabbt med en boll i djupet på Jesper Vulevity som blev helt fri mot Mattias Jansson som kunde freda sitt mål med en fotparad.

Sedan var det Grebbestads tur med friläge nästan direkt efter genom Isac Ohlsson som dock rullade bollen precis utanför.

I 37:e minuten fick Grebbestad en frispark långt ner på egen planhalva. Lukas Bäckström lyfte långt och när Tidaholms försvarare överraskande föll fick Valon Gashi ett ypperligt läge men tog lite för lång tid på sig och skottet kunde täckas.

Den följande hörnan blev farlig. Andrabollen hamnade hos Lukas Bäckström som prickade ribban. Returen hamnade hos Valon Gashi som i fint läge blev lite för ivrig och drog på sig en frispark.

Efter 39 minuter kändes det som Christoffer Söderlund nog borde fått en frispark när han tacklades bakifrån och då tappade bollen, Tidaholm tog bollen och spelade upp på Jonny Issa som tog emot och sköt 1-1 vid den första stolpen. Tungt även om Tidaholm bränt ett friläge. Grebbestad hade varit klart bäst och skapat många chanser.

Men Tidaholm han knappt jubla färdigt. För Grebbestad gjorde avspark, rollade direkt tillbaka till Philip Hällgren som lyfte långt på Lukas Berntsson som tog emot och klippte till. Och vilket skott det blev! Kanonskottet borrade sig in i den bortre burgaveln och Tobias Söderberg stod bara och tittade efter bollen, och vad skulle han göra? 2-1 Grebbestad vilket var oerhört viktigt.
Nästan direkt efter igen var Grebbestad farligt framme. Återigen en bra boll från Philip Hällgren som nådde Isac Ohlsson som tog sig förbi sin försvarare och sköt men Tobias Söderberg kunde klara.


Andra halvlek
I den hårda värmen så blev inte andra halvlek lika bra som den första. Därtill blev det några skadeavbrott och jag tror det var typ hela 8-9 tilläggsminuter?

Ett första läge i den andra halvleken var för Grebbestad som efter en hörna kunde komma i en andravåg av Oscar Landgren som fint tog sig ner mot kortlinje, hyfsat nära mål. Skottläge? Oscar valde en passning och bollen passerade farligt nära målet, passerade målvakten men även alla andra spelare. Detta efter 54 minuter.

Efter 57 minuter missade Tidaholm ett bakåtspel och Valon Gashi kom helt fri men Tobias Söderberg kunde rädda.

Men Grebbestad kom in ny våg och Tobias Berntsson drev in i straffområdet när han revs ner och Grebbestad fick en straff. En straff som Valon Gashi satte säkert. Målvakten i ena hörnet och bollen i den andra, 3-1 för Grebbestad.

Efter en timmes spel kom Grebbestad med ett snabbt bra anfall. Victor Edvardsson hittade Lukas Berntsson som passade vidare med ett tillslag mot Isak Ohlsson som klippte till direkt. Bra skott men rakt på Tobias Söderberg som klarade.

Grebbestad hade trots allt det mesta och bästa i anfallsväg även i den andra halvleken och efter 70 minuter kom en djupledsboll på trötte Isac Ohlsson som ändå gav allt och han upp bollen och spelade in till Lukas Berntsson som sköt och vi fick se en ny räddning av Tobias Söderberg.

På slutet kom Tidaholm med lite mer offensiv med ett Grebbestad började bli lite tröttare efter mycket löpande inledningsvis. Och efter 73 minuter kunde Jesper Vulevity göra det bra, ta sig förbi sin bevakning och skjuta men Mattias Jansson var bra med och räddade med en fotparad.

Sedan fick vi ett längre skadeuppehåll då Tidaholms målskytt skadade sig i axeln. – Troligen har axeln hoppat ur led och tillbaka menade Jonathan Hårenberg i Grebbestad som var med ute och hjälpte Jonny.


Bilden, skadade Jonny Issa! Vi önskar honom ett snabbt tillfrisknande så han åter kommer med på planen igen.

Efter då det långa skadeuppehållet kom spelet igång och Thomas Reinfjord fick då omedelbart ett läge då och kom till skott men Tobias Söderberg noterades för ännu en räddning.

I den femte tilläggsminuten kom Tidaholm fint på högerkanten och fick till ett bra farligt inspel centralt där Grebbestads backlinje ändå var bra med och kunde få bort bollen.

