28/5 1922
 
100 år
28/5 2022
 
Stenungsunds IF 1 - 0 Grebbestads IF
         
 
         
 
         
     
0-1
31. Anders Tjernberg
Ut: 21. Philip Hällgren
In: 9. Valon Gashi
Ut: 6. Shad Omar
In: 5. Peter Mandic


Stenungsund-Grebbe...

Stenungsund-Grebbe...

Stenungsund-Grebbe...

Stenungsund-Grebbe...
16 bilder till i galleriet
Blekt Grebbestad föll mot Stenungsund

Grebbestad med tre rak utan förlust kom inte upp i nivå och föll rättvist med hemmalaget Stenungsund som vann med matchens enda mål.
Slarv i Grebbestad fick Gustav Kjellström chansen och prickade in 1-0 efter bara 10 minuters spel.

Första halvlek
Man såg tidigt i matchen att Grebbestad inte kom upp i rätt nivå och framför allt de inledande ti minuterna var svaga.

Det gjorde bland annat att man fick en bra chans efter hörna redan efter två minuters spel men Adam Bergholtz nick smet utanför.

Efter nio minuter spelade Stenungsund till sig ett riktigt bra läge. Bra passningar satte Jesper Widenbäck i bra position och han spelade fint in centralt där Gustav Kjellström missade bollen med minsta möjliga marginal.

Men minuten senare small det. Grebbestad tappade boll strax utanför 16-metaren och Stenungsund fick fram bollen till Gustav Kjellström som vände runt och sköt 1-0. Men aj, där får vi inte tappa bollen, riktigt illa.

Efter 16 minuter fick Grebbestad en frispark som man lyfte in till Lukas Bäckström som nickade in centralt men där var det bara Stenungsundsspelare som kunde ta bort bollen.

Men detta blev ändå signalen till en uppryckning spelmässigt resten av halvleken även om det var tunt med chanser framåt. Nej, då var det farligare när Stenungsund anföll.

Efter 27 minuter var det fortsatt lite mer Grebbestad spelmässigt men Stenungsund ställde om fint på högerkanten och fick sedan till en passning bakåt till Malte Runevik som sköt men Mattias Jansson var fint med och räddade.

Efter ett långt inkast i samma minut från Stenungsund nickade Grebbestad undan och bollen hamnade hos Anders Sennevald som fick en kalasträff på volley som Mattias Jansson räddade utmärkt till en hörna.

Stenungsund hade några halvchanser till innan Joakim Berggren stod för en bra insats efter 40 minuter när han avancerade fram, vek in i planen och sköt. Men det var avstånd till mål och Richard Nordlund i Stenungsunds mål hade inga problem att rädda.

Strax efter kom Stenungsund i ett fint anfall på vänsterkanten och via snabba passningar i sidled kom man till skott på högersidan där jag tror det var Linus Andersson som sköt men skottet smet utanför.

Stenungsund började halvleken klart bäst men efter dryga kvarten var det mer Grebbestad i spelet men chanserna egentligen uteslutande för Stenungsund.


Andra halvlek
Sedan i den andra halvleken blev det mer Stenungsund spelmässigt och Grebbestad fick det svår och man slarvade i passningarna. Men inledningsvis var det tunt med lagen för något av lagen.

Klockan tickade fram till minut 68 då Grebbestad stod och sov vid ett inkast som Stenungsund då tog snabbt och satte Gustav Kjellström i läge. Vinkeln blev snäv och jag tror Mattias Jansson kan ha varit på skottet då Stenungsund fick ett inkast men detta gick ej att se för mig då jag tittade i kameran.

Efter 72 minuter fick Grebbestad äntligen till en chans när Grebbestad spelade in centralt på Christoffer Söderlund som satte fint i djupet för Isac Ohlsson men Richard Norlund bra med och klarade.

Nu var det lite bättre fart på Grebbestad en period då man måste jaga ett kvitteringsmål men många gångar satta slarviga passningar stopp för anfallsförsöken.

