Grebbestads IF 0 - 1 BK Forward
         
 
         
 
         
     
15. Markus Svensson
5. Peter Mandic
Ut: 8. Victor Edvardsson
In: 10. Christoffer Söderlund
Ut: 7. Isac Ohlsson
In: 11. Jesper Mattsson
0-1
Ut: 15. Markus Svensson
In: 12. Amel Licina


Carl Grundel med ...

Lukas Bäckström ti...

Valon Gashis nick ...

Valon Gashi kommer...
27 bilder till i galleriet
Forward vann igen med matchens enda mål

Grebbestad gjorde en bra match och var värda en poäng. Men ett sent mål gav Forward tre poäng och en skön hemresa.

Första halvlek
Första 45 minuterna var det Grebbestad som var det aningens bättre laget. I första matchen mellan lagen fick Forward stora ytor på kanterna, något som Grebbestad stängde ner effektivt idag och Forward tvingades till ett antal förlupna djupledsbollar.

Grebbestad öppnade piggt och hade ett par fina bollar på djupet där Valon Gashi och Isac Ohlsson kompletterade varandra bra med att gå på boll eller på skarv. Just ett sådant läge hade så när gett Valon Gashi ett friläge efter sex minuter men bollen blev aningens djup och målvakten Steffen Krauskom ut och klarade.

Efter en bra start av Grebbestad jämnade spelet ut sig men efter 24 minuter kom en halvchans för Grebbestad då Victor Edvardsson sköt utifrån. Bollen metern utanför men samtidigt fick Victor ingen riktig fart på bollen.

Efter 26 minuter kom Grebbestad igen. Isac Ohlsson gjorde det bra och satte bollen på Joakim Berggren som kunde blivit fri men fick inte med sig bollen. I stället kom Valon Gashi bakom och tog sig till ett bra skottläge men Steffen Kraus klarade.

Efter en halvtimme kom Grebbestads nästa chans. Lukas Berntsson krossade fint mot V allon Gashi som hade ett svårt skottläge men Valon Gashi gick direkt på skott och tvingade Steffen Kraus till en bra räddning.

Efter 37 minuter kom Forwards första målchans. En frispark i vänsterläge för Forward sett. Josef Ibrahim sköt direkt, bra skott men tätt utanför.

Fem minuter senare spelade sig Forward till något som kunde blivit ett rent friläge men Johan Chamoun missade mottaget och bollen rann iväg till Mattias Jansson.

Det sista som hände var att Marcus Kanto sköt en volley som gick rakt i famnen på Mattias Jansson.

Första halvlek till Grebbestad spelmässigt men ändå ganska jämn med målchanser.Andra halvlek
Forward kom bättre i den andra halvleken och inledningen här fick man ett tryck mot Grebbestads mål och efter 49 minuter hittade man fram till Svante Svedin som vände runt och sköt men en bit över.

Efter fint väggspel fick Jozsef Ibrahim ett ypperligt läge strax efter men vinkeln blev något snäv och skottet smet utanför den bortre stolpen.

Efter 59 minuter slarvade Grebbestad rejält på offensiv halva och Forward kunde ställa om snabbt och Svante Svedin fick läget men Mattias Jansson räddade bra till en hörna.

Grebbestad stack upp med en frispark efter 56 minuter. Philip Hällgren slog lågt mot Peter Mandic vid första stolpen och Peter försökte med en lurig skarvning men bollen ändå klart utanför.

Grebbestad jämnade sedan ut en del spelmässigt och efter 71 minuter kom man på vänsterkanten. Joakim Berggren spelade in mot Valon Gashi som var på väg mot ett bra läge men Forwards Axel Wettéus och Jesper Åhman stod för ett galant försvarsarbete och kunde avväpna Valon.

