28/5 1922
 
100 år
28/5 2022
 
IFK Skövde FK 1 - 2 Grebbestads IF
         
 
         
 
         
     
Ut: 11. Jesper Mattsson
In: 9. Valon Gashi
0-1
Ut: 6. Shad Omar
In: 5. Peter Mandic
1-110. Christoffer Söderlund
Assist: 14. Joakim Berggren
2-17. Isac Ohlsson
Assist: 18. Oscar Landgren
Ut: 21. Philip Hällgren
In: 23. Felipe Lazcano Fernandez


Skövde-Grebbestad 1-2

Skövde-Grebbestad 1-2

Skövde-Grebbestad 1-2

Skövde-Grebbestad 1-2
23 bilder till i galleriet
JAAAAAAA! Grymt viktig seger i Skövde - Update

Grebbestad vände ett hotande nederlag till seger genom två sena mål i matchen. Christoffer Söderlund stod för kvitteringen och Isac Ohlsson nickade in segermålet 2-1 i 86:e minuten!

Första halvlek
Första halvlek gick i Skövdes favör och redan efter tre minuter fick man ett läge då Emil Skillermo kom ner mot kortlinje och hittade in till Edin Salihovic som fick ett bra skottläge men skottet klart utanför.

Grebbestad fick sedan minuten efter en fin omställning där Christoffer Söderlund hittade Joakim Berggren på djupet. Jock i utmärkt läge men han fick dålig fart på skottet som gick rakt på Amar Ibrahimovic.

Skövde bäst spelmässigt men i åttonde minuten kom Grebbestad igen. Denna gång med en bra cross av Joakim Berggren som hittade Philip Hällgren som kom bra men han fick tyvärr inte ordning på mottagningen.

Efter 14 minuter missade Grebbestad ett uppspel mitt på egenplanhalva och för ett ögonblick kom Skövde 4 mot 2 men Grebbestad lyckades reda upp det hela utan att Skövde kom till avslut.

Då Grebbestads spel inte fungerade optimalt i inledningen kom en första ändring efter 25 minuter då Grebbestad hade svårt att få grepp på spelarna mellan Grebbestad backlinje och mittfält.

Även om Skövde var det bättre laget spelmässigt fick man egentligen inte till speciellt mycket framåt.

Efter 41 minuter kom i stället en bra omställning av Grebbestad och Victor Edvardsson som växt rejält i de senast matcherna hittade Joakim Berggren som vek in och sköt men skottet klart utanför.

Ja det var väl ungefär så Skövdes avslut såg ut i matchen med. Man hade några skottlägen men man var aldrig nära. Ja i alla fall inte före minut 43. Då från ingenstans klippte Edvin Eriksson till från distans. Mattias Jansson fick stora besvär med skottet men lyckades toucha den i stolpen och ut. – Det blev en lurig bana och en studs strax före, sa Mattias efter matchen.

Summering av första halvlek: Med undantag av stolpskottet för Skövde kändes det som Grebbestad hade lite vassare lägen framåt men det var Skövde som var det bättre laget spelmässigt.

Andra halvlek
Till den andra halvleken hade Grebbestad ändra på nytt och nu med resultat att man kom högre upp i planen och andra halvleken med plus för Grebbestad.

Men halvleken första och andra målchans skulle ändå bli Skövdes. Den första efter 55 minuter när Grebbestad missade ett uppspel och Skövde vände snabbt på Marcel El-Marakbji men bra försvarsspel gjorde att vi han över och kunde täcka skottet.

Andra målchansen då. Ja Skövde fick en frispark och plockade givetvis upp reslige mittbacken Andreas Uusitalo som man måste ha ett extra öga på. Men nu hjälpte inte detta då Andreas med ett härligt volleyskott pangade in 1-0 för Skövde efter 59 minuters spel.

Riktigt tungt då Grebbestad startat andra halvlek bra.