Efter matchen fick jag ett ord med 2-1 skytten Lukas Berntsson:

Lukas, först och främst, äntligen seger!
– Ja, otroligt skönt. Det var på tiden!


Vi har greppet om spelet i första halvlek. Framför allt inledningen var riktigt bra
– Ja. Första halvlek var otroligt bra. Det stod 2-1 men det kunde stått 6-1 då vi skapade väldigt bra med chanser.


Tidaholm kvitterade till 1-1 men det tog inte många sekunder innan det small och var 2-1 för oss. En riktigt go bössa avlossad av dig. Berätta om målet
– Jo det var riktigt skönt! Hela laget kände, fasen nu har dom kvitterat. Vi behövde en comeback och det blev jag som kunde ta chansen. Philip Hällgren slog en bra boll.


Sedan är det ju nu 1-1 kampen mellan dig och Oscar Landgren (som jag är bra på att poängtera)
– Ja, just det ja. Ja vi ytterbackar (även om Lukas i dag var yttermittfältare) har en liten egen skytteliga här nu.


Var det därför Oscar Landgren gick på skott som målvakten rädde?
– Ja, jag såg att det var lite friendly revival men det är bra :-).


Andra halvlek, spelkvalitén sjönk i värmen och det måste varit jobbigt att springa där ute
– Ja, det var otroligt varmt. Måste varit den varmaste match vi spelat i år och man blir väldigt trött i benen. Men jag tycker vi gjorde det bra och släppte inte in något mål i den andra halvleken.


Efter matchen fick jag ett ord med tränaren Jonas Björk:

Jonas, efter den tunga starten vi haft, hur skönt och hur viktigt var denna seger
– Jag är så glad att jag nästan är rörd. Det var otroligt skönt. Vi gör återigen en förstahhalvlek som är jätte, jättebra. Vi leder med 2-1 i halvlek och det känns som vi har det under kontroll. Men man var ändå lite orolig med tanke på hur det blivit i de andra halvlekarna i de andra matcherna.

Inledningen framför allt var ju bra med tidigt ledningsmål och flera fina chanser.
– Även det var precis som i övriga matcher. Skillnaden var väl bara att då har vi inte fått utdelning. Men lite orolig var man och dom hade något bra omställningsläge med friläge

Tungt när dom kvitterade efter vår fina inledning
– Jo det var det. Men samma där, vi tappade boll centralt (även om vi kanske borde haft en frispark), djupledslöpning och skott i mål. Vi måste få bort dessa mål. Mot lag högre upp i tabellen kan vi inte bjuda på dessa mål. Sedan blir det nog helt avgörande att Lukas Berntsson sätter 2-1 30 sekunder senare.

Vilken raket! [[/fet] – Ja, otroligt skott. Han har en fin vänsterfot det visste vi och han fick verkligen visa det.

Sämre spel i andra. Oerhört varmt vilket gjorde det jobbigt
– Beror kanske att vi blev lite rädda för att förlora igen med? Men jag tycker vi har kontroll på spelet och är samlade och skapar en 4-5 bra chanser utöver straffmålet. Så det kändes aldrig riktigt farligt


Någon spelare att lyfta fram
– Hela laget skall ha en eloge för matchen. Dom tror på det och jobbar hårt. Kämpar och sliter och hjälper varandra. Men skall någon skall nämnas är det Christoffer Söderlund som är väldigt viktig med sina löpningar och hårt jobb. Sedan gjorde han det första viktiga målet så ett extra plus till Christoffer.

GIF-IFK Tidaholm 3-1 IFK Tidaholm Bildspecial Grebbestad-Tidaholm

Bildspecial Grebbestad-Tidaholm

Med anledning av första segern så drar vi till med hela 54 bilder från matchen.

Gå via menyrad eller gå via länk nedan:

Se bilder från Grebbestad-Tidaholm

För ännu fler bilder via Jens Ohlssons facebooksida

GIF-IFK Tidaholm 3-1 IFK Tidaholm Äntligen! Seger efter Berntssons kanon!

David är tillit MFF och tror själv på en plats under året😀 Det vore ju fantastiskt med en GIFFARE i Sveriges bästa lag💪

Div II Norra Götaland
2021-11-28 13:00

YXHULTS IK
0-0

Kumla IP, Kumla
Träningsmatch
2022-02-12 13:00
EDS FF (b)
SJB Arena, Ed


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.