28/5 1922
 
100 år
28/5 2022
 
Nordvärmlands FF 1 - 1 Grebbestads IF
         
 
         
   
       
     
1-07. Isac Ohlsson
Assist: 11. Jesper Mattsson
1-1
2. Patrik Adamczyk
10. Christoffer Söderlund
Ut: 10. Christoffer Söderlund
In: 14. Joakim Berggren


Nordvärmland-Grebb...

Nordvärmland-Grebb...

Nordvärmland-Grebb...

Nordvärmland-Grebb...
31 bilder till i galleriet
Viktig poäng borta för GIF mot Nordvärmland

Grebbestad hade ledningen i paus efter en fin halvlek spelmässigt när Isac Ohlsson satta ledningsmålet. Men andra halvlek blev betydlig sämre och via slarv kunde Nordvärmland kvittera till 1-1 vilket blev slutresultat.

Första halvlek
Första halvlek var en halvlek Grebbestad dominerade spelmässigt men det skall direkt sägas att Nordvärmland var farliga när man kom till anfall.

Grebbestad var nära en smakstart på matchen då Isac Ohlsson släppte på djupet på Oscar Landgren vars inlägg nära på dök in i det bortre krysset men Albin Handel lyckades sträcka ut och tippa till en hörna.

Tidigt såg man att Nordvärmland backade hem när Grebbestad fick kontroll på boll och man valde att gå helt på snabba omställningar.

Efter 16 minuter var Grebbestad nära ett ledningsmål. Jesper Mattsson hade snäv vinkel men fick iväg ett snabbt bra skott som Albin Handel dök ner och fick en hand på och försvaret kunde sedan ta bort andraboll.

Men i samma minut kom Nordvärmland bra efter en snabb omställning och Dawood Bethio Yako fick in ett bra inlägg där Niklas Bengtsson fick på en kanonnick. Ypperlig räddning av Mattias Jansson till en hörna.

I andraläget efter hörnan dribblade Emil Portén sig till ett bra läge där Grebbestad ändå tillslut kom in och kunde täcka skottet.

Efter 25 minuter borde Grebbestad fått en straff. Nordvärmland spelade svårt hem mot Albin Handel som fick boll för långt i från sig och Albin sprang då ner Jesper Mattsson som var på väg mot tomt mål. Men märkligt nog ingen signal?

Två minuter senare var Grebbestad nära ledningen igen. Lukas Bäckström hittade fram till Jesper Mattsson som gjorde sin gubbe och sedan klippte till men Albin Handel svarade ny för en mycket bra räddning när han tippade till hörna.

Efter 29 minuter kunde Emil Portén få iväg ett bra skott strax utanför 16-metaren och Mattias Jansson tvingades till en ny bra räddning.

På den följande hörnan fick Nordvärmland på en bra nick men strax utanför men här var även Mattias Jansson bra med och hade klarat om boll gått på mål.

Sedan slarvade Grebbestad efter 41 minuter och Emil Portén fick bollen i bra läge. Skott eller passning? Hur som helst kom både Niklas Bengtsson och Dawood Bethio Yako aningens försent.

Grebbestad vände sedan snabbt på spelet och Isac Ohlsson slet sig loss och kom fri men rullade bollen precis utanför.

Så i 44:e minuten kom Grebbestads ledningsmål. Ett uppspel blev det duell på och andrabollen damp ner hos Isac Ohlsson som sedan fick iväg ett skott. Såg inte allt för farligt ut men Albin Handel kan ha varit skymd och bollen satt till 0-1 i matchen.Andra halvlek
Till den andra halvleken gjorde Nordvärmland ett byte och man såg ut att göra vissa ändringar i sin uppställning. Men det var Grebbestad som var nära att få en bra start då Victor Edvardssons uppspel fint nådde Isac Ohlsson som bröstade med sig bollen och var på väg mot ett friläge då inhopparen Hayato Yokota hann ifatt och kunde bryta.

Efter 52 minuter kom nästa fina läge för Grebbestad när Jesper Mattsson var på väg igenom fri men Christopher Dinu Suta svarade för en ypperlig glidtackling och lyckades bryta precis på 16-metaren.

Men direkt efter fick Grebbestad en hörna och Jimmie Larsson nickade och Nordvärmland räddade på mållinjen och kunde ställa om. Men Grebbestad fick kontroll på bollen men strax in på egen planhalva slarvade man rejält och hemmalaget stormade fram och spelade in bollen till en fri Niklas Bengtsson som satte 1-1. Men attans vilket slarv…

Efter kvitteringen blev det allt mer Nordvärmland som nu fick grepp på Grebbestad som inte alls kunde få igång sitt fina spel från första 45 minuterna.

Efter 58 minuter fick Nordvärmland en frispark i fint läge men skottet satt rakt i Grebbestadsmuren.

I 62:a minuten svarade Jesper Mattsson för en bra insatts och kom till ett bra skott men strax utanför.

Jesper Mattsson revs ner ännu en gång inne i straffområdet och det kan inte varit långt undan en straff där heller.

Nordvärmland då. Ja ett antal hörnor, eller ett helt gäng kändes det som. Dom är ju farliga på fasta situationer som då kunde gett utdelning men Grebbestad kunde hålla undan och ta en viktig poäng.

I botten blev nu Skövde klart för div3 efter en brakförlust borta mot Kumla, 7-1. Lidköping nu under nedflyttningsstrecket två poäng bakom Grebbestad som ligger kvar på en 10:e plats.


Efter matchen fick jag ett ord med tränaren Jonas Björk:


Jonas, 1-1 borta mot Nordvärmland betyder att vi tar med oss en viktig poäng hem
– Så är det. Hade någon sagt före matchen att vi skulle ta med oss en poäng hem så hade jag nog kanske varit nöjd med det. Men sett till vår prestation tycker jag den var värd mer.

Tittar vi lite på första halvlek så är vi riktigt bra spelmässigt och för matchen även om Nordvärmland hade ett par bra chanser.
– Vi fick igång ett bra passningsspel på en ganska så hård konstgräsplan så Nordvärmland fick springa en del. Vi skapade en del chanser där bland annat Isac Ohlsson var fri och Jesper Mattsson ett jättebra skott som målvakten tippade till hörna. Sedan är Nordvärmland farliga på fasta även om dom inte gjorde mål på det idag men den dansade på mållinjen någon gång. Men spelmässigt fördel oss.

Vi fick ett ledningsmål i slutet, ett bra läge precis före halvtidsvilan vilket måste känts bra
– Ja, och det var välförtjänt och rättvist. Men sedan lade vi av lite med det vi gjorde bra i första till den andra halvleken där vi flyttade bollen snabbt och bra på stora ytor så dom fick springa. Vi blev omständliga och tog för lång tid på oss med boll så dom hann in i pressen. Så jag är inte så nöjd med den andra halvleken.

Kvitteringen ett riktigt skitmål?
– Jag hade hellre sett att dom gjort mål på en hörna i stället men vi bjuder på kvitteringen tyvärr.

Slutanalys är väl ändå att du tycker vi kunde haft med oss tre poäng hem?
– Ja, vi skulle vunnit idag!

Nordvärmlands FF-GIF 1-1 Nordvärmlands FF Bilder Nordvärmland-Grebbestad

David är tillit MFF och tror själv på en plats under året😀 Det vore ju fantastiskt med en GIFFARE i Sveriges bästa lag💪

Div II Norra Götaland
2021-11-28 13:00

YXHULTS IK
0-0

Kumla IP, Kumla
Träningsmatch
2022-02-12 13:00
EDS FF (b)
SJB Arena, Ed


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.