Grebbestads IF 2 - 1 Skoftebyns IF
         
   
         
     
     
     
1-023. Isac Ohlsson
Assist: 11. Jesper Mattsson
17. Mark Kwarteng
2-023. Isac Ohlsson
Ut: 14. Amel Licina
Ut: 20. Saban Ertürk
1. Mattias Jansson
2-1


Grebbestad-Skoftebyn

Grebbestad-Skofteb...

Grebbestad-Skofteb...

Grebbestad-Skofteb...
39 bilder till i galleriet
Seger mot Skoftebyn

Årets första seger bärgades mot Skoftebyn. 1-0 i paus blev tillslut 2-1 för Grebbestad. En okej första halvlek men en riktigt svag andra.

Första halvlek
Grebbestad var det bättre laget i den första halvleken men det var ändå klent med bra offensiva målchanser så där har vi en del att jobba på.

Matchens första målchans blev Grebbestads efter 6 minuter. Saban Erturk hittade Jesper Mattsson på djupet men JMohammed Hasan räddade förstaläget. Jesper hann upp andraboll och släppte fint bak till Arensi Beqirllari men Skoftebyns målvakt Mohammed Hasan kom bra med en djärv utrusning och räddade till en hörna. Fin insats av Mohammed!

Första halvlek var väldigt chansfattig egentligen. Skoftebyns första framstöt kom efter 17 minuter via ett snabbt anfall med inspel centralt mot Anton Pettersson men Mattias Jansson var fint med och var ut och knep bollen.

Efter 29 minuter hittade Isac Ohlsson Arensi Beqirllari fint på djupet. Arensi blev helt fri men avslutet blev klent och Mohammed Hasan hade inga problem att rädda.

Men efter 35 minuter fick Grebbestad utdelning. Isac Ohlsson vann bollen på Skoftebyns planhalva. Fick bollen vidare till Jesper Mattsson och stack på djupet där Jesper hittade Isac med en perfekt passning. Fri satte Isac säkert 1-0 för Grebbestad.

Minuten före paus kom Skoftebyns Gustav Forsberg i en framstöt men då han inte hittade någon att spela försökte han tillslut i lite trängt läge skjuta men skottet klarade Mattias Jansson enkelt då det inte blev någon direkt fart på bollen.


Andra halvlek
Andra halvlek öppnade med en bra chans direkt för Grebbestad. Efter bara halvminuten hittade David Olsson ett inspel som nickade undan. Bollen hamnade hos Saban Erturk som försökte med en konstspark, bollen for i halvhög bana och prickade sedan ribban.

Men annars var öppningen av halvleken klen från Grebbestads sida och det blev mer Skoftebyn i spelet och på Grebbestads planhalva. Efter en hörna i 49 minuten blev Gustav Alexandersen Larsson väldigt fri på bakre stolpe men han fick ingen fart i nicken som gick rakt i händerna på Mattias Jansson.

Grebbestad kom i en snabb framstöt efter 53 minuter och David Olssons inspel nådde Jesper Mattsson som i fritt läge ändå inte riktigt fick träff med pannan och nicken smet utanför i fritt läge.

Efter 59 minuter missade Oscar Landgren ett tillbaka spel mot Mattias Jansson och Albin Gashi Larsson blev fri mot Mattias Jansson som räddade till en hörna.

Men trots att spelet inte alls fungerade kom 2-0 efter 6-5 minuter. Isac Ohlsson fick ett uppspel och grundlurade sin försvarare med en kroppsfint och löpte mot mål. En försvarare han i fatt men Isac var stark och höll sig före och sköt i stolpen, men var sedan helt ensam när han slog in stolpreturen till 2-0. Fin insats av Isac!

Bara ett par minuter efter var Isac nära att bli fri igen när han slet sig in mot mål men då han fick bollen lite för långt framför sig hann Mohammed Hasan ut och knep bollen.

Men sedan var det roliga slut för Grebbestad och det var mer och mer Skoftebyn efter detta men man hade svårt att komma till målchjanser i öppet spel och det var nästa uteslutande efter fasta situationer som man hotade.

Efter 76 minuter hade Skoftebyn ett fint frisparksläge men skottet från Anton Pettersson (tror jag det var) smet en bit över.

Efter en hörna i 80 minuten fick Skoftebyn på en nick eller möjligen en skarvning på något vis men Mattias Jansson bra med och klarade.

Minuten senare var Grebbestad i anfall men Skoftebyn bröt och ställde om snabbt och efter inspel var Albin Gashi Larsson fri men återigen kom Mattias Jansson ut bra och räddade till en hörna.

Den följande hörnan blev farlig då Gustav Alexandersen Larsson nådde bollen och nickade bra men ändå 30-40 cm över.

Efter 86 minuter lyfte Skoftebyn in en frispark och Gustav Alexandersen Larsson mötte med en volley vi bakre men skottet strax över.

Efetr 87 minuter kom en reducering. Skoftebyn kom på högerkanten och ett bra inspel nådde inhopparen Edwin Wickelgren som satte 2-1.

Men närmare än så kom inte Skoftebyn och därmed tog Grebbestad sin första seger för året.
Efter matchen fick jag ett ord med tränaren Jonas Björk:

Jonas, årets första seger idag
– Ja, det stämmer 2-1 mot Skoftebyn

Första halvlek var väl ganska så jämn även om Grebbestad hade mer boll men få målchanser?
– Ja. Vi har kontroll på fösta halvlek tycker jag. Vi har bollen mest men kanske lite svårt att komma till lägen. Men det känns ändå som det var vi som anföll och spelade fotboll medan Skoftebyn som försvarade sig och stack upp då och då.

1-0 i paus, mål av Isac Ohlsson
– Ja, Isac vann boll mot deras droppande mittfältare och ställde om via Jesper Mattsson blev han fri. Bra pressespel och vinna bollen högt och komma till avslut. Isac har nu gjort två liknande mål på de senaste matcherna.

Andra halvlek var inte jag nöjd med och antar att du inte är det heller? Skoftebyn tar över spelet och för mycket av spelet på våran planhalva
– Totalt sett över 90 minuter gör vi en okej match men inte mer än så. Skall vi ha någon form av ursäkt så har vi spelare på många positioner som inte är vana med dessa positioner plus att vi lånar in lite spelare för att kunna spela match idag. Så på spelet syns detta i den andra halvleken, vi tröttnar kanske lite. Vi började piggt men så faller det av lite grann. Även om Skoftebyn hade mer boll skapar dom nästa bara chanser efter fasta. Chanser i spelet hade dom inte många förutom vid målet.

GIF-Skoftebyns IF 2-1 Skoftebyns IF Bilder Grebbestad-Skoftebyn

Bilder Grebbestad-Skoftebyn

Nu finns det 43 bilder i Galleriet

Gå via menyrad och Galleri, eller följ länk nedan:

Se bilder från Grebbestad-Skoftebyn

GIF-Skoftebyns IF 2-1 Skoftebyns IF Seger mot Skoftebyn

5-3 88min Anton Henriksson

Träningsmatch
2024-02-21 19:00

KVIK HALDEN FK, NORGE
-

okänd
Träningsmatch
I övermorgon 14:00
SÄFFLE SK (b)
SJB Arena, Ed


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.