Efter målet blev det öppnare spel, nästan lite hawaiiaktigt i perioder där spelet böljade fram och tillbaka. Men då det var mer ordnat spel, ja då var det Grebbestad mest och det såg ut som Skövde inte orkade löpa på riktigt offensivt som under första 45 minuterna.

Grebbestads första kvitteringschans kom efter 65 minuter. Oscar Landgren hittade Valon Gashi med ett långt inlägg men nicken smet utanför. – Jag jublade för mål där sa Jonas Björk efter matchen.

Minuten efter kombinerade Skövde bra och Edin Salihovic fick skottläget men bollen dryga metern över ribban.

Efter 69 minuter kom Grebbestad bra igen. Isac Ohlsson vann boll och fick den vidare till Valon Gashi som crossade vidare till Joakim Berggren som fick ett bra läge där Amar Ibrahimovic räddade fint.

Efter 74 minuter var det Skövdes tur. Tror det var en inhoppare som kom i skottläge på högerkanten och det hade så när blivit en perfekt passning till Edin Salihovic som dock inte fick sitt avslut på mål.

Grebbestad ändrade igen i uppställningen och gick ner på trebackslinje och det var nära direkt framåt då Grebbestad hittade in till Valon Gashi men skottet över.

Vändingen
Klockan tickade upp på minut 83. Valon Gashi slog en härlig lång passning till Joakim Berggren som tog sig in i straffområdet och sköt. Amar Ibrahimovic räddade men tvingades till en retur rakt ut där Christoffer Söderlund följde upp och tryckte in kvitteringen

Firma Valon/Berggren fungerade här fint och Valon Gashi crossade över till Joakim Berggren igen efter 85 minuter. Joakim nära att komma till fint läge men bra försvarsspel från Skövde gjorde att målvakten Amar Ibrahimovic kund plocka upp bollen.

Men i 86:e minuten kom 1-2. Bra inlägg från Oscar Landgren. Valon Gashi försökte brösta in vbollen såg det ut som men nådde de inte. Men… Det gjorde Isac Ohlsson som kom på bakre och nickade in 1-2!

Skövde svarade med att skicka upp Andreas Uusitalo och mata bollar på honom. Först nickade han fram till ett skott som Grebbestad kunde blockera. Men bästa chansen för kvittering fick han själv. Nästa exakt lika som vid Skövdes mål. Samma skottläge men nu smet bollen metern över. Pust, det var nära!

Segern tog oss över nedflyttningsstrecket och vi passerade tre lag i tabellen, Nordvärmland, Skövde och Karlstad. Grymt viktig och go seger mot ett annat lag i bottenstriden vilket gjorde poängen extra viktiga.

Inte minst viktigt: Årets första 3 poängare på bortaplan!
Efter matchen fick jag ett ord med Shad Omar:

Shad, Någon minut efter slutsignalen i segern mot Skövde. Vad känner du just nu?
– Det känns gott, 3 viktiga poäng! Vi krigade hela vägen till slutet. Vi hade underläge till 83:e minuten och lyckas vända. Starkt gjort av grabbarna!

Man får väl säga att vi i de senaste matcherna hamnat i underlägen men vi kommer tillbaka så det känns som vi är på gång?
– Ja, det är ju bara att fortsätta och kriga, säsongen är inte slut ännu.

Själv då, du kom ju in sent i laget värvad från Ljungskile. Din första matxch var mot Nordvärmland hemma och du gick rätt in i laget. Hur var känslan där?
– Det kändes bra. Nytt lag, nya lagkamrater men jag kom bra in i laget direkt.