I 80:e minuten kom nytt slarv i Grebbestad och Stenungsund kunde spela in till en helt fri Gustav Kjellström som fick ett jätteläge men avslutet mer eller mindre rakt på Mattias Jansson som klarade.

Minuten senare spelade Stenungsund upp på Linus Andersson som vek in och sköt ett bra farlig skott och Mattias Jansson tvingades till en bra räddning till en hörna.

Bra Grebbestads anfall efter 87 minuter och Grebbestad fick ett bra läge när Valon Gashi släppte på Joakim Berggren som fick ett bra skottläge men han fick inte till knorren och bollen for långt utanför.

I 94:e minuten fick så Grebbestad sitt kanske bästa läge i matchen. Inkast till Christoffer Söderlund som lyfte fram till Valon Gashi som fick en bra träff från nära håll men Stenungsunds målvakt Richard Nordlund stod för en kanonräddning och lyckades till och med hålla närskottet.Efter matchen fick jag ett ord med tränaren Jonas Björk:

Det stannade med tre raka matcher utan förlust då Stenungsund vann med 1-0 då det kändes som vi inte riktigt hade kraften idag?
– Ja. Känslan är såklart besvikelse så här direkt efter. Jag tycker det såg energifattigt ut, ingen power i vårt spel. Även om vi ändrade om lite och försökte så blev det aldrig något av det. Vi hade väl bara ett par bra chanser, Isac Ohlsson och Valon Gashi på slutet. Utöver det var inte vår fotboll bra idag och vi bjöd inte upp till kamp idag. Så det var ingen höjdarmatch totalt sett.

Vi började väldigt passivt och 1-0 kom redan efter 10 minuter efter slarv vilket Stenungsund snabbt utnyttjade.
– Ja, lite så. Vi hade en plan att ställas oss lite högre och låta dom rulla ut och sedan sätta press för att komma in i matchen lite mer än om vi jämför mot förra matchen mot Skövde. Men detta föll inte riktigt väl ut. Vi hade varnat om Gustav Kjellström som är lurig. Men det kändes tråkigt att åka på ett sådant mål när vi missade och dom vann boll högt och kunde sätta dit den.


Sista halvtimmen lyfte vi oss ändå spelmässigt men vi hade svårt att skapa chanser matchen igenom.
– Vi fick tag på bollen bättre där men det genererade inget framåt mer än att vi fick rullat runt bollen mer inom laget och då skapade vi inga chanser.

Stenungsund bättre i andra och det är först på slutet som vi hotade lite framåt
– Jag tycker inte Stenungsund var speciellt bra heller men dom vann matchen helt rättvist. Domhar det lite flytet och dom har en målskytt där framme som gjorde sitt 18:e mål för säsongen. Det räcker med ett läge så säter han den. Tråkigt att förlora men vi får komma tillbaka om en vecka. Nu får vi lite vila och får ladda för match nästa lördag.

Stenungsunds IF-GIF 1-0 Stenungsunds IF Bilder Stenungsund-Grebbestad

Bilder Stenungsund-Grebbestad

20 bilder finns nu i Galleriet.

Gå via menyrad och Galleri eller via länk nedan:

Se bilder från Stenungsund-Grebbestad

Stenungsunds IF-GIF 1-0 Stenungsunds IF Blekt Grebbestad föll mot Stenungsund

Det var skönt att höra. Hoppas att han snart kan spela igen.

Div II Norra Götaland
2022-08-12 19:00

SÄFFLE SK
1-2

Siljevi, Grebbestad
Div II Norra Götaland
2022-08-20 14:00
KARLSLUNDS IF FK (h)
Siljevi, Grebbestad


 
FIK/GIF Herrar
Svarteborg FK (h)
2022-08-21 16:00
Fjällbacka IP, Sälvik

P08
IK Svane (b)
Imorgon 19:00
Svanevallen

P08
Hedekas IF (h)
2022-08-19 18:30
Siljevi

F07-09
Skärhamns IK (b)
2022-08-20 17:00
Tjörns Sparbank Arena