Yxhults IK 0 - 1 Grebbestads IF
         
 
         
 
         
     
Ut: 23. Isac Ohlsson
In: 14. Amel Licina
1-011. Jesper Mattsson
Assist: 20. Saban Ertürk
Ut: 11. Jesper Mattsson
In: 21. Philip Hällgren
5. Lucas Fonteboa


Yxhult-Grebbestad 0-1

Yxhult-Grebbestad 0-1

yx

y
41 bilder till i galleriet
Sent avgörande igen när Jespers mål gav seger

Serieledning! Bara två omgångar ännu men efter fjolårets tuffa start gläds vi. Yxhult bra i första medan Grebbestad kom tillbaka i den andra. Segermålet sedan Saban Ertürk hittat in till Jesper Mattsson som via stolpen satte segermålet!

Första halvlek
Det blev en match som i mycket påminde om premiären mot Gauthiod för Grebbestad. Nu var det Yxhult som var det bättre laget under de första 45 minuterna. Ett par fina lägen och bland annat ett 10-tal hörnor där vi då har i åtanke att Yxhults tre mål i premiären kom efter just fasta situationer!

Yxhult uppnade piggt och hade snabbt några hörnor samt ett avslut i burgaveln från något snäv vinkel.

Grebbestads första läge kom efter nio minuter då Saban Ertürk provade utifrån men skottet smet en bit utanför.

Efter 10 minuter spelade Yxhult en kort hörna vilket gav Kristoffer Näfver fint läge sedan han avancerat in i planen och fått ett bra skottläge men skottet via Grebbestadsspelare till en ny hörna.

Den följande hörnan nådde Albin Andersson på bakre stolpen i bra läge men han nådde inte riktigt bollen som i princip gick rakt upp i luften.

Efter 14 minuter fick Yxhult ett jätteläge. Man lyfte in en frispark som Mattias Jansson kunde boxa bort men Yxhult vann snabbt tillbaka bollen och kom runt på sin vänsterkant där man hittade in till mittbacken Albin Andersson som var fri men sköt utanför.

En ny hörna efter 16 minuter blev farlig då den nicktouchades och gick förbi alla mot mål men där dök Mark Kwarteng upp och kunde rensa undan bollen på mållinjeb.

Efter 22 minuter kom en kanonchans för Yxhylt som återigen kom runt på sin vänsterkant. Inlägget nådde Haris Karahmet som fick på en bra nick men Mattias Jansson stod för en kanonräddning.

Fyra minuter senare var det dags för Grebbestad med ett kanonläge. Andrew Palumbo hittade fram till Jesper Mattsson som snabbt tog sig förbi siste Yxhultförsvarare och löpte sig fri mot Alex Berger i Yxhults mål. Fri sköt Jesper bra men Alex Bergers räddning var ypperlig när han dök ner på sin vänstersida räddade.

Minuten senare, efter 27 minuter, lyfte Grebbestad in en frispark och på andrabollen kom Andrew Palumbo och fick dubbla skottlägen. Första blockerades av försvaret och den andra rakt i händerna på Alex Berger.

Efter 33 minuter tappade Grebbestad boll och Haris Karahmet försökte skruva in den vid bortre men Mattias Jansson var fint med igen och tippade till en hörna.

Den följande hörna blev farlig med en nick strax utanför i bra läge (fick inte med mig vem det var som nickade).

Grebbestad avslutade ändå halvleken ganska bra och i 45:e minuten lyfte Oscar Landgren in bollen som nickades av Isac Ohlsson i ribban.

Andra halvlek
Och precis som i premiären gjorde Grebbestad en bättre andrahalvlek och där var man det bättre lager.

Efter 51 minuter hittade Saban Ertürk in till Jesper Mattsson som Alex Berger räddade med en fotparad. Returen ut till Oscar Landgren som sköt klart över på returen.

Efter 58 minuter drog Victor Edvardsson en lång boll från egen planhalva och det blev till ett friläge för Saban Ertürk men återigen en stark insats av Alex Berger som kunde blockera läget.

Strax efter kom Grebbestad igen där man vände bra på spelet och Isac Ohlsson spelade fint in mot Saban Ertürk men en försvarare kom precis före.

Grebbestad kom sedan på nytt och Andrew Palumbo lyfte in bollen. Yxhultförsvaret nickade svagt undan och Isac Ohlsson fick en bra chans men skottet via försvaret till enj hörna.

I denna period i matchen som växlade vädret märkligt och snabbt med. Det hade kommit stora mängder snör tidigare som låg runt planen. Men inledningsvis på matchen var det ändå soligt och fint. Men till andra halvlek drog plötsligt lite mörka moln in och plötsligt kom snö, en rejäl hagelskur, liter regn innan det återigen var solsken.