Efter 79 minuter kom det som skulle bli matchens segermål. En bra omställning med boll ut på höger och passning snett inåt till Ludvig Karlssons som fick på en bra träff. Mattias Jansson var på bollen med fingertopparna men kunde inte förhindra att bollen hittade in i nätmaskorna.

Grebbestads kanske bästa chans till kvittering kom efter 85 minuter. Valon Gashi kastade långt och efter en skarv fick Lukas Berntsson läge men skottet smet över. Riktigt bra läge så där var det nära…

I 87 minuten fick Grebbestad en frispark i bra läge. Philip Hällgren klippte till men via muren till en hörna.

Valon Gashi fick sedan ett fint läge efter en bra passning från Lukas Berntsson men en försvarare hann in på och kunde täcka till en hörna.

Den följande hörna kom Valon Gashi upp fint på och fick bra fart på nicken men bollen smet ände kanske klart över.

När Grebbestad låg på fick Forward chansen på en omställning och Carl Grundel fick ett bra läge som Mattias Jansson klarade med en fotparad.

Sista läge för Grebbestad kom i 93:e minuten då Christoffer Söderlund provade en volley men skottet tämligen rakt på Steffen Kraus som klarade enkelt.


Efter matchen fick jag ett ord med tränaren Jonas Björk:

Jonas, en ny match till avdelningen hedersamma förluster?
– Ja, lite så. Forward är bra och det finns en anledning till varför dom ligger där dom ligger i tabellen. Men tråkigt att när vi gör en så bra match defensivt igen och det är väl egentligen enda gången vi fallerade som dom gjorde målet. Övriga målchanser Forward hade var på grund av deras skicklighet. Vi hamnade något fel i positionsspelet vid målet och oerhört tråkigt att vi då straffas direkt.

– Vi gör väl ingen fotbollsmässigt gjorde vi ingen riktigt bra andra halvlek. Vi hade då svårt att komma till lägen. Någon fast situation och något skott som var lite farligt. Men skall vi vinna sådana här matcher eller ta poäng behöver vi sätta något av lägena vi skapade i första halvlek.

Första halvlek riktigt bra
– Ja, håller med. Det var en bra fotbollsmatch mellan två bra lag. Dom spelar fin fotboll och har självförtroende. Men vi låg rätt och var vassa i våra omställningar. Jo längre halvleken led ju mer kunde vi spela fotboll och skapa bra anfall. Vi var nära och har 2-3 riktigt bra chanser som det skulle kunnat bli mål på tycker jag. Så lite plus till oss i första halvlek.

Bara att blicka framåt mot några kommande viktiga matcher
– Ja så är det ju! Jag har pratat några spelare men inte riktigt alla efter matchen idag. Kan vi lägga den här defensiva prestation mot lagen vi behöver slå då kommer vi ge oss chansen till att göra det med. Nu har vi mött Angered och Forward som spelar den finaste fotbollen tillsammans med Oddevold och vi stänger matchen i princip i 90 minuter. Vi behöver fortsätta med det hårda jobbet så kommer vi skapa lägen/målchanser

GIF-BK Forward 0-1 BK Forward Bilder Grebbestad-Forward

Bilder Grebbestad-Forward

31 bilder finns nu i Galleriet.

Gå via menyrad och Galleri eller via länk nedan:

Bild 1: Där ser vi länken mellan klubbarna. Ronnie Brorsson som spelat i båda lagen. Troligen ensam om den bedriften!

Se bilder från Grebbestad-Forward

GIF-BK Forward 0-1 BK Forward Forward vann igen med matchens enda mål

Så fantastiskt kul med en ren GIF-tränarlösning 2024. Önskar er all lycka till med detta uppdrag. ♥️⚽🖤

Div II Norra Götaland
2023-10-21 14:00

IFK SKÖVDE FK
1-3

Södermalms IP, Skövde
Träningsmatch
2024-02-10 14:00
FREDRIKSTAD FK LAG 2, NORGE (h)
Sparvallen konstgräs, Tanumshede


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.