Du har behållit din plats i laget och nu startat fem raka matcher. Måste kännas bra och du svarade för en ny stabil insats idag
– Det är ju bara att fortsätta jobba. Det är inga plats jag är van med som vänsterback men jag gör mitt bästa och tar alla starter jag får.Efter matchen fick jag ett ord med tränaren Jonas Björk:

Jonas, vilken grymt skön vändning i en oerhört viktig seriematch!
– Ja, det stämmer. Alla matcher vi spelar nu är ju dom viktigaste. Men visst, den här matchen var verkligen det. Vi låg under strecket och Skövde precis över. Betydelsen av att vinna på bortaplan mot en bottenkollega känns otroligt bra!

Första halvlek, min känsla var att Skövde var det bättre laget spelmässigt. Vad är dina tankar om första halvlek?
– Ja, det tycker jag. Dom är mycket bättre än oss spelmässigt i första halvlek. Vi hade en matchplan som inte föll väl ut. Dom fick mycket tid med sina två mittbackar som är duktiga med bollen och därmed kunde bygga upp sina anfall.
– Vi ändrade lite och spelade som mot Yxhult senast med en sittande mittfältare framför backlinjen. Vi fick mer koll på dom men vi fick inget anfallsspel utan slog bara bort bollen. Så det kändes som Skövde var Real Madrid och vi fick bara försvara och fick inte till något eget spel.


Jag tyckte vi öppnade bra spelmässigt i den andra och det såg ut som vi ändrat spelsystem igen. Men då kom Skövdes ledningsmål i stället
– Vi gjorde faktiskt något vi aldrig tränat på och inte ens pratat om. Vi gick tillbaka till två forwards men med annan positionering på mittfältarna för att stänga centralt för att kunna få till presspel mot deras mittbackar och för att få med fler folk offensivt. Vi gör en bra andra halvlek, flera halvlägen, bra omställningar. Kändes lite som vi tappade markeringen på deras mål? Men det kändes inte helt rättvist där sett till matchen just då

Spelet blev mer svängigt efter målet ut båda hållen även om det kändes som att vi var det bättre laget när det var mer ordnat spel
– Ja, Vi gjorde ytterligare ändring i formationen med en kvart kvar och beröm till spelarna som var lyhörda för dessa ändringar. 3-backslinje och upp med Oscar Landgren på högerkanten. Vi hade två forwards och fick med mer folk framåt och Skövde backade hemåt och verkade rädda för att tappa poäng. Vi tog över mer och mer och tillslut fick vi hål på dom.

Segermål i 86:e minuten, inlägg från Oscar Landgren som Valon Gashi inte nådde men då kom Isac Ohlsson perfekt i stället
– Återigen ett fint inspel från Oscar Landgren och så fick vi trycka in den. Isac Ohlsson är stekhet just nu. Han jobbar otroligt hårt under 90 minuter och fick kröna detta med att avgöra matchen i 86:e minuten. Det var kul för han. Otroligt skönt att vi kan vända, igen!

IFK Skövde FK-GIF 1-2 IFK Skövde FK Bilder Skövde-Grebbestad

Bilder Skövde-Grebbestad

Nu finns det 27 bilder i Galleriet

Gå via menyrad och Galleri eller via länk nedan

Fick tyvärr inte med våra mål denna gång men väl Skövdes fina ledningsmål.

Se bilder från Skövde-Grebbestad

IFK Skövde FK-GIF 1-2 IFK Skövde FK JAAAAAAA! Grymt viktig seger i Skövde - Update

Det var skönt att höra. Hoppas att han snart kan spela igen.

Div II Norra Götaland
2022-08-12 19:00

SÄFFLE SK
1-2

Siljevi, Grebbestad
Div II Norra Götaland
2022-08-20 14:00
KARLSLUNDS IF FK (h)
Siljevi, Grebbestad


 
FIK/GIF Herrar
Svarteborg FK (h)
2022-08-21 16:00
Fjällbacka IP, Sälvik

P08
IK Svane (b)
Imorgon 19:00
Svanevallen

P08
Hedekas IF (h)
2022-08-19 18:30
Siljevi

F07-09
Skärhamns IK (b)
2022-08-20 17:00
Tjörns Sparbank Arena