28/5 1922
 
100 år
28/5 2022
 


Gr5ebbestad-Henån/...

Grebbestad-Henån/G...

Grebbestad-Henån/G...

Grebbestad-Henån/G...
14 bilder till i galleriet
Äntligen match, strålande solsken och seger 3-0 på Siljevi

Grebbestad dominerade det mesta av spelet och vann med klara 3-0 (1-0) mot gästande div 4-laget Henån/Gilleby.

Bild: Thomas Reinfjord sätter 1-0

Första halvlek
Grebbestad öppnade matchen bra och tryckte tillbaka Henån rejält i inledningen och men första kvarten fick man ändå bara till ett par skott utifrån genom Valon Gashi som inte prickade målet. Efter en kvart bröt Markus Svensson bra vid mittlinjen, avancerade fram och hittade Joakim Berggren som sköt strax utanför.

Efter runt 20 minuter hade H/G sin bästa period i första halvlek där man kom upp i några anfall utan att för den sakens skull oroa framför Grebbestads burväktare Mattias Jansson.

Grebbestad tog åter över spelet men hade i stället svårt med bra passningstempo vilket gjorde det lättare för H/G att försvara sig.

Men efter 33 minuter fick ändå Grebbestad hål på gästerna. Oscar Landgrens inspel hittade Thomas Reinfjord som sköt. Skottet räddades men returen kom tillbaka till Thomas som nu hittade in i mål, 1-0 till Grebbestad och årets första mål.

Andra halvlek
Till den andra halvleken gjorde Grebbestad hela sex byten där samtliga spelare på bänken kom in i spel. Och inledningsvis såg det ny riktigt bra ut men högre tempo och rakare spel. Som när klockan bara tickat fram tre minuter, till 48:e minuten, då snabbt fint spel och bra stickare på djupet till Jesper Mattsson som rullade in 2-0.

Grebbestad fortsatte med piggt spel och Victor Edvardsson hittade en bra djupledsboll på Oscar Landgren som dock inte fick någon fart in nicken som enkelt räddades av Rasmus Magnusson (? Målvakten hade nr 22 men i laguppställning på BFF har målvakten nr 1 och ingen 22 finns?).

Efter 61 minuter kom nytt snabbt fint anfall där Jesper Mattsson släppte på djupet på löpande Isac Ohlsson som dock inte fick någon fart i skottet som räddades.

Direkt efter lyfte H/G in en frispark som plockades ner av Anders Tjernberg, andra halvleks målvakt, som snabbt kastade ut på Lukas Berntsson som satte fart fram, spelade vidare till Jesper Mattsson som drev fram och sköt bra från distans. Bra fart på skottet men strax över.
Efter 68 minuter kom nästa mål när Isak Ohlsson hittade in centralt till Grebbestadsspelare som distinkt sköt 3-0.

Två minuter senare lyfte Amel Licina in en frispark som Peter Mandic kom upp högst på och nickade men H/G´s målvakt räddade fint.Efter matchen fick jag ett ord med årets första målskytt Thomas Reinfjord:

Thomas, 3-0 mot Henån/Gilleby, en kort analys av matchen
– Först och främst var det ju bara kul att få spela match igen. Jag tycker vi gör en helt okey match då vi inte spelat match på 8-9 månader. Vi styrde spelet mest hela matchen och jag tror dom knappt hade ett skott på mål så det var bra med tanke på att vi inte spelat matcher på länge.

Du fick äran att göra årets första mål. Berätta om målet
– Det var härligt och kul. Jag fick göra mål på min egen retur och alltid skönt att få komma igång med ett mål. Det hjälper ju laget med att vi fick det första målet i matchen vilket ger lite mer trygghet i spelet.

Mitt intryck är att vi öppnar båda halvlekarna bra men vi tappar även spel i slutet av båda halvlekarna
– Jag håller med. Dom tog över i korta perioder men rent generellt har vi kontroll och vi har bra fart i omställningar och visar att vi är bra tränade.


Efter matchen fick jag ett ord med tränaren Jonas Björk:

Jonas, 3-0 i din debutmatch med Grebbestad. Hur känns det?
– Det känns bra så klart. Alltid kul att få vinna när vi får spela match igen. Men framför allt gott att få vara igång i matchspel igen.

Vi började första halvlek väldigt bra för att sedan tappa fart i spelet i andra delen av halvleken
– Vi möter ett Henån/Gilleby som är ett gäng storväxta gubbar som ligger med hela laget på egen planhalva och försöker stänga oss. Och då är det superviktigt med bolltempo och få dom att flytta på sig. Vi gjorde detta som du sa bra första halvtimmen men sedan dog tempot. Och när det gör det blir det jämnare helt enkelt.

Andra halvlek då, ett antal planerade byten, och sedan riktigt bra fart på spelet och det kändes som vi spelade rakare. Var det något planerat?
– Vi pratade även före matchen om att vi vill ha med mycket folk i anfallen och när vi är rättvända på halva deras planhalva måste vi ge alternativ på djupet och det gjorde vi klart bättre i den andra. Isac Ohlsson kom väl en 5-6 gånger fint i dessa löpningar utan att få bollen och även Jesper Mattsson. Sedan vet jag inte hur många kilometer våra ytterbackar Lukas Berntsson och Oscar Landgren sprang. Men en helt okey prestation idag tycker jag.

Någon spelare du vill lyfta fram i den första match?
– Nej. Man kände på alla gubbarna att det var skönt att komma igång och få spela match igen så alla får godkänt.

GIF-Henån-Gilleby IF 3-0 Henån-Gilleby IF 18 bilder från Grebbestad-Henån/Gilleby

David är tillit MFF och tror själv på en plats under året😀 Det vore ju fantastiskt med en GIFFARE i Sveriges bästa lag💪

Div II Norra Götaland
2021-11-28 13:00

YXHULTS IK
0-0

Kumla IP, Kumla
Träningsmatch
2022-02-12 13:00
EDS FF (b)
SJB Arena, Ed


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.