Efter 68 minuter lyfte David Olsson in ett inlägg. Alex Berger svarade för sitt enda misstag i matchen när han gick ut och tappade bollen vilket gav läge för Saban Ertürk men skottet kunde täckas av försvarare.

Efter 70 minuter ställde Yxhult om bra och man rullade ut en passning som spelare centralt släppte vidare till Kristoffer Näfver som sköt men på täckande Oscar Landgren.

Efter 80 min körde Yxhult en hörnvariant med en lång hörna som nickades av Carl Högg in mot Albin Andersson som klippte till men på täckande Grebbestadsspelare.

Minuten efter kastade Yxhult kort och släppte sedan in till Bruno Dal Monte som var allt för fri och han tog sig till läge och klippte till. En mycket bra träff men i stort sett rakt på Mattias Jansson som klarade genom att stöta ut bollen.

Andrabollen fångades upp av Grebbestad som snabbt vände på spelet och man nådde Saban Ertürk som sedan hittade in till Jesper Mattsson som tog med sig bollen och sköt stolpen in, 0-1 matchen!

Sedan hade Grebbestad egentligen inga problem att hålla undan och därmed bärga den andra raka segern och just nu vara serieledare.

Mycket starkt då mittbacksparet från premiären, Patrik Adamczyk och William Andersson saknades.


Efter matchen fick jag ett ord med Martin Hagström:

Martin, andra raka segern för Grebbestad. En kanonstart på årets serie!?
– Ja, det kan man säga! Segertåget det rullar 😊

Annars får man vara ärlig och säga att första halvlek blev ganska tuff för oss och påminde mycket om premiären mot Gauthiod då motståndarna var piggare än oss under de första 45 minuterna
– Ja, jag instämmer. Vi pratade ände ganska mycket om att vi ville starta matchen bättre idag än senast. Vi ville spela boll från början och vara aggressiva men vi gick ut och mötte ett lag som var mer på tårna än oss, har mer boll än oss och skapar lite lägen. Men återigen så växer vi in i matchen och idag gjorde vi det tidigare än senast och sista kvarten på första halvlek så har vi jobbat oss in i matchen. Sedan är vi bättre i den andra halvleken och jag tycker nog att vi i slutända vinner rättvist. Dom skapar chanser på fasta medan vi gjorde det i spelet.

Ett 10-tal hörnor för Yxhult första 45 minuterna
– Ja, det stämmer. Jag tror jag räcknade till mer än 10 i första. Dom hade då även lite medvind i första vilket gör att det är lite enklarare att få med sig lite hörnor vilket är en styrka för Yxhult och dom satte 3 mål på fasta i premiären.

Två riktigt bra målchanser i första med kanonräddning av Mattias Jansson på deras och sedan hade även vi en
– Jajemen! Båda målvakterna är riktigt bra idag. Vi har ju några riktigt bra lägen som deras målvakt räddar och Mattias Jansson räddar oss igen men det är nästan att man förväntar sig att han skall ta dom. Han hade en riktigt go match idag med ett par kanonräddningar.

Någon spelare du vill lufta fram idag?
– Jag tycker vi återigen gör en fin kollektiv insats. Mattias Jansson blev utsedd till Matchens lirare av Saban Ertürk. Men jag tycker Mark Kwarteng var helt outstanding. Han var överallt i defensiven. Han vinner dueller, han täcker upp bakom när vi blir bortspelade och han rensar bort på mållinjen.

Två nya spelare från start idag, Fredrik Oskarsson och Lucas Fonteboa. Oskarsson gör en fantastiskt fin insats
– Oskarssoneffekten! Han kommer rakt in i laget och vi håller nollan och han gör en toppeninsats. Spelar enkelt och tuff i närkamperna. Lucas Fonteboa har vi fått se under veckan på träningarna och han kommer in och visar pondus på planen, tuff i närkampsspelet, bra med boll. En klart godkänd debut av Lucas.

Yxhults IK-GIF 0-1 Bilder Yxhult-Grebbestad

Bilder Yxhult-Grebbestad

Nu finns det 45 bilder i Galleriet!

Gå via menyrad och Galleri, eller följ länk nedan:

Se bilder från Yxhult-Grebbestad

Yxhults IK-GIF 0-1 Yxhults IK Sent avgörande igen när Jespers mål gav seger

Så fantastiskt kul med en ren GIF-tränarlösning 2024. Önskar er all lycka till med detta uppdrag. ♥️⚽🖤

Div II Norra Götaland
2023-10-21 14:00

IFK SKÖVDE FK
1-3

Södermalms IP, Skövde
Träningsmatch
2024-02-10 14:00
FREDRIKSTAD FK LAG 2, NORGE (h)
Sparvallen konstgräs, Tanumshede


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.