Grebbestads IF 0 - 6 Ljungskile SK
         
   
         
     
     
     
0-1
0-2
0-3
0-4
0-5
Ut: 21. Philip Hällgren
In: 11. Jesper Mattsson
0-6
Ut: 12. Andrew Palumbo
In: 13. Edwin Bergslätt
Ut: 8. Victor Edvardsson
In: 14. Amel Licina


Grebbestad-Ljungsk...

Grebbestad-Ljungsk...

Grebbestad-Ljungsk...

Grebbestad-Ljungsk...
26 bilder till i galleriet
Pinsam kvart sänkte GIF

Grebbestad öppnade bra men en riktigt svag kvart i första halvlek gav 0-5 i matchen som tillslut slutade 0-6.

Övrig tid i matchen var ju inte så illa men denna den kvarten lär vi vilja glömkma snabbt!

Referat nedan med namn eller inte namn på Ljungskilespelarna. Laguppställning på fogis stämmer tyvärr inte alls och därmed lär det vara en del fel där samt att vissa spelare endast är benämnde med nr då de inte alls finns med i uppställning. Tråkigt men så är det ☹


Första halvlek
Grebbestad öppnade som redan nämnt piggt och bra första fem minuterna och fick första målchansen när Victor Edvardsson sköt i snäv vinkel men skottet passerade målet.

Men minuten senare i sjunde minuten blev det i stället 0-1. Oskar Lindberg samspelade med nr 12 Linus Tornblad som sköt fint vid stolproten.

Detta blev upptakten till värsta raset jag sett med Grebbestad. 15 minuter senare stod det 0-5 i matchen, vilket ras. Grebbestad hängde inte alls med när Ljungskile satte snabbt djupledsbollar.

Fem minuter senare kom nästa mål. Grebbestad spelade upp svårt centralt och nr 13 kunde bryta och löpte sig fri och placerade in 0-2.

Efter 17 minuter kom 0-3. Ljungskile spelade på djupet och det blev en nicktouch och djupledslöpande Oskar Lindberg kom fri och satte säkert bollen i nät.

Det var inte slut där utan Grebbestad blev bortsprungna på Ljungskiles högerkant och det kom inspel till nr 7 Mohamadu Lamin som sköt 0-4. Detta efter 20 minuter.

Grebbestad valde efter detta att gå över till 4-4-2 i stället men inledningsvis hjälpte inte detta utan 0-5 kom efter 23 minuter. Nr 12 Linus Tornblad fick bollen efter en crosspassning och fick måtta skottet som sedan satt perfekt. 5 målchanser, 5 mål det var utdelning det. Erik Lund var ju annars inte riktigt nöjd med sista 1/3-delen senast men har kan han inte vara allt annat än mycket nöjd.

Ytterligare två minuter senare kom Ljungskile bra på högerkanten igen och inspelet hittade Oskar Lindberg som sköt utanför.

Grebbestad hade i denna period inte något alls framåt utan det dröjde till 31:a minuten innan man fick ett läge. David Olsson och Isac Ohlsson samspelade men Isacs skott smet högt över.

Minuten efter fick Grebbestad ett jätteläge. Saban Erturk gjorde det bra och kom till ett mycket bra långskott som nr 1 klarade men det blev en farlig retur rakt ut till Isac Ohlsson vars jätteläge sköts över!

Efter 37minuter fick Ljungskile nytt fint läge. Oskar Lindberg undvek offside och kom ner mot kortlinje där han hittade in till nr 27 som fick ett kanonläge men Anders Tjernberg klarade och efter lite kalabalik fick Grebbestad bort returerna.

Tre minuter senare sköt Philip Hällgren ett bra distansskott men bollbanan drog sig hela tiden åt vänster och smet tillslut precis utanför. Ett bra skott.

I 42 minuten slarvade Ljungskile i de bakre leden och Saban Erturk vann bollen och spelade i sidled till Isac Ohlsson vars skott räddades till en hörna av nr 1.

0-5 efter 45 minuter, riktigt illa men bortsett från en kvart var det egentligen inte så illa men där var det å andra sidan riktigt illa.


Andra halvlek
Grebbestad öppnade även andra halvleken ganska piggt men en snabb omställning av Ljungskile efter 50 minuter gav 0-6 sedan man hittat in till Oskar Lindberg som satte sitt andra mål i matchen!

Men förutom detta mål så var det Grebbestad som egentligen gjorde fina fösta 25 minuter av halvleken och man skapade ett antal chanser men fick ingen utdelning.

Efter 53 minuter fick Grebbestad en bra chans. Ljungskile fick inte bort en boll och David Olsson kunde spela bak till Isac Ohlsson vars fina skott smet rakt i stolpen och ut.

Grebbestad spelade riktigt bra har och efter 56 minuter lyfte Victor Edvardsson in till Saban Erturk som mötte på volley men nr 1 klarade.

Minuten efter kom Grebbestad i nytt fint anfall och via en överlapp lyfte Arensi Beqirllari in bollen till David Olsson som kom fint men nicken smet precis över ribban.

Efter 70 minuter kom Oscar Landgren igenom på högerkanten men vinkeln blev något snäv och nr 1 klarade skottet genom att bara stöta ut bollen och försvaret rensade till en hörna.

Efter detta kom Ljungskile tillbaka med en bra period och efter 74 minuter slarvade Grebbestad och nr 14 Sabarr Janneh fick ett jätteläge där Anders Tjernberg stod för en mycket fin räddning till hörna.

Ljungskile skapade några lägen men inget som var riktigt nära under denna fina period i andra halvlek.

Efter 42 minuter kom Grebbestad i ett snabbt anfall som var nära att resultera. Uppspel till Amel Licina som hittade in till Saban Erturk som släppte i djupe på Jesper Mattsson som blev fri men nr 1 klarade.

I tredje tilläggsminuten hittade Amel Licina fit till Isac Ohlsson som fick ett bra skottläge men skottet smet precis utanför bortre stolpe.Efter matchen fick jag ett ord med tränaren Jonas Björk:

Jonas, en överkörning resultatmässigt
– Ja, resultatmässigt och spelmässigt framför allt i förstas halvlek. Vi började lite piggt 5-6 minuter men när dom gjorde 1-0 och 2-0 snabbt därpå så kändes det som ingen av våra spelare ville vara med och spela fotboll? Ljungskile är bra men spelar vi så här kommer alla lag att vara bra mot oss vilket var tråkigt att se.

Ja, dom satte 5 mål på en kvart, knappast godkänt
– Ja. Det är katastrof. Framför allt på sätten vi släpper in mål. Det vi pratat om på träningar och tränat för gör vi inte när vi går ut och spelar och det får vi ta upp på måndagsträningen. Jag vet inte hur många gånger vi pratat om att vi måste falla om vi inte har press på bollhållare så måste vi falla. Nu står vi kvar och ger dom ytan som dom vill ha och det blir farligt varenda gång. Vann dom inte bollen bakom vann dom andrabollen framför vår backlinje. Vi springer inte hem och hjälper till? Vi kan inte spela fotboll så.

Andra halvlek då, första 25 minuterna där är vi riktigt bra och skapar flera chanser
– Ja. Efter dom satte 4-0 ändrade vi formation till 4-4-2 för att göra något, väcka killarna. Visst vi gjorde en bra start där och skapade flera chanser, säkert 5-6 bra chanser utan mål. Ljungskile hade kanske 10 chanser och satte 6 st mål. Så någon boll kunde vi allt ha satt och snyggat till resultatet. Men att förlora med 6-0 är för dåligt!

Vi får ta med oss matchen och lära oss?
– Ja så är det. Det är exakt detta vi har försäsongen till. Man vill ju aldrig förlora. Men i fjol hade vi inga träningsmatcher och åkte då på smällarna i början av serien och fick då ta lärdom under säsongen. Nu spelar vi träningsmatcher mot ett bra lag idag. Vi åker på en rejäl snyting och får ta lärdom av det.

GIF-Ljungskile SK 0-6 Ljungskile SK Bilder Grebbestad-Ljungskile

Bilder Grebbestad-Ljungskile

Nu finns det 30 bilder i Galleriet. Bland annat på samtliga mål

Gå via menyrad och Galleri eller via länk nedan:

Se bilder från Grebbestad-Ljungskile

GIF-Ljungskile SK 0-6 Ljungskile SK Pinsam kvart sänkte GIF

Grattis Hugo, jättekul att få se dig på alagsträningarna ❤️⚽️🖤

Träningsmatch
2023-01-01 12:00

GROHEDS IF
-
(b)
Träningsmatch
2023-02-03 20:00
IFK UDDEVALLA (b)
Kamratgården, Uddevalla